Βαπτιστικά ρούχα

Βαπτιστικά ρούχα

Το μωρό σας είναι μια σημαντική προσθήκη στην οικογενειακή σας γραμμή που επεκτείνεται για πολλές γενιές. Πολλές οικογένειες γιορτάζουν τη συνέχιση της κληρονομιάς τους, χρησιμοποιώντας στοιχεία προγονικών τελετών στη βάφτιση του μωρού τους. Σε πολλών παιδιών λοιπόν τη βάφτιση χρησιμοποιούνται τα βαπτιστικά ρούχα των προγόνων τους. Πρόκειται για μια πολύ παραδοσιακή αλλά και οικονομική επιλογή.

Τα πλατιά φορέματα και τα σμόκιν είναι σχετικά καινούργια μέλη στην επιλογή των βαπτιστικών ρούχων. Τα πιο παλιά χρόνια τα αγοράκια φορούσαν παραδοσιακά φορέματα για βαπτιστικά ρούχα. Το λόγο είναι εύκολο να τον μαντέψει κανείς, αφού στο παρελθόν οι πάνες ήταν πιο μεγάλες και φουσκωτές και μια φούστα θα ήταν πολύ πιο βολική από ένα παντελόνι.

Αν αγαπάτε τα vintage ρούχα για μωρά, να ξέρετε ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τα τέλεια βαπτιστικά ρούχα στο σωστό μέγεθος. Αλλά αν είστε τυχεροί οι εταιρείες με φόρεμα βάπτισης έχουν την τάση να ευνοούν τις παραδοσιακές ενδυμασίες και γενικά προσφέρουν πολλές ποδιές στο στυλ και το μέγεθος που θέλετε. Τα πιο αληθινά vintage φορέματα για αγόρι είναι κατασκευασμένα από φυσικά υφάσματα όπως το βαμβάκι, το μετάξι ή το λινό. Ωστόσο, τα συνθετικά υφάσματα μπορούν να παράγουν εκπληκτικά φορέματα για αγόρια αλλά και για κορίτσια, που δεν τσαλακώνουν εύκολα και που συχνά είναι πιο βολικά στο να καθαριστούν από τις φυσικές ίνες.

Αν σας αρέσει η παραδοσιακή εμφάνιση, αλλά δεν θέλετε να φορέσετε στο αγοράκι σας “ένα φόρεμα,” μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να το μετατρέψετε σε ένα παλτό για τη βάπτιση. Ένα παλτό σας δίνει το μήκος και την κομψότητα του παραδοσιακού ή παλιού φορέματος και έχετε την επιλογή να το αφαιρέσετε όποτε θέλετε. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα όμορφο μπλουζάκι για τη βάφτιση μεταποιώντας κατάλληλα ένα παραδοσιακό φόρεμα. Μια ακόμα επιλογή είναι να ακολουθήσετε το δρόμο της λιτότητας με ένα παντελονάκι, ένα πουκάμισο και ίσως και ένα γιλέκο.

Αν το μωρό σας είναι κορίτσι είστε από τους τυχερούς στον τομέα των ρούχων για τη βάπτιση αφού υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα γούστα. Το πιο δημοφιλές ένδυμα είναι το φουστανάκι ή μια φούστα και ένα ζακετάκι, τα οποία κάνουν το μικρό σας κοριτσάκι να φαίνεται χαριτωμένο και όμορφο. Τα κυρίαρχα χρώματα σε όλα τα βαπτιστικά ρούχα είναι το μπεζ και το άσπρο. Τα κοριτσίστικα βαπτιστικά ρούχα μπορεί να έχουν ροζ λεπτομέρειες και τα αγορίστικα γαλάζιες ή σκούρες μπλε. Το χρώμα και το σχέδιο που θα επιλέξετε βέβαια εξαρτάται από τη δική σας κρίση και διάθεση για πρωτοπορία. Τέλος καλό θα είναι να φορέσετε στο παιδί σας ένα φορμάκι κάτω από τη βαπτιστική του ενδυμασία. Το φορμάκι θα κάνει το μωρό να αισθάνεται πιο άνετα και θα κρατήσει την πάνα του στη θέση της. Είναι από τα πιο καλά βαπτιστικά ρούχα.