Τρυπώντας τα αυτιά της κόρης σας

Τρυπώντας τα αυτιά της κόρης σας

Το κοριτσάκι σας δεν είναι πλέον μωρό. Μεγαλώνει τόσο γρήγορα!Είναι έτοιμη για τα πρώτα της σκουλαρίκια;

Επειδή όμως υπάρχει η πιθανότητα μόλυνσης ή κάποια αλλεργική αντίδραση και ο κίνδυνος των μικρών αντικειμένων στην πρόσβαση του μικρού παιδιού, οι ειδικοί προτείνουν να μην προσπαθήσετε να στολίσετε τα αυτάκια της παρά αφού συμπληρώσει η μικρούλα σας τα τέσσερα χρόνια της.

Βέβαια είναι μία τελείως προσωπική απόφαση και μία απόλυτα ασφαλής διαδικασία για τα μικρά κορίτσια, έτσι μπορείτε να προχωρήσετε, όμως με τις καλύτερες τεχνικές και τα υπεύθυνα άτομα.

Δείτε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το τρύπημα των αυτιών της κορούλας σας:

Πρέπει να επισημάνετε ότι θα υπάρξει κάποιος πόνος.
Τα μεγαλύτερα παιδιά, ξέρουν τον πόνο της ένεσης από το γιατρό τους, έτσι πρέπει να τους πείτε την αλήθεια ότι θα πονέσουν, όμως μόνο για ένα δευτερόλεπτο. Μετά θα έχουν όμορφα στολισμένα αυτάκια.

Να είστε σίγουρη για τα εμβόλιά της.
Πριν ξεκινήσετε, ελέγξτε ότι έχει κάνει τα εμβόλια για τον τέτανο. Και ενώ φυσικά το υπεύθυνο άτομο θα αποστειρώσει και το σκουλαρίκι και το αυτί της μικρής σας, βεβαιωθείτε ότι έχει ήδη κάνει τουλάχιστον δύο δόσεις του εμβολίου για τέτανο πριν τρυπηθεί.

Εφαρμόστε την πολιτική «μακριά τα χέρια»!
Πριν καμαρώσει τα σκουλαρίκια της, πρέπει να της δώσετε να καταλάβει ότι είναι απαραίτητο να διατηρήσει τα αυτιά της όμορφα και υγιή. Πως; Βλέποντας και μην αγγίζοντας. Και επειδή μπορεί να το ξεχάσει μετά την πρώτη σας συζήτηση, θα θυμάται την αρχική συμβουλή σας αν την επαναλαμβάνετε πολύ τακτικά «ακριβώς όπως έχουμε συμφωνήσει μην ξεχνάς, βλέπεις τα σκουλαρίκια σου στον καθρέφτη αλλά δεν τα αγγίζεις».

Ζητήστε ταυτόχρονο τρύπημα.
Μόλις η μικρή σας αισθανθεί το τσίμπημα στο πρώτο αυτάκι της, θα πονέσει λίγο, θα δακρύσει ίσως και το δεύτερο τρύπημα μάλλον δεν θα είναι εύκολο! Έτσι η καλύτερη λύση είναι να τρυπηθούν συγχρόνως και τα δύο αυτιά της.

Διαλέξτε το απλό σκουλαρίκι.
Ενώ τα κορίτσια, τα περισσότερα, αγαπούν τα μεγάλα, κρεμαστά σκουλαρίκια, το τελείως απλό που εφαρμόζει στο αυτί είναι το κατάλληλο για μία μικρή δεσποινίδα. Αυτό, δεν θα μπλέκεται στα ρούχα της, δεν θα το τραβούν με περιέργεια οι φίλες της ή το μικρότερο αδελφάκι ή ακόμη και η ίδια δεν θα είναι εύκολο να το τραβά.

Κρατήστε τα λαμπερά και καθαρά.
Οι μολύνσεις των αυτιών είναι αρκετά κοινές μετά από το τρύπημα των αυτιών του μικρού παιδιού, άλλωστε τα μικρούλια μας δεν χαρακτηρίζονται από την σχολαστική υγιεινή τους. Έτσι το να διατηρήσετε τους λοβούς και τα σκουλαρίκια καθαρά είναι δουλειά της μαμάς. Σκουπίστε με προσοχή και τους δύο λοβούς και τα σκουλαρίκια από την επόμενη ημέρα και τακτικά με λίγο οινόπνευμα. Άλλος ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε τη μόλυνση είναι να περιστρέφετε τα σκουλαρίκια συχνά ώστε να μην κολλήσουν στο δέρμα όπως αυτό θεραπεύεται.

Διαβάστε ακόμη: H «τιμωρία» των μικρών παιδιών

Επιλέξτε την υγεία πάνω από την ομορφιά.
Αν παρουσιαστεί μία μόλυνση, θα το καταλάβετε γιατί ο λοβός θα κοκκινήσει και ίσως στάζει λίγο υγρό, επικοινωνήστε με τον παιδίατρο. Αν η λοίμωξη επιμείνει παρά την θεραπεία, ο παιδίατρος θα σας πει να αφαιρέσετε το σκουλαρίκι και η μικρή αυτή τρυπούλα θα κλείσει σιγά – σιγά. Απογοητευτήκατε;
Δεν πειράζει άλλωστε μετά από μερικούς μήνες και με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού θα κάνετε άλλη μία προσπάθεια. Τα βρώμικα δακτυλάκια της μικρής σας κάνουν μία μόλυνση ακόμη πιο πιθανή, όπως επίσης αν το πιάνει συνέχεια μπορεί να φύγει από τη θέση του και δεν αποκλείεται να το βάλει στο στόμα της.

Μην ξεχνάτε οτιδήποτε δείτε που σας προκαλεί ανησυχία καλέστε αμέσως τον παιδίατρο.