Ρεφλεξολογία κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Ρεφλεξολογία κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Ο οργανισμός κατά την περίοδο της μητρότητας, δηλαδή σύλληψη –εγκυμοσύνη-γέννα – λοχεία, χρειάζεται ενδυνάμωση. Ό,τι χρειάζεται ο οργανισμός μας, βρίσκεται μέσα μας και όλα τα συμπληρώματα έχουν δομηθεί πάνω στην οργανική πρωταρχική υπόσταση . Η ρεφλεξολογία αυτό που κάνει είναι να δυναμώσει τον οργανισμό έτσι ώστε να παράγει καλύτερα, ό,τι ο οργανισμός παράγει από μόνος του.

Κατά την περίοδο λοιπόν της εγκυμοσύνης, η ρεφλεξολογία με ειδικές πιέσεις:
• δυναμώνει το ενδοκρινικό σύστημα που παράγει ορμόνες.
• κρατάει σε ένα καλό επίπεδο το σίδερο στον οργανισμό και δυναμώνει το κυκλοφορικό σύστημα.
• βοηθάει τον οργανισμό στην αποφυγή δυσκοιλιότητας , που πιθανώς δημιουργείται από συμπληρώματα, φάρμακα ή και από τον οργανισμό.
• δυναμώνει την μήτρα έτσι ώστε την ώρα της γέννας η ώθηση να γίνει με ευκολία.
• δυναμώνει το περίνεο έτσι ώστε να αποφευχθεί το σκίσιμο του.
• δυναμώνει τους αδένες του στήθους
• εξαλείφει το οίδημα που πιθανώς δημιουργείται στο πέλμα και αποσυμφορίζει τα πέλματα από το πρήξιμο.

Η γυναίκα λοιπόν, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας, μπορεί να πάρει βοήθεια από παράγοντες ενδογενείς δηλαδή από τον ίδιο τον οργανισμό της, αλλά και εξωγενείς όπως π.χ. από τη ρεφλεξολογία .

Ας μην ξεχνάμε όμως και την αντρική υπόσταση σε αυτές τις περιόδους. Όλη η προσοχή την περίοδο της εγκυμοσύνης στρέφεται προς μια κατεύθυνση, αυτή της γυναίκας, ενώ την ίδια περίοδο χρειάζεται υποστήριξη και ο αντρικός οργανισμός αφού και η δική του ζωή αλλάζει. Η υλική του υπόσταση μένει ίδια, αλλά το ψυχολογικό του φορτίο έχει μεγάλες διακυμάνσεις.

Η σημασία της ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου έχει πρωταρχικό ρόλο για την ισορροπημένη λειτουργία της υλικής του υπόστασης.
Η ρεφλεξολογία αυτό που προσφέρει στον οργανισμό είναι ισορροπία και αρμονία των πεδίων του ανθρώπινου σώματος.

Δέσποινα Παπαβασιλείου, Ρεφλεξολόγος

H εκπαίδευσή της στην Ρεφλεξολογία άρχισε το 2008 και ολοκληρώθηκε το 2010 μετά από 2 ακαδημαϊκά έτοι, στο Κέντρο Ρεφλεξολογίας και Έρευνας. Το 2009 πήγε στο Ισραήλ για να παραβρεθεί στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μητρότητας & Ρεφλεξολογίας, όπου αποκόμισε γνώσης σχετικά με το τι μπορεί να κάνει η Ρεφλεξολογία στην γονιμότητα, εγκυμοσύνη, γέννα και λοχία. Πήρε μέρος στην ειδίκευση με θέμα Αποβολές & Ρεφλεξολογία και τα προτερήματα της Ενδοκρινικής εξισορρόπησης μετά από μια αποβολή. Το επόμενο έτος 2010 πήγε στην Κοπεγχάγη όπου ανέπτυξε και άλλο τις γνώσης πάνω στην "Ανάλυση Πέλματος" όπου έμαθε την έννοια της σκλήρυνση στα πέλματα, ραβδώσεις κ.α. από Ψυχολογική όψη. Το 2009 πείρε μέρος στην 9η ημερίδα του ΚΕΡΕμε θέμα "H.P.V. και Ρεφλεξολογία" . Το 2011 έγινε αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του καθηγητή Mauricio Mosche Kruchik καθηγητή παγκόσμιου κύρους πάνω στο θέμα Μητρότητα και Ρεφλεξολογία όπου και διοργάνωσε σεμινάρια με θέμα "Μητρότητα και Ρεφλεξολογία" παραδιδόμενα από τον καθηγητή. Λίγους μήνες αργότερα διοργάνωσε σεμινάρια με θέμα "Τι μπορείς να δεις στα πέλματα". Το ίδιο έτος έγινε υπεύθυνη εθελοντισμού στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (Μ.Κ.Ι.Ε.) όπου δημιούργησε ομάδα εθελοντών Ρεφλεξολόγων. Έχει γράψει επίσης, αρκετά άρθρα στην εφημερίδα Holistic Life.

Για πληροφορίες: 6938 307670