Τα βασικά της σίτισης του μωρού από μπουκάλι

Τα βασικά της σίτισης του μωρού από μπουκάλι

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν πρέπει να ακολουθήσετε ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής στις πρώτες εβδομάδες, αν και μπορείτε να είστε σε θέση να επεξεργαστείτε ένα κατά προσέγγιση μοτίβο μέσα σε ένα μήνα ή δύο. Θηλάστε ή ταϊστε με μπουκάλι το μωρό σας κάθε δύο με τρεις ώρες, στο πρώτο στάδιο ή όταν αυτό φαίνεται πεινασμένο. Μέχρι το μωρό σας να φτάσει περίπου 10 κιλά, αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ένα καλό πλάνο. Μην το πιέζετε να φάει περισσότερο από όσο φαίνεται να θέλει.

Ο γιατρός του μωρού σας θα σας συμβουλεύσει κατάλληλα ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού σας καθώς μεγαλώνει.

Χρειάζεται να αποστειρώσετε τα μπουκάλια;

Πριν χρησιμοποιήσετε τα καινούργια μπουκάλια, θηλές και δαχτυλίδια, θα πρέπει να τα αποστειρώσετεμε βάζοντάς τα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε τα να στεγνώσουν σε μια καθαρή πετσέτα. Μετά από αυτό, ένα καλό καθάρισμα με ζεστό νερό και σαπούνι, ή αν προτιμάτε στο πλυντήριο πιάτων είναι επαρκές.

Μπορείτε να συνδυάσετε το μητρικό γάλα με το έτοιμο;

Ενώ δεν υπάρχει τίποτα λάθος με την ανάμειξη του μητρικού γάλακτος και του έτοιμου στο ίδιο δοχείο, δεν συνιστάται απλώς και μόνο επειδή εάν το μαιδί δεν το καταναλώσει δεν θα θέλετε να χαθεί ούτε μια σταγόνα του πολύτιμου μητρικού σας γάλακτος. Για να αποφευχθεί αυτό, δώστε στην αρχή το μητρικό γάλα στο μωρό σας και στη συνέχεια αν παινάει και άλλο δώστε του και από το γάλα σε σκόνη.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να θερμάνετε ένα μπουκάλι;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος υγείας να θερμαίνετε το γάλα πριν ταϊσετε το μωρό σας, αλλά μπορεί να το προτιμάει.Όταν είστε έτοιμοι να ταΐσετε το μωρό σας, μπορείτε να θερμάνετε ένα μπουκάλι σε ένα μπολ με ζεστό, όχι καυτό ή βραστό, νερό, ή κρατώντας το κάτω από τη βρύση. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια συσκευή σχεδιασμένη για το σκοπό αυτό. Εάν το μωρό σας έχει συνηθίσει να πίνει από μπουκάλια σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς κρύα, μπορείτε να γλιτώσετε τον εαυτό σας από την ταλαιπωρία της προθέρμανσης των μπουκαλιών. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων για να θερμάνετε ένα μπουκάλι με μητρικό γάλα ή γάλα σε σκόνη. Δεδομένου ότι ένας φούρνος μικροκυμάτων ζεσταίνει άνισα, μπορεί το γάλα να είναι πιο θερμό σε ορισμένα σημεία, γεγονός που υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε εγκαύματα.

Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας πίνει άνετα;

Όταν έχετε μωρό, θα πρέπει να μάθετε να ακούτε και να παρατηρείτε. Εάν ακούτε πολύ θορυβώδες ήχους πιπιλίσματος ενώ το μωρό πίνει γάλα από το μποκάλι, μπορεί να λαμβάνει πάρα πολύ αέρα. Για να βοηθήσετε το μωρό σας να καταπίνει λιγότερο αέρα, κρατήστε το μποκάλι σε γωνία 45 μοιρών. Επίσης, να φροντίσετε να γείρετε το μπουκάλι, έτσι ώστε η θηλή να είναι πάντα γεμάτη με γάλα.