Λάθος ή φυσική διαδικασία;

εγκυμοσύνη αποβολή λάθος ή φυσική διαδικασία Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους μέλλοντες γονείς, είναι το θέμα της αποβολής στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ιδιαιτέρως τους τρεις πρώτους μήνες η κάθε ένδειξη αιμορραγίας αναστατώνει την έγκυο γυναίκα.

Η αποβολή δεν είναι ένα λάθος ή μια αποτυχία της μητέρας ή του πατέρα

Η αποβολή θεωρείται πολλές φορές ως αποτυχία, πράγμα που αγχώνει τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδιά. Το άγχος και η πίεση έχουν άμεση επιρροή στις επόμενες προσπάθειες εγκυμοσύνης.

Σε αυτό το άρθρο δεν θα θέλαμε να μπούμε σε ιατρικές λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συμβαίνει. Ο στόχος μας είναι να σας πληροφορήσουμε για ορισμένα γεγονότα και στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η αποβολή δεν είναι ένα λάθος ή μια αποτυχία της μητέρας ή του πατέρα αλλά συχνά μια φυσική διαδικασία.

Ένας μηχανισμός της φύσης

Πρώτα λοιπόν να πούμε πως η αποβολή είναι ένας μηχανισμός της φύσης για να αποβάλει έμβρυα με εμβρυϊκές ανωμαλίες που αφορούν την ανικανότητα του εμβρύου να αναπτυχθεί. Για αυτό το λόγο η αποβολή αναφέρεται και ως αυτόματη διακοπή της κύησης.

Η αποβολή είναι η αυτόματη διακοπή της κύησης και η απώλεια του παιδιού πριν από την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης .

Γύρω στο 15% των κλινικώς αναγνωρισμένων εγκυμοσύνων καταλήγουν στην αυτόματη αποβολή για αυτό και η αποβολή είναι η πιο συνηθισμένη επιπλοκή της ανθρώπινης εγκυμοσύνης. Οι περισσότερες αποβολές συμβαίνουν κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης, δηλαδή κατά τις πρώτες 12 εβδομάδες.