Προχωράμε μπροστά μετά από μια δύσκολη σχέση

Προχωράμε μπροστά μετά από μια δύσκολη σχέση

Η ζωή συνεχίζεται. Ακόμη και αν νομίζετε ότι είναι αδύνατον να ζήσετε μετά το διαζύγιο ή απλά τη διάλυση της σχέσης σας, η ζωή είναι ασφαλώς μεγαλύτερη και πιο δυνατή από την προηγούμενη σχέση σας.

Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος αν νομίζετε ότι είναι αδύνατον να αγαπήσετε ξανά. Είστε ασφαλώς δυνατή για να αντιμετωπίσετε μία τέτοια κατάσταση και επιπλέον δείτε πιο κάτω τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για να σας βοηθήσουν.

Διασκεδάστε όσο μπορείτε.
Το να είσαι μόνη είναι διασκέδαση. Τώρα έχετε περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθείτε στους στόχους και τα όνειρά σας. Έτσι μπορείτε να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας χωρίς να σας πει κανείς εγωίστρια. Έχετε ελεύθερο χρόνο για να κάνετε ότι σας αρέσει. Να περνάτε χρόνο με τους ανθρώπους που θέλετε. Να καλείτε τους φίλους σπίτι ή να επισκέπτεστε την οικογένειά σας. Αρχίστε, αν θέλετε, να μάθετε μία ξένη γλώσσα. Διαβάστε τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν, παρακολουθήστε εκθέσεις, επισκεφτείτε μουσεία, γκαλερί τέχνης. Μην ξεχάσετε τα σπορ. Κάντε όποιο άθλημα σας αρέσει για να είστε γεμάτη ενέργεια και σε καλή φόρμα.

Ζήστε το σήμερα.
Το να έχεις καλή μνήμη είναι καλό, αλλά μόνο αν δεν σου καταστρέφει το παρόν ή παρεμβαίνει με το μέλλον σας. Όλα τα λάθη που έχετε κάνει πριν μερικούς μήνες ή και χρόνια μπορείτε να τα αναλύσετε αλλά δεν μπορείτε να τα διορθώσετε. Η καλύτερη λύση είναι να αφήσετε το παρελθόν πίσω. Ξεχάστε και συγχωρήστε τον εαυτό σας και τους άλλους. Μείνετε θετική.

Αυτοσεβασμός.
Μετά από χωρισμό οι άνθρωποι αρχίζουν να αμφιβάλλουν ότι θα μπορέσουν ποτέ να αγαπήσουν ή να αγαπηθούν ξανά. Στην πραγματικότητα αυτό μπορεί να συμβεί, ακριβώς τη στιγμή του χωρισμού σας! Απλά αρχίστε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Μην τον λυπάστε. Είναι πολύ ταπεινωτικό. Ασφαλώς αξίζετε πολύ περισσότερο από αυτό. Σεβαστείτε τον εαυτό σας και γυρίστε σελίδα, είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξετε τα πάντα.

Μην κάνετε φασαρία για τα μικρά πράγματα.
Ο Θεός δεν βιάζεται ποτέ! Ακολουθήστε αυτό τον κανόνα και θα κερδίζετε πάντα. Όταν χωρίζεται με κάποια άτομα θα συναντήσετε καινούργια. Έτσι είναι το σωστό. Να είστε έτοιμη για καινούργιες ευκαιρίες. Απλά φανταστείτε πόσους καινούργιους ανθρώπους μπορείτε να γνωρίσετε τώρα και να κάνετε καινούργιους φίλους. Δεν είναι ανάγκη να συνδεθείτε με κανένα. Αλλά το φλερτ ποτέ δεν έκανε κακό! Απολαύστε την συντροφιά.

Αναλύστε την προηγούμενη σχέση σας.
Για να είμαστε πιο επιτυχημένες στο μέλλον θα πρέπει να αναλύσουμε το παρελθόν μας. Συνήθως κάνουμε λάθη. Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Είναι πολύ πιο επικίνδυνο να μην δώσουμε προσοχή σε αυτά. Αποφύγετε να κάνετε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά. Διαφορετικά θα συνεχίσετε να λαμβάνετε το ίδιο αρνητικό αποτέλεσμα και δεν θα μάθετε ποτέ πώς να χτίσετε μια καλή μακροπρόθεσμη σχέση.

Βρείτε καινούργιο σύντροφο.
Αν αισθάνεστε έτοιμη για μία νέα σχέση και ότι αυτό συνεπάγεται, βεβαιωθείτε ότι έχετε ήδη ξεφορτωθεί το παρελθόν σας. Η καινούργια σχέση σας θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερη από όλες τις προηγούμενες. Μην προβάλετε τα λάθη που έγιναν από τον πρώην φίλο σας στο καινούργιο σύντροφό σας. Μην επαναλάβετε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Προσπαθήστε να είστε σοφότερη και χρησιμοποιήστε την εμπειρία του παρελθόντος για να κάνετε την παρούσα κατάσταση τέλεια.

Το να χάσουμε κάποιον που εμπιστευτήκαμε και αγαπήσαμε είναι επώδυνο. Όμως η ζωή δεν τελειώνει. Πάρτε όσο χρόνο χρειάζεστε για να ανακάμψετε, αλλά τότε αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο σε μία καινούργια σχέση. Και απολαύστε την!