Εξωσωματική

exwswmatikhΗ εξωσωματική άλλοτε μας τρομάζει σαν λέξη όμως στην πραγματικότητα είναι η μέθοδος – διαβατήριο, για τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, για να αποκτήσουν παιδιά. Σε αυτήν εδώ την ενότητα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και απαντήσεις σε ερωτήματα για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Νέα δεδομένα για την εξωσωματική που ίσως δεν γνωρίζατε.

Νέα δεδομένα για την εξωσωματική που ίσως δεν γνωρίζατε.

Είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον να ξέρουμε τα τελευταία νέα σχετικά με τις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Διαβάστε Περισσότερα

Παρένθετη μητρότητα: όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Παρένθετη μητρότητα: όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ένα ζευγάρι μπορεί να καταλήξει στην παρένθετη μητρότητα, αφού εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές που έχει, μαθαίνοντας ότι δεν μπορεί να αποκτήσει μωρό. Και είναι επίσης η πρώτη επιλογή για ένα άνδρα ή μια γυναίκα που έχουν επιπλοκές στην υγεία του/της.

Διαβάστε Περισσότερα

Υπογονιμότητα και εξωσωματική γονιμοποίηση

Υπογονιμότητα και εξωσωματική γονιμοποίηση

Σήμερα, η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) είναι μία κοινή λέξη. Αλλά πριν από κάποια χρόνια, ήταν μια μυστηριώδης διαδικασία για την υπογονιμότητα. Το αποτέλεσμά της; Το γνωστό τότε «μωρό του δοκιμαστικού σωλήνα»!

Διαβάστε Περισσότερα

Εξωσωματική - Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι ένα θέμα που στις μέρες μας απασχολεί πολλά ζευγάρια. Τι ακριβώς είναι και πόσο μπορεί να βοηθήσει ένα ζευγάρι; Σε αυτά αλλά και σε πολλά άλλα σχετικά ερωτήματα μας απάντησε ο Γυναικολόγος-Μαιευτήρας Κος  Νικόλαος Πολυδωρόπουλος.

Διαβάστε Περισσότερα

Εξωσωματική γονιμοποίηση

εγκυμοσύνη εξωσωματική γονιμοποίηση Οι στατιστικές των τελευταίων χρόνων λένε πως τα ποσοστά υπογονιμότητας  στα νέα ζευγάρια ανέρχεται στο 15%-20% . Τα υπογόνιμα ζευγάρια στη χώρα μας υπολογίζονται σε 250.000-300.00.  Συνηθισμένη λύση; Η εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η πρώτη γέννηση ανθρώπου από εξωσωματική έγινε το 1978. Η Louise Brown ήταν το πρώτο «παιδί του σωλήνα και γεννήθηκε χωρίς η μητέρα της να υποβληθεί σε φαρμακευτική αγωγή. Οι Βρετανοί Dr. Patrick Steptoe, γυναικολόγος στο Γενικό Νοσο κομείο του Oldham, και ο Dr. Robert Edwards, φυσιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, εργάζονταν προς αυτή την κατεύθυνση ήδη από το 1966.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι μία ιατρική μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (IVF = In Vitro Fertilisation). Συγκεκριμένα είναι η γονιμοποίηση ενός ωαρίου στο εργαστήριο και η εμφύτευση του στη μήτρα της μητέρας όπου συνεχίζεται η κύηση.

Διαβάστε Περισσότερα