Υπέροχες συνήθειες που αποκτούμε στην περίοδο της εγκυμοσύνης

Υπέροχες συνήθειες που αποκτούμε στην περίοδο της εγκυμοσύνης

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ένα υπέροχο διάστημα. Μάλλον δεν υπάρχει τίποτε σαν αυτό.

Υπάρχουν πράγματα που κάνουμε αυτούς τους εννέα μήνες που δεν θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε ότι θα κάναμε και πολλά από αυτά είναι διασκεδαστικά ή ωφέλιμα ή και τα δύο:

  1. Παίρνουμε βιταμίνες κάθε ημέρα. Πολλές γυναίκες αισθάνονται καλύτερα άσχετα αν περιμένουν παιδάκι ή όχι. Άλλες όμως δεν θέλουν να παίρνουν βιταμίνες χωρίς λόγο. Όμως όσο κράτησε αυτούς τους μήνες ήταν καλό.
  2. Προσπαθούμε να τρώμε καλύτερα. Οι έγκυες γυναίκες είναι σε επιφυλακή για όλα όσα συμβαίνουν στον οργανισμό και κάνουν μία πραγματική συντονισμένη προσπάθεια για να τρώνε καλύτερα και πιο υγιεινά. Τις περισσότερες φορές με μεγάλη επιτυχία. Τι καλά που θα ήταν αν το συνεχίζαμε μετά…
  3. Περιορίζουμε το αλκοόλ και τη καφεΐνη. Η αποχή από το αλκοόλ και οι περικοπές στην καφεΐνη θα ήταν μια πολύ καλή συνήθεια και για μετά τον τοκετό. Αλλά πώς να γίνει αυτό; Πως;
  4. Μας χαμογελούν όλοι στο δρόμο. Είναι υπέροχη αυτή η αίσθηση. Όλοι μας κοιτάζουν χαμογελαστά, στο δρόμο, στο τρένο, στο κατάστημα… Είναι σαν να είμαστε ξαφνικά μία διάσημη προσωπικότητα!
  5. Ισχυριζόμαστε ότι τρώμε για δύο. Δεν είναι διασκεδαστικό να λέμε κάτι τέτοιο έστω και αν δεν τρώμε πράγματι για δύο, και δεν πρέπει να το κάνουμε όταν περιμένουμε παιδάκι.
  6. Μας προσφέρουν θέση στο λεωφορείο και στο τρένο. Πόσο γλυκό είναι όταν στα μέσα μεταφοράς, σηκώνεται κάποιος για να προσφέρει τη θέση του στη μέλλουσα μανούλα!
  7. Μας ανοίγουν την πόρτα όπου και αν πάμε. Είναι μαγικό. Οι ιππότες υπάρχουν ακόμη!

Απλά μείνετε έγκυος! Θα καταλάβετε τι εννοώ!
Ιδίως μην στενοχωριέστε όταν όλα αυτά τελειώσουν. Γιατί τότε θα έχετε στην αγκαλιά σας το μωράκι σας. Δεν συγκρίνετε τίποτε με αυτό. Έτσι δεν είναι;