Τι είναι η Ομοιοπαθητική;

Η Ομοιοπαθητική είναι ένα σύστημα ιατρικής γνώσης και θεραπείας, το οποίο γεννήθηκε πολύ πρόσφατα, στις αρχές του 19ου αιώνα, από τον Samuel Hanneman.

O Hanneman, σαν φιλόσοφος και εμβριθής μελετητής τόσο του ανθρώπινου σώματος, όσο και της ιατρικής, οδηγήθηκε στην αρχαία ελληνική ιατρική σκέψη, από την οποία υιοθέτησε το Νόμο των Ομοίων: «τα όμοια των ομοίων εισί ιάματα» (Ιπποκράτης, Άπαντα τα Έργα, Περί τόπων των κατά άνθρωπον).

Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτή την φιλοσοφική βάση, μαζί με την γνώση των βοτάνων αλλά και τις γνώσεις αλχημείας που είχε, (η αλχημεία ανθούσε στην εποχή του και από αυτήν προέκυψαν η σύγχρονη Βιοχημική Ιατρική και η Ομοιοπαθητική Ιατρική), παρήγαγε μέσα από ενδελεχή μελέτη, ένα καινούργιο θεραπευτικό εργαλείο: το ομοιοπαθητικό φάρμακο.

  • Η θεραπευτική αποτελεσματικότητα αλλά και η ασφάλεια του ομοιοπαθητικού φαρμάκου, δημιούργησαν με ταχύτατους ρυθμούς, το θεραπευτικό σύστημα της Ομοιοπαθητικής.
  • Η Ομοιοπαθητική είναι μια ασφαλής και οικονομική μέθοδος αντιμετώπισης των νοσημάτων των παιδιών, από την γέννα μέχρι την ενηλικίωση τους.

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Ομοιοπαθητικός