Πως μπορούμε να βοηθήσουμε το μωρό μας να γίνει πιο έξυπνο

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε το μωρό μας να γίνει πιο έξυπνο

Όλοι οι γονείς θέλουν να έχουν ένα έξυπνο μωρό και μάλλον κάνουν ότι είναι δυνατόν για να το βοηθήσουν να γίνει. Πολλοί γονείς μιλούν, διαβάζουν ή βάζουν μουσική στο μωράκι τους πριν ακόμη γεννηθεί. Δείτε πιο κάτω κάποιους απλούς τρόπους για να βοηθήσετε το μωράκι σας να γίνει ακόμη πιο έξυπνο!

Διαβάστε του βιβλία

Από τη στιγμή που θα γυρίσετε στο σπίτι από το νοσοκομείο με το νεογέννητο μωρό σας και βάλετε κάποια τάξη στην καθημερινή ρουτίνα σας, αρχίστε να του διαβάζετε βιβλία. Βιβλία που αναφέρονται στα μωρά ή ακόμη και σε λίγο μεγαλύτερα παιδάκια. Διαβάστε του όσο περισσότερο μπορείτε στη διάρκεια της ημέρας και πριν κοιμηθεί.

Τραγουδήστε στο μωρό σας

Όχι μόνο τα συνηθισμένα νανουρίσματα, αλλά και όποια άλλα κλασικά τραγούδια αγαπάτε και μπορείτε βέβαια να του τραγουδήσετε.

Βάζετε να ακούει μουσική

Διαλέξτε ένα μείγμα από κλασική μουσική, μαζί με άλλα είδη μουσικής και όχι μόνο παιδικά τραγούδια. Έχετε πάντα μουσική στο σπίτι, όταν παίζει και είναι καλό να επιλέγετε όλα τα είδη, για να ακούει μία ποικιλία από κλασική μουσική, τζαζ, ποπ και ροκ. Θα διαπιστώσετε πόσο το παιδάκι διασκεδάζει με τη μουσική, χορεύει και σιγά – σιγά θα αρχίσει να μαθαίνει να λειτουργεί μόνο του το ραδιόφωνο, ή το CD.

Δείξτε στο μωρό σας πως όλα λειτουργούν

Αυτό είναι σημαντικό και να είστε σίγουρες ότι τα μωρά το αγαπούν πολύ. Από την πολύ μικρή ηλικία, δηλαδή τη βρεφική, δείξτε τους από κοντά τι κάνει και πως λειτουργεί κάθε τι στο σπίτι. Αυτό μπορεί να είναι πως μαγειρεύουμε στο φούρνο, από απόσταση ασφαλείας βέβαια, πως καθαρίζουμε το σπίτι ή πως τακτοποιούμε τα παιγνίδια. Πάρτε το μικρό σας μαζί στα ψώνια για να μάθει τα τρόφιμα και ότι άλλο χρειάζεστε για το σπίτι. Πολύ σύντομα θα δείτε ότι «ψωνίζουν και μαγειρεύουν» και αυτά.

Μιλήστε άλλη γλώσσα

Αν βέβαια αυτό είναι δυνατόν. Μπορείτε να του μάθετε να μετράει στα Αγγλικά. Ή να λέει κάποιες λεξούλες στα Αγγλικά. Θα εκπλαγείτε από την ευκολία που θα μάθουν να μετράνε ή να λένε μικρές λέξεις.

Πηγαίνετε μαζί του σε μουσεία

Επισκεφτείτε τις αίθουσες μαζί του, από την βρεφική του ηλικία. Αφήστε το να δει τους πίνακες, τα γλυπτά ή τα ζώα και τα φυτά, στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο πως «ρουφούν» τις εικόνες γύρω τους. 

Έτσι θα προετοιμάσετε σωστά το παιδάκι για τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο. Θα έχει ήδη αρκετές γνώσεις που θα του επιτρέψουν να είναι πιο «έξυπνο» και πιο προχωρημένο από την ηλικία του.

Έτσι και αλλιώς όλοι βλέπουμε τη μεγάλη διαφορά των μικρών παιδιών σήμερα, από την προηγούμενη γενιά.

Τα ερεθίσματα (ιδίως ηλεκτρονικά)  που έχουν πλέον τα παιδιά και η πρόοδος της τεχνολογίας τα βοηθά να μαθαίνουν και να χρησιμοποιούν με απίστευτη ευκολία τα πάντα. Όπως τα tablet ή το iPad της μαμάς και του μπαμπά.

Χωρίς καμία αμφιβολία τα μωρά είναι έξυπνα. Αν βοηθήσουν λίγο περισσότερο και οι γονείς το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό!