Βάπτιση: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των γονέων

Βάπτιση: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των γονέων

Ετοίμασα για εσάς μια λίστα με τα βασικά θέματα που πρέπει να έχετε κατά νου οργανώνοντας τη βάπτιση.

Από τις πιο σημαντικές ημέρες της ζωής του παιδιού σας, είναι η μέρα της βάπτισής του.
Για αυτόν τον λόγο αξίζει να επιλέξετε με βάση το γούστο σας και φυσικά την οικονομική σας δυνατότητα. Η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη και λίγες βόλτες στην αγορά θα αρκούν για να καταλήξετε σε αυτό που ταιριάζει σε ότι έχετε φανταστεί.

Προσκλητήρια

Υπάρχουν πάρα πολλά προσκλητήρια με διάφορα σχέδια και χρώματα. Η δική μου συμβουλή είναι να επιλέξετε ένα προσκλητήριο που θα ταιριάζει με το «θέμα της βάπτισης» που έχετε επιλέξει.
Αν π.χ. είναι κοριτσάκι και θέλετε να έχει θέμα ροζ τότε αντιστοίχως να επιλέξετε τις προσκλήσεις. Έτσι, όταν προσκαλέσετε συγγενείς και φίλους στο μυστήριο θα έχουν ήδη «πάρει μια μυρωδιά» του τι ακολουθεί.

Σημείωση: Μη διστάσετε να πείτε ανοιχτά τη γνώμη σας…

maria politi vaptisi goneis

maria politi goneis1

Μπομπονιέρες
Με μια πρώτη ματιά στην αγορά θα εκπλαγείτε ευχάριστα από την ποικιλία των σχεδίων που υπάρχουν. Πολλές από αυτές και κυρίως οι χειροποίητες έχουν δημιουργηθεί με πολύ φαντασία και αγάπη για τα παιδιά. Ανάλογα το φύλλο του παιδιού σας επιλέγετε και το σχέδιο. Ακόμα καλύτερη επιλογή θα είναι αυτή όπου η μπομπονιέρα θα ταιριάζει με το προσκλητήριο σας. Αν δεν μπορείτε να βρείτε κάτι που ταιριάζει επιλέξτε αυτές που θα έχουν κάτι κοινό και θα συνδυάζονται.

maria politi paidorama-goneis

maria-politi goneis2

Γλυκά

Μετά το τέλος του μυστηρίου της βάπτισης, είναι έθιμο να προσφέρονται μαζί με την μπομπονιέρα και γλυκά στους καλεσμένους. Και αυτό συγκαταλέγεται στις υποχρεώσεις των γονέων.
Η καλύτερη επιλογή γλυκών πρέπει να αρέσει κυρίως… στα παιδιά, που θα είναι προσκεκλημένα. Άλλωστε μην ξεχνάτε τα παιδιά τρελαίνονται για γλυκά!

12191666 10208189054230017 9041772385134113592 n

politi vaptisi glika

Τιπ: Ωραία και δοκιμασμένη ιδέα είναι τα cupcake, τα οποία μπορείτε να φτιάξετε με τη βοήθεια από τις θείες, τη μαμά, τη γιαγιά και τις φίλες σας!

maria politi goneis

Φωτογραφίες & Βίντεο
Αυτά που μας μένουν πέρα από τις αναμνήσεις είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Επομένως ένα σημαντικό θέμα είναι και η επιλογή του σωστού φωτογράφου.
Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί και θα είναι εύκολο να βρείτε τον κατάλληλο πάντα με βασικό κριτήριο την οικονομική σας δυνατότητα.

Τιπ: Ζητήστε να δείτε δείγμα της δουλειάς του προτού αποφασίσετε.

Τραπέζι – Δεξίωση
Μετά την εκκλησία ακολουθεί τραπέζι. Εκεί θα γιορτάσει και θα διασκεδάσει η οικογένεια με τους καλεσμένους τους. Επιλέξτε τον κατάλληλο χώρο που ταιριάζει στο γούστο και το «πορτοφόλι» σας, αλλά μη διστάσετε να τους προσκαλέσετε στο σπίτι σας αν δεν μπορείτε να διαθέσετε περισσότερα χρήματα.

Σημασία έχει η γιορτή του μυστηρίου και της «νέας ζωής του παιδιού σας» και όχι η πολυτέλεια!

Δώρο Νονού-Νονάς
Τελευταία και εξίσου σημαντική υποχρέωση του γονέα είναι το δώρο του νονού.

Η επιλογή του δώρου είναι καλό να γίνεται με βάση το γούστο ή το τι χρειάζεται ο νονός.
Ρωτήστε ελεύθερα και αποφασίστε παρέα. Ίσως αυτό να είναι το σοφότερο.

 

 

Γεια σας!
Ονομάζομαι Μαρία Πολίτη.
Λατρεύω τα παιδιά γι'αυτό και στον ελεύθερό μου χρόνο καταπιάνομαι με λογής κατασκευές που τα κάνουν να χαμογελούν. 
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο, Politimaria@yahoo.gr  για ιδέες και προτάσεις που θα σας ενθουσιάσουν και ελάτε να ανακαλύψουμε παρέα ιδιαίτερους τρόπους για να οργανώσετε τη βάπτιση του παιδιού σας σαν ένα μεγάλο πάρτι.  

maria-politi