Βήματα στο Διάστημα

Claude NicollierO Ελβετός αστροναύτης της ESA Claude Nicollier, συναντά το κοινό στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου την Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 20:00 προσκεκλημένος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Τίτλος της ομιλίας θα είναι «Βήματα στο Διάστημα», μέσα από την οποία ο Ελβετός Αστροναύτης -βετεράνος 4 διαστημικών αποστολών- θα μοιραστεί τις εμπειρίες του από το Διάστημα με την ευχή ότι θα εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους!

Την ίδια ημέρα και από τις 19:00 οι επιστήμονες της Διαδραστικής Έκθεσης θα ετοιμάσουν πυραύλους νερού και θα τους εκτοξεύσουν, με τη βοήθειά σας, στην είσοδο του Ιδρύματος Ευγενίδου!

Η Πυραυλική ως επιστημονικός κλάδος συνδυάζει πολλά επιμέρους επιστημονικά πεδία, όπως αυτά της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Μηχανικής, της Αεροδυναμικής κ.ά..

Όσο περίεργο, όμως, και αν φαίνεται, οι βασικές φυσικές αρχές που διέπουν την κίνηση ενός πυραύλου είναι αρκετά απλές και θα τις δείτε να εφαρμόζονται σε αυτή την ειδικά σχεδιασμένη δραστηριότητα.

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας αποκαλύπτει τα μυστικά των πυραύλων μέσα από μία διαδραστική εκτόξευση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομιλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου Αστροφυσικής που διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στη Ρόδο μεταξύ 10-14 Ιουνίου 2013 και έχει προσελκύσει 250 επιστήμονες από όλο τον κόσμο.

Η είσοδος στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου είναι ελεύθερη. Ειδικά και μόνον για την ομιλία του Claude Nicollier, απαραίτητα είναι τα δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στην Γραμματεία, στην είσοδο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Θα υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Γλώσσα. Υπενθυμίζουμε ότι οι χώροι του Ιδρύματος  Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936 177 143, στο fax: 210 9417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pr@eugenfound.edu.gr