«Toy Stories» στον «Ελληνικό Κόσμο»!

«Toy Stories» στον «Ελληνικό Κόσμο»!

Η έκθεση σπάνιων παιχνιδιών που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά με παράλληλα χριστουγεννιάτικα προγράμματα και νέα παιχνίδια!

Η πρωτότυπη έκθεση παιχνιδιών «Toy Stories», που ενθουσιάζει τα παιδιά και συγκινεί τους μεγάλους, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Φέτος, η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από εκατό σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από τη συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), το οποίο διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές παιχνιδιών στον κόσμο, αρχεία, βιβλία, περιοδικά, πλούσιο συλλεκτικό υλικό και μοναδικά ιστορικά κειμήλια, επιφυλάσσει μία ακόμα έκπληξη στους επισκέπτες:

Για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και μόνο εκτίθεται στον «Ελληνικό Κόσμο» μια συλλογή με εκατοντάδες αυτοκινητάκια που αποτυπώνουν την ιστορία των Matchbox.
Παράλληλα, σε συνεργασία με την AthensTrainers θα πραγματοποιούνται τις ημέρες των Χριστουγέννων δραστηριότητες για παιδιά από ειδικούς εκπαιδευτές.
Τα χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα «FitSmilingKids» θα προσφέρουν ώρες ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης και θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών αξέχαστα.

Λίγα λόγια για την έκθεση
Η έκθεση, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην ιστορία μέσα από παιχνίδια που άλλοτε συντρόφευαν μικρά παιδιά και άντεξαν στο χρόνο ή παιχνίδια που διατηρήθηκαν σε μετακινήσεις πληθυσμών, επιβίωσαν από πολέμους και καταστροφές και έγιναν συλλεκτικά.

ellinikos2151215

ellinikos4151215 2

ellinikos6151215

Μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται παιχνίδια από άσημους κατασκευαστές που αργότερα κατέκλυσαν τον κόσμο, ή παιχνίδια κατασκευασμένα στο χέρι από ευτελή υλικά που όμως διατηρούνται σε άρτια κατάσταση.
Παράλληλα, τίθενται μια σειρά ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη των παιχνιδιών:
Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες, όταν μεγάλωναν, αφιέρωναν στις θεές τις κούκλες με τις οποίες έπαιζαν;
Ποιος είναι ο teddybear;
Τι σχέση είχε ο Τιτανικός με την κατασκευή παιχνιδιών; Πότε η Barbie ερωτεύτηκε τον Ken;
Πότε τα στρατιωτάκια από μολυβένια έγιναν πλαστικά; Πόσο γρήγορα τρέχει ένα matchbox και από πότε το ποδόσφαιρο δεν παίζεται σε γήπεδο;

«Χριστούγεννα για τα παιδιά στον Ελληνικό Κόσμο»
Νέα συλλογή matchbox παιχνιδιών
Φέτος, η έκθεση έχει εμπλουτιστεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων με μία εντυπωσιακή συλλογή από εκατοντάδες αυτοκινητάκια που αποτυπώνουν την ιστορία των Matchbox.
Τα θρυλικά αυτά αυτοκινητάκια εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τις χριστουγεννιάτικες μέρες στα τέλη της δεκαετίας του 1940.
Το χαρακτηριστικό τους, που τους έδωσε και την ονομασία τους, ήταν ότι χωρούσαν μέσα σε ένα σπιρτόκουτο.
Πώς και γιατί;
Ο επισκέπτης μπορεί να μάθει τα μυστικά του συλλέκτη και να περιηγηθεί ταυτόχρονα σε περισσότερες από έξι δεκαετίες της «αυτοκινητιστικής» ιστορίας.

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα «FitSmilingKids»
Σε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, τα παιδιά καλούνται να κάνουν το μέταλλο παιχνίδι, να στολίσουν χριστουγεννιάτικα δέντρα με τα πιο παράξενα παιχνίδια και να δουν να ζωντανεύουν τα θρυλικά Μatchbox μπροστά στα μάτια τους.
Με δράσεις, κατασκευές και πολύ παιχνίδι οι μικροί μας φίλοι θα μεταμορφωθούν σε αυτοκίνητα, θα γνωρίσουν την ιδέα της συλλογής των παιχνιδιών και θα απολαύσουν μια πρωτότυπη και μοναδική δραστηριότητα.

Τα προγράμματα, αποκλειστικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιούνται σε συνδυασμό με την την έκθεση σε συνεργασία με την AthensTrainers και το πρωτοποριακό της πρόγραμμα «Fit Smiling Kids».
Εδώ, στον «Ελληνικό Κόσμο» ανοίγουν σεντούκια και μπαούλα και σπάνια, σημαντικά, μοναδικά παιχνίδια φορούν τα καλά τους, γυαλίζουν τις ρόδες τους, τινάζουν τα φτερά τους, ανοίγουν τα παραθυρόφυλλά τους, δένουν τα κορδόνια τους και κουρδίζουν το ένα το άλλο για να μας δώσουν τη μοναδική ευκαιρία να γίνουμε πάλι παιδιά και να γιορτάσουμε μαζί!

ellinikos7151215

ellinikos151215 1

Πληροφορίες:
Ωράριο εκπαιδευτικών προγραμμάτων «FitSmilingKids»*:
ΤΕΤΑΡΤΗ 23-Δεκ 11:30-13:30
ΔΕΥΤΕΡΑ 28-Δεκ 11:30-13:30
ΤΡΙΤΗ 29-Δεκ 11:30-13:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 30-Δεκ 11:30-13:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 2-Ιαν 11:30-13:30
ΔΕΥΤΕΡΑ 4-Ιαν 11:30-13:30
ΤΡΙΤΗ 5-Ιαν 11:30-13:30

*Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από 5 ετών.
Συνδυαστικό εισιτήριο στην έκθεση «Toy Stories» & χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «FitSmilingKids»: 5€.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0000
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
www.hellenic-cosmos.gr

ellinikos4151215 1

Η πρωτότυπη έκθεση παιχνιδιών «Toy Stories», που ενθουσιάζει τα παιδιά και συγκινεί τους μεγάλους, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Φέτος, η έκθεση, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από εκατό σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από τη συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), το οποίο διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές παιχνιδιών στον κόσμο, αρχεία, βιβλία, περιοδικά, πλούσιο συλλεκτικό υλικό και μοναδικά ιστορικά κειμήλια, επιφυλάσσει μία ακόμα έκπληξη στους επισκέπτες: Για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και μόνο εκτίθεται στον «Ελληνικό Κόσμο» μια συλλογή με εκατοντάδες αυτοκινητάκια που αποτυπώνουν την ιστορία των Matchbox. Παράλληλα, σε συνεργασία με την AthensTrainers θα πραγματοποιούνται τις ημέρες των Χριστουγέννων δραστηριότητες για παιδιά από ειδικούς εκπαιδευτές. Τα χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα «FitSmilingKids» θα προσφέρουν ώρες ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης και θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών αξέχαστα.

 

 

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η έκθεση, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην ιστορία μέσα από παιχνίδια που άλλοτε συντρόφευαν μικρά παιδιά και άντεξαν στο χρόνο ή παιχνίδια που διατηρήθηκαν σε μετακινήσεις πληθυσμών, επιβίωσαν από πολέμους και καταστροφές και έγιναν συλλεκτικά. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται παιχνίδια από άσημους κατασκευαστές που αργότερα κατέκλυσαν τον κόσμο, ή παιχνίδια κατασκευασμένα στο χέρι από ευτελή υλικά που όμως διατηρούνται σε άρτια κατάσταση. Παράλληλα, τίθενται μια σειρά ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη των παιχνιδιών: Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες, όταν μεγάλωναν, αφιέρωναν στις θεές τις κούκλες με τις οποίες έπαιζαν; Ποιος είναι ο teddybear; Τι σχέση είχε ο Τιτανικός με την κατασκευή παιχνιδιών; Πότε η Barbie ερωτεύτηκε τον Ken; Πότε τα στρατιωτάκια από μολυβένια έγιναν πλαστικά; Πόσο γρήγορα τρέχει ένα matchbox και από πότε το ποδόσφαιρο δεν παίζεται σε γήπεδο;

 

«Χριστούγεννα για τα παιδιά στον Ελληνικό Κόσμο»

Νέα συλλογή matchbox παιχνιδιών

Φέτος, η έκθεση έχει εμπλουτιστεί για τις γιορτές των Χριστουγέννων με μία εντυπωσιακή συλλογή από εκατοντάδες αυτοκινητάκια που αποτυπώνουν την ιστορία των Matchbox.

Τα θρυλικά αυτά αυτοκινητάκια εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τις χριστουγεννιάτικες μέρες στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Το χαρακτηριστικό τους, που τους έδωσε και την ονομασία τους, ήταν ότι χωρούσαν μέσα σε ένα σπιρτόκουτο. Πώς και γιατί; Ο επισκέπτης μπορεί να μάθει τα μυστικά του συλλέκτη και να περιηγηθεί ταυτόχρονα σε περισσότερες από έξι δεκαετίες της «αυτοκινητιστικής» ιστορίας.

Χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα «FitSmilingKids»

Σεμια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, τα παιδιά καλούνται να κάνουν το μέταλλο παιχνίδι, να στολίσουν χριστουγεννιάτικα δέντρα με τα πιο παράξενα παιχνίδια και να δουν να ζωντανεύουν τα θρυλικά Μatchbox μπροστά στα μάτια τους.

Με δράσεις, κατασκευές και πολύ παιχνίδι οι μικροί μας φίλοι θα μεταμορφωθούν σε αυτοκίνητα, θα γνωρίσουν την ιδέα της συλλογής των παιχνιδιών και θα απολαύσουν μια πρωτότυπη και μοναδική δραστηριότητα.

Τα προγράμματα, αποκλειστικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιούνται σε συνδυασμό με την την έκθεση σε συνεργασία με την AthensTrainers και το πρωτοποριακό της πρόγραμμα «Fit Smiling Kids».

Εδώ, στον «Ελληνικό Κόσμο» ανοίγουν  σεντούκια και  μπαούλα και σπάνια, σημαντικά, μοναδικά παιχνίδια φορούν τα καλά τους, γυαλίζουν τις ρόδες τους, τινάζουν τα φτερά τους, ανοίγουν τα παραθυρόφυλλά τους, δένουν τα κορδόνια τους και κουρδίζουν το ένα το άλλο  για να μας δώσουν τη μοναδική ευκαιρία να γίνουμε πάλι παιδιά και να γιορτάσουμε μαζί!

 

Πληροφορίες:
Ωράριο εκπαιδευτικών προγραμμάτων «FitSmilingKids»*:

ΤΕΤΑΡΤΗ

23-Δεκ

11:30-13:30

ΔΕΥΤΕΡΑ

28-Δεκ

11:30-13:30

ΤΡΙΤΗ

29-Δεκ

11:30-13:30

ΤΕΤΑΡΤΗ

30-Δεκ

11:30-13:30

ΣΑΒΒΑΤΟ

2-Ιαν

11:30-13:30

ΔΕΥΤΕΡΑ

4-Ιαν

11:30-13:30

ΤΡΙΤΗ

5-Ιαν

11:30-13:30


*Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από 5 ετών.

Συνδυαστικό εισιτήριο στην έκθεση «Toy Stories» & χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «FitSmilingKids»: 5€.

 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ. 212 254 0000
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
www.hellenic-cosmos.gr