Η Ρενάτα η γάτα με τη ροζ ριγέ γραβάτα

Τοκετός

toketosΟ τοκετός είναι η ημέρα που όλες οι γυναίκες ονειρεύονται ίσως με λίγο φόβο αλλά και με πολύ - πολύ χαρά. Η ημέρα που θα σφίξουν στην αγκαλιά τους το μωράκι τους. Μία σημαντική κατηγορία, που μας μιλά πως θα υπολογίσουμε τη πιθανή ημερομηνία τοκετού, την προετοιμασία για τον τοκετό από το σπίτι, τους εναλλακτικούς τρόπους τοκετού, τον φυσικό τοκετό και την καισαρική τομή και επίσης πόσο σύντομα μπορεί μία μανούλα να ταξιδέψει μετά τον τοκετό. Σκεφτήκατε ποτέ να επιλέξετε τον τοκετό στο σπίτι; Ο τοκετός είναι ίσως η σημαντικότερη στιγμή μιας γυναίκας!

Video Τοκετού

Τοκετός τα Χριστούγεννα

Τοκετός τα Χριστούγεννα

Την περίοδο των Χριστουγέννων, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρκετό άγχος. Ανησυχούν για το αν θα προλάβουν να τα έχουν όλα έτοιμα και αν θα φτάσουν εγκαίρως τα σημαντικά δώρα στους φίλους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Βέβαια αν είστε έγκυος, και πόσο μάλλον «στις μέρες σας», το άγχος πολλαπλασιάζεται καθώς δε γνωρίζετε ποια θα είναι η μέρα του τοκετού σας.

Διαβάστε Περισσότερα

Φύλαξη αίματος ομφαλίου λώρου.

Το αίμα του ομφαλίου λώρου ή αίμα του πλακούντα περιέχει σωτήρια κύτταρα, τα βλαστικά κύτταρα.
Αμέσως μετά την γέννηση και αφού κοπεί ο ομφάλιος λώρος, ο γιατρός παίρνει με μία σύριγγα αίμα από τον ομφάλιο λώρο που είναι ακόμη συνδεδεμένος με τον πλακούντα. Το αίμα μεταφέρεται αμέσως σε μία τράπεζα αίματος ομφαλίου λώρου, εκεί ελέγχεται και καταψύχεται.

Διαβάστε Περισσότερα

Συσπάσεις Braxton Hicks

Οι συστολές, συσπάσεις Braxton Hicks είναι σποραδικές συσπάσεις της μήτρας που ξεκινούν περίπου 6 εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνη σας, πιθανόν όμως να μην τις αισθανθείτε καθόλου.

Πήραν το όνομα τους από τον Άγγλο γιατρό John Braxton Hicks, που τις περιέγραψε για πρώτη φορά το 1872.

Διαβάστε Περισσότερα

Σημάδια τοκετού

Υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε την ημερομηνία τοκετού;
Όχι. Οι ειδικοί δεν ξέρουν τι ακριβώς προκαλεί την έναρξη του τοκετού και δεν υπάρχει τρόπος να το προβλέψουμε.

Διαβάστε Περισσότερα

Πρόωρος τοκετός.

Αν αρχίσετε να έχετε τακτικές συστολές που προκαλούν διαστολή του τραχήλου της μήτρας πριν φτάσετε την 37η εβδομάδα της κύησης, έχετε πρόωρο τοκετό και το μωράκι θεωρείται πρόωρο.
Όμως οι μισές περίπου γυναίκες που είχαν σημάδια πρόωρου τοκετού, τελικά γέννησαν μετά την 37 εβδομάδα.

Διαβάστε Περισσότερα

Τοκετός στο σπίτι

Τοκετός στο σπίτι. Είναι ασφαλής;

Για τις υγιείς γυναίκες με χαμηλό κίνδυνο για επιπλοκές που επιλέγουν ειδικευμένες και έμπειρες μαίες και έχουν οργανώσει σωστά την μεταφορά τους στο νοσοκομείο αν κάτι δεν πάει καλά, μια σειρά από μελέτες δείχνουν ότι ο τοκετός στο σπίτι είναι εξίσου ασφαλής με τον τοκετό στο νοσοκομείο.

Διαβάστε Περισσότερα

Τοκετός στο σπίτι!

Τοκετός στο σπίτι!

Αν είστε μία υγιής μέλλουσα μητέρα με φυσιολογική εγκυμοσύνη, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο παράγοντα κινδύνου, ο τοκετός στο σπίτι ίσως είναι μία ωραία επιλογή για σας! Στην περίπτωση αυτή θα φέρεται στον κόσμο το μωράκι σας σε ένα οικείο και άνετο περιβάλλον και θα αποφύγετε κάποιες συνήθεις ιατρικές παρεμβάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

Πόσο σύντομα μπορώ να ταξιδέψω μετά τον τοκετό;

Για τις περισσότερες νέες μητέρες που δεν είχαν επιπλοκές και αναρρώνουν καλά, ένα ήρεμο ταξίδι όχι πολύ κουραστικό, επιτρέπεται μία έως δύο εβδομάδες μετά από ένα φυσιολογικό τοκετό και τρεις έως τέσσερις εβδομάδες μετά από καισαρική. Όμως το σημαντικό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι να ακούσετε προσεκτικά τα σήματα που στέλνει το σώμα σας.

Διαβάστε Περισσότερα

Καισαρική τομή

Καισαρική τομή

Η καισαρική τομή είναι μία χειρουργική επέμβαση με τομή στην κοιλιά και στη μήτρα. 

Η πιθανότητα μιας επιπλοκής είναι σπάνια αλλά όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, έτσι και στην καισαρική υπάρχει πιθανότητα αιμοραγίας, κάποιας λοίμωξης, θρόμβωσης ή ακόμη και ρήξης μήτρας. 

Διαβάστε Περισσότερα

Προετοιμασία για τον τοκετό από το σπίτι

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα, για τον τοκετό.

Παρακάτω αναφέρουμε τρόπους (παράλληλα με τα μαθήματα προετοιμασίας τοκετού) με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας όταν είστε στο σπίτι.

Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα...