Ποιός ειναι ο βασικός εξοπλισμός για το παιδικό δωμάτιο;

Ποιός ειναι ο βασικός εξοπλισμός για το παιδικό δωμάτιο;

Είναι πολύ σημαντικό, ο χώρος που θα φιλοξενήσει τον καινούριο σας συγκάτοικο, να είναι διαμορφωμένος με τέτοιο τρόπο, που να ανταποκρίνεται κάθε φορά στις ανάγκες του.

Το δωμάτιο που θα επιλέξετε στο σπίτι για να γίνει το παιδικό δωμάτιο, θα πρέπει να είναι ήσυχο, να έχει φυσικό φωτισμό και να αερίζεται επαρκώς .

Τα έπιπλα που χρειάζονται σε αυτή την φάση είναι η κούνια, (η οποία καλό θα ήταν να μετατρέπεται σε κρεββάτι, έτσι ώστε να αποτελεί και το βασικό στοιχείο που θα αξιοποιήσετε αργότερα), μια αλλαξιέρα και η ντουλάπα, ενώ πολύ σημαντικό είναι να επενδύσετε σε ένα καλό στρώμα από φυσικά υλικά που θα εξασφαλίσει στο μωρό σας έναν ήσυχο και υγιή ύπνο.

Μια κουνιστή πολυθρόνα είναι επίσης χρήσιμη για να νανουρίσετε το μωρό σας σε στιγμές χαλάρωσης ή ακόμα και κατά την διάρκεια του θηλασμού για να σας βοηθήσει να διώξετε το άγχος.

Τα χρώματα για το παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να δίνουν ένα αρμονικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορείτε να πετύχετε χρησιμοποιώντας αποχρώσεις του ιδίου χρώματος σε διαφορετικους τόνους.

Μια ταπετσαρία με διακριτικά μοτίβα θα δώσει μια ευχάριστη νότα χωρίς να κουράζει, διατηρώντας την αρμονία του χώρου.

Μεγαλώνοντας οι ανάγκες αλλάζουν, το παιδί έχει ανάγκη για περισσότερο παιχνίδι, άλλες φορές με τους φίλους του αλλά και με τους γονείς του.I ?ο δωμάτιο είναι το βασίλειό του.

  • Ασφάλεια, ελευθερία κινήσεων και παραμυθένια ατμόσφαιρα είναι τα συστατικά αυτού του χώρου.
  • Είναι ο καιρός που το περιβάλλον αντανακλά και διαμορφώνει τον χαρακτήρα και τις συνήθειες του παιδιού.
  • Στην περίπτωση αυτή, τα έπιπλα του δωματίου πρέπει να στηθούν περιμετρικά, ώστε να αφήνουν περισσότερο χώρο για παιχνίδι και δραστηριότητες με φαντασία.
  • Με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να μεταμορφωθεί σε «πειρατικό καράβι» ή «στον πύργο της πριγκίπισσας». Υφάσματα σε έντονα χρώματα, σημαιάκια, μια κουνουπιέρα μπορούν εύκολα να παίξουν αυτόν τον ρόλο.

Αιμιλία Κάρλου, Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων