Σημάδια της καλής baby sitter.

babysitter sΕπιτέλους βρήκατε μία καλή, σύμφωνα με τις συστάσεις baby sitter για το μικρό σας. Όμως πως ξέρετε ότι όλα είναι εντάξει, όταν δεν είστε στο σπίτι;
Ας δούμε κάποια σημάδια που θα σας βοηθήσουν να σχηματίσετε μία σωστή γνώμη.

Είναι το παιδάκι σας καλά μαζί της;

Χρειάζεται ασφαλώς λίγο χρόνο για να αποκτήσει εμπιστοσύνη και να αγαπήσει το καινούργιο αυτό πρόσωπο. Ακόμη και αν το φροντίζει άψογα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους γονείς. Όμως μετά από λίγο καιρό θα πρέπει να διακρίνετε την καλή του διάθεση απέναντί της. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ενθουσιάζεται μόλις τη δει να μπαίνει στο σπίτι.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει, ίσως η baby sitter δεν του δίνει την ζεστασιά και την φροντίδα που χρειάζεται το παιδί, ή ίσως δεν ταιριάζουν.

Είναι πραγματικά χαρούμενη όταν είναι με το παιδί;

Εάν η baby sitter πραγματικά «απολαμβάνει» το χρόνο της με το μικρό σας, θα το καταλάβετε και εσείς και το παιδί σας. Θα είναι και οι δύο ενθουσιασμένοι όταν θα είναι μαζί.

Έρχεται στο σπίτι με δημιουργικές λύσεις σε τυχόν προβλήματα και εργάζεται μαζί σας για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή φροντίδα στο μικρό;
Θα βρει τρόπους να το διασκεδάσει αν αυτό βαρέθηκε το ίδιο παιχνίδι, αν δεν θέλει να κοιμηθεί θα μιλήσει μαζί σας με ενδιαφέρον για να βρείτε την πιο καλή λύση. Παίρνοντας την πρωτοβουλία να συνεργαστεί μαζί σας, δείχνει ότι παίρνει στα σοβαρά τη δουλειά της.

Σέβεται το χρόνο σας;

Μία ευσυνείδητη baby sitter θα φτάσει στην ώρα της και θα ειδοποιήσει οπωσδήποτε αν για κάποιο λόγο αργήσει. Επίσης θα σας ενημερώσει εγκαίρως αν κάποια ημέρα δεν θα είναι σε θέση να φροντίσει το παιδί. Και θα βοηθήσει να βρείτε ένα άλλο πρόσωπο για την ημέρα εκείνη.

Θέλει να είστε πάντα σε επαφή;

Η baby sitter που σέβεται τη δουλειά της, σας κρατά πάντα ενήμερες για την ημέρα της με το παιδί σας. Εάν αφιερώνεται λίγο χρόνο για να συζητήσετε, θα καταλάβει ότι θέλετε να ξέρετε πως πάει το παιδί σας και θα σας ενημερώνει για τυχόν προβλήματα, μικρά ή μεγάλα που έχει παρατηρήσει.

Το παιδί σας είναι καθαρό και δεν υπάρχει ακαταστασία;

Η καθαριότητα είναι σημάδι ευσυνειδησίας. Ασφαλώς θέλετε η baby sitter να επικεντρώνεται στο παιδί και όχι στον καθαρισμό του σπιτιού σας. Όμως πρέπει να τακτοποιεί ότι ακαταστασία δημιουργείτε από την ίδια ή το μικρό και σαφέστατα να κρατά το μικρό πάντα καθαρό.

Ατυχήματα συμβαίνουν σπάνια.

Φυσικά ένα παιδάκι μπορεί να πέσει, ιδίως όταν αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα. Αλλά η ασφάλεια του παιδιού είναι προτεραιότητα, τόσο μέσα στο σπίτι όσο και όταν πηγαίνουν βόλτα ή στην παιδική χαρά. Μεγάλη προσοχή όταν διασχίζουν ένα δρόμο, το ίδιο και στην παιδική χαρά δεν το αφήνει ποτέ μακριά της.

Εάν πηγαίνουν βόλτα με το αυτοκίνητό της, πηγαίνετε μαζί τους οπωσδήποτε μία ή δύο φορές για να βεβαιωθείτε ότι οδηγεί καλά, το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση, έχει τοποθετήσει και ασφαλίσει σωστά το καρεκλάκι και το παιδί.

Εάν η baby sitter είναι η κατάλληλη και περάσει όλες αυτές τις εξετάσεις με επιτυχία, μπορείτε να πάτε στη δουλειά σας με ηρεμία και χωρίς άγχος ή να απολαύσετε μια βραδινή έξοδο. Όλα χρειάζονται, αρκεί να ξέρουμε ότι το παιδί μας είναι ασφαλές