Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού

Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού

Ακόμη και αν το μωρό είναι πολύ μικρό, νεογέννητο, για να καταλάβει τι συμβαίνει, είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για μια οικογένεια όταν γιορτάζει τα πρώτα του ή της Χριστούγεννα. Έτσι θα έχουν όλοι υπέροχες αναμνήσεις να θυμούνται για πολλά – πολλά χρόνια.

Γιατί να γιορτάσετε τα πρώτα του Χριστούγεννα;

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί όχι;

Είναι χωρίς αμφιβολία ένα σημαντικό γεγονός για τους γονείς να γιορτάζουν για πρώτη φορά μαζί με το παιδί τους. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για τους παππούδες και τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Συχνά λέγεται, ότι τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά, με την έννοια ότι απολαμβάνουν τη μαγεία των ημερών αυτών, την διακόσμηση, τις συγκεντρώσεις και τα δώρα. Για τους θρησκευόμενους, είναι η υπενθύμιση της γέννησης ενός μωρού, που μεγάλωσε σαν άνθρωπος, και που αγαπούσε τα παιδιά, έτσι υπάρχει και αυτή η θρησκευτική σημασία για τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού.

Προφανώς το μωρό δεν θα θυμάται τα πρώτα του Χριστούγεννα, αλλά αυτό δεν πρέπει να εμποδίσει τους γονείς να «κρατήσουν» ενθύμια από το γεγονός αυτό.

Πώς να γιορτάσουμε;

Γενικά, θα γιορτάσετε όπως πάντα. Αλλά κάποιες μικρές πινελιές θα κάνουν αυτά τα Χριστούγεννα να είναι ξεχωριστά.

Επισκεφτείτε τον Αι Βασίλη στο κοντινό πολυκατάστημα με το μωρό σας και βγάλτε πολλές φωτογραφίες, στην αγκαλιά του Αι Βασίλη, με όλη την οικογένεια δίπλα στο στολισμένο δένδρο. Θα είναι θαυμάσια προσθήκη στο οικογενειακό σας άλμπουμ, στο computer σας, και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από όλες για Χριστουγεννιάτικη κάρτα.  Στείλτε τη σε όλους, ιδίως αν έχετε συγγενείς που ζουν μακριά και δεν έχουν δει ακόμη το μωρό σας.

Αρχίστε να συγκεντρώνετε στολίδια ειδικά για το μωρό. Δίνετε στο παιδί, ένα στολίδι κάθε χρόνο μέχρι τα 18 ή 21 γενέθλια του. Όταν θα φύγει πλέον από το σπίτι θα έχει όλα τα στολίδια για το δικό του δένδρο.

Βάλτε στο τζάκι ή στο δένδρο μία ιδιαίτερη γιορταστική γιρλάντα με τη φράση «Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού». Τέτοια ενθύμια είναι χαριτωμένα και συγχρόνως συγκινητικά, φέρνοντας στο νου την υπέροχη άφιξη του νέου μέλους στην οικογένεια.

Βγάλτε πολλές φωτογραφίες. Με το μωρό και με όλους τους σημαντικούς ανθρώπους που ήταν μαζί του αυτά τα πρώτα Χριστούγεννα. Θα δημιουργήσετε ένα όμορφο άλμπουμ για το παιδί σας. Θα ανανεώσετε έτσι και κάποιες παλιές ξεχασμένες οικογενειακές φωτογραφίες και το παιδί μεγαλώνοντας θα μπορεί να βλέπει με ποια αγαπημένα πρόσωπα πέρασε τα πρώτα Χριστούγεννα της ζωής του.

Υπάρχουν επίσης ειδικές γιορταστικές σαλιάρες, ρουχαλάκια και σκουφιά του Αι Βασίλη για τα πρώτα του Χριστούγεννα, που είναι πολύ χαριτωμένα και δεν πειράζει αν τα πετάξετε σε λίγο καιρό.

Ότι άλλο και αν σκεφτείτε για αυτά τα Χριστούγεννα, μην ξεχάσετε να δείξετε την αγάπη σας, στο μικρό σας και σε όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Αγκαλιάστε τα και φυλήστε τα αμέτρητες φορές.  Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης.