Τα ελάφια του Άγιου Βασίλη

Τα ελάφια του Άγιου Βασίλη

Μια εκδρομή με τα παιδιά, μια βόλτα στη φύση μπορεί να δώσει ερέθισμα για Χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Λίγα κλαράκια αρκούν για να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά τα ελάφια του Αϊ Βασίλη.

Υλικά

Ξερά λεπτά ή χοντρά κλαδάκια από λυγαριές ή ότι άλλα κλαράκια μπορείτε να μαζέψετε, θερμοκόλλα(σιλικόνη) ή οποιαδήποτε άλλη δυνατή κόλλα έχετε, σπάγκο ή κορδονάκι της αρεσκείας σας .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψιμο :για το σώμα 4 κομμάτια κατά το δυνατόν ευθεία σε ομοιόμορφο πάχος , από 10 εκ. μήκος .Για τα πόδια 3 κομμάτια από 20 εκ. μήκος . για το κομμάτι πόδι κεφάλι 1 κομμάτι περίπου 33 εκ. μήκος, με μια διακλάδωση στο τέλος .Για τα κέρατα δυο λεπτά κλαδάκια με πολλές διακλαδώσεις , από περίπου 20 εκ. μήκος .

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τα κομμάτια για τα πόδιά πρέπει να είναι ελαφρώς λοξά για να μπορεί να στέκεται το ελάφι .

Για το σώμα κολλήστε 4 ισομήκη κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο .Κόψτε τη διακλάδωση στο κομμάτι πόδι-κεφάλι σε περίπου 5 εκ.= κεφάλι.

Κολλήστε αυτό το κομμάτι μαζί με 1 κομμάτι ποδιού στη μια άκρη του κομματιού του σώματος , το κομμάτι του σώματος βρίσκεται όμως ανάμεσα , το τέλος του ποδιού βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με την πάνω άκρη του σώματος.

Κολλήστε τα αλλά δυο πόδιά όμοια στην άλλη πλευρά του σώματος , το τέλος κάθε ποδιού βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με την πάνω άκρη του σώματος.

Κολλήστε τα δυο κλαδάκια για τα κέρατα πίσω από το κομμάτι του κεφαλιού έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα V .Τυλίξτε το σημείο συγκολλήσεις με σπάγκο , στερεώνοντας τις άκρες του σπάγκου με καυτή κόλλα.

Καλύψτε τα σημεία κόλλησης των ποδιών επίσης με σπάγκο , περνώντας τις άκρες του σπάγκου ανάμεσα στα κομμάτια του σώματος.(βλ. φωτογραφία).

(c) paidorama.com