Που και πως θα βρείτε "φίλες-μαμάδες".

Που και πως θα βρείτε "φίλες-μαμάδες".

Σίγουρα θα σκέφτεστε: Φίλες; Αφού ήδη έχω πολλές φίλες! Ναι, αλλά η φίλες-μαμάδες είναι διαφορετικές.

Μιλάμε για κάποια που περνάει ακριβώς αυτό που περνάτε εσείς, κοιμάται αντίστοιχες ώρες, έχει τις ίδιες έννοιες με εσάς και ταυτίζεται απόλυτα με την ζωή σας μετά το μωρό σας. Κάποια που θα νιώθει άνετα να μιλάει για τον θηλασμό, την επιλόχίο κατάθλιψη και τις εμπειρίες με την εγκυμοσύνη. Κάποια που δεν θα ενδιαφέρεται –ή δεν θα προσέξει- ότι φοράτε συνέχεια την φόρμα σας ή τις μπιτζάμες σας και ότι έχετε βρώμικα ρούχα.

Αυτός ο τύπος φίλης είναι και ο καλύτερος για εσάς τις νέες μαμάδες και σίγουρα οι συμβουλές της θα σας βοηθήσουν πιο πολύ από ότι φαντάζεστε. Αλλά , πόσο εύκολο είναι να «πιάσετε» φιλίες σε τέτοια ηλικία; Εύκολο! Μην ανησυχείτε. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και δείτε την ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο.

Βήμα Πρώτο: Εντοπίστε νέες μαμάδες

Η ιδανική φίλη-μαμά είναι κάπου εκεί έξω απλά πρέπει να την βρείτε. Γι’ αυτό, πάρτε το μωρό σας, ντυθείτε καλά και βγείτε στον κόσμο.

Το πάρκο και η παιδική χαρά είναι τα πρώτα μέρη για να «ψάξετε». Πολλές νέες μαμάδες που μένουν με άδεια στο σπίτι, περνούν τις απογευματινές τους ώρες στην παιδική χαρά ή σε κάποιον παιδότοπο. Κάντε και εσείς το ίδιο. Ξεκινήστε μια συζήτηση. Πιστέψτε μας, έχετε πολλά περισσότερα κοινά από όσο φαντάζεστε.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι τα ομαδικά μαθήματα μητέρας-παιδιού όπως yoga για μωρά, κολύμβηση για μωρά ή ακόμα και καλλιτεχνικά μαθήματα. Βρείτε ένα πρόγραμμα στην περιοχή σας και αρχίστε να το παρακολουθείτε με το μωρό σας. Έτσι, θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα. Τα υπόλοιπα είναι πολύ εύκολα.

Βήμα Δεύτερο: Κάντε την κίνησή σας.

Αφού λοιπόν βγήκατε από το περιβάλλον του σπιτιού σας, ήρθε η ώρα να κάνετε την κίνησή σας και να γνωρίσετε κόσμο. Δεν χρειάζεστε ιδιαίτερα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά. Ρωτήστε τι ηλικίας είναι το μωρό της μητέρας που κάθετε δίπλα σας ή ζητήστε πληροφορίες για το καροτσάκι ή το πορτ μπεμπέ. Είναι πάντα ένας καλό τρόπος για να ανοίξετε κουβέντα.

Πολλές φορές, μπορεί ένα μωρό να σπρώξει καταλάθος ένα άλλο ή να πάρει ένα παιχνίδι που δεν του ανήκει. Εάν είστε η μητέρα του «θύτη», τότε ζητήστε συγνώμη και αρπάξτε την ευκαιρία να πιάσετε κουβέντα.

Βήμα Τρίτο: Κρατήστε επαφή.

Ρωτήστε τις ημέρες και τις ώρες που, για παράδειγμα, μια μητέρα πηγαίνει το παιδί της στο πάρκο και δώστε ραντεβού. Είναι ένας καλός τρόπος να φανείτε φιλική. Εάν δείτε πως υπάρχει ενδιαφέρον, μην διστάσετε να ανταλλάξτε τηλέφωνα ή email και να κρατήστε επαφή. Μην ξεχνάτε πως πολλές νέες μαμάδες ψάχνουν και εκείνες έναν τρόπο να «κοινωνικοποιηθούν» μέσα σε ένα μεγαλύτερο σύνολο από μαμάδες. Έχετε την ίδια απειρία σε ότι έχει να κάνει με μωρά, έχετε τις ίδιες ανησυχίες και σίγουρα πολλές απορίες.