ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΘΡΑΝΙΟ 728Χ90

Εφηβεία

efhveiaΗ εφηβεία είναι ίσως η πιο δύσκολη περίοδος της ανάπτυξης των μικρών μας που δεν είναι πια μικρά. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όσες περισσότερες συμβουλές μπορούμε για την εφηβεία. Όπως τα σημάδια της εφηβείας, η ασφάλεια των εφήβων στο διαδίκτυο, πως μπορούμε να τους μιλήσουμε καλύτερα για την οικονομία και το χαρτζιλίκι τους. Όμως, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην εφηβεία για τη διατροφή τους. Πολλά παιδιά στην εφηβεία  εκδηλώνουν διαταραχές όπως ανορεξία και βουλιμία. Είναι πολύ σημαντικό αν αντιληφθούν κάτι «ύποπτο» οι γονείς να επέμβουν εγκαίρως για να βοηθήσουν το παιδί τους. Εδώ θα μάθουμε και όλα τα μυστικά της ακμής, που παιδεύουν πολλά παιδιά στην διάρκεια της εφηβείας, τα τυχόν προβλήματα ύπνου και την θέση των εφήβων στη σύγχρονη κοινωνία. Και σαν γονείς μη ξεχνάμε. Πρόκειται για το τελευταίο αναπτυξιακό στάδιο, μια μεταβατική περίοδο από τον κόσμο της παιδικής ανεμελιάς στην εφηβεία και την ενήλικη ζωή.

Tι κάνεις ΕΣΥ #ΣανΚορίτσι

Το να χρησιμοποιούμε το #ΣανΚορίτσι ως προσβολή, είναι ένα δυνατό χτύπημα για κάθε έφηβη.
Και επειδή η εφηβεία δεν είναι κάτι εύκολο, μπορούμε να καταλάβουμε την τεράστια επίπτωση που έχει στην αυτοπεποίθηση ενός κοριτσιού.

Διαβάστε Περισσότερα

Μεγαλώνοντας μία κόρη με αυτοπεποίθηση.

Μεγαλώνοντας μία κόρη με αυτοπεποίθηση.

Τα κορίτσια λαμβάνουν αντιφατικά μηνύματα όλη την ώρα. Από τη μια πλευρά τους λένε ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα, από την άλλη ότι τα μαθηματικά είναι δύσκολα! Τα ενθαρρύνουμε να αθλούνται αλλά στη συνέχεια, παρακολουθώντας τηλεόραση, βλέπουν ότι είναι πιο καλό να κουτσομπολεύουν παρά να κάνουν το σπορ που αγαπούν.

Διαβάστε Περισσότερα

Μήπως οι έφηβοι δεν πίνουν πολύ γάλα;

Μήπως οι έφηβοι δεν πίνουν πολύ γάλα;

Οι γονείς που έχουν μικρά παιδιά γνωρίζουν πολύ καλά την αξία του γάλακτος στη δημιουργία γερών οστών και δοντιών. Αλλά λίγοι είναι οι γονείς που συνειδητοποιούν ότι η άσκηση είναι επίσης απαραίτητη για τον καλό σχηματισμό των οστών και ακόμη λιγότεροι, εκείνοι που καταλαβαίνουν ότι η ανάγκη για το γάλα και την άσκηση είναι εξίσου σημαντική για την σωστή ανάπτυξη των οστών, ακόμη και στα μεγαλύτερα παιδιά.

Διαβάστε Περισσότερα

5 συμβουλές για τους γονείς με παιδιά στην εφηβεία

5 συμβουλές για τους γονείς με παιδιά στην εφηβεία

Το να είσαι γονιός ενός εφήβου είναι ίσως μία από τις πιο δύσκολες δουλειές στον κόσμο! Αλλά εάν κρατήσετε καλά στο μυαλό σας ορισμένες σημαντικές έννοιες, θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε με επιτυχία σε αυτόν τον δύσκολο ρόλο.

Διαβάστε Περισσότερα

Έμμηνος ρύση: Προετοιμάστε την κόρη σας

Έμμηνος ρύση: Προετοιμάστε την κόρη σας

Αναρωτιέστε για το πως θα ανοίξετε ένα τέτοιο θέμα στην κόρη σας;
Για το ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να μιλήσετε στην κόρη σας για την περίοδο; Συμβουλευτείτε μας και μάθετε τα απαραίτητα «εργαλεία» για αυτή την πρώτη συζήτηση.

Διαβάστε Περισσότερα

Σοκ με την μόδα του αυτοτραυματισμού των νέων

Σοκ με την μόδα του αυτοτραυματισμού των νέων

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους γονείς η νέα μόδα «φαινόμενο» που εξαπλώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς ανάμεσα τους εφήβους. Ο σκόπιμος αυτοτραυματισμός έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ δεν είναι λίγες και οι περιπτώσεις στην Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα

Γράμμα στο γιο μου.

 

-mothers-love-natalie-hollandH αναγνώστρια μας, Ρόζα Ανδριοπούλου, μας έστειλε ένα πολύ συγκινητικό γράμμα που έγραψε για το γιό της ο οποίος διανύει την περίοδο της εφηβείας. Το δημοσιεύουμε γιατί πιστεύουμε οτι θα αγγίξει τις καρδιές σας, όπως άγγιξε τις δικές μας. Ο γιός της είναι πολύ τυχερός που την έχει μαμά, να είναι πολύ περήφανος!

 

Διαβάστε Περισσότερα

Ο έφηβος και η ασφάλεια του στο διαδίκτυο.

asfaleia sto diadiktio sΟι ιστότοποι αποτελούν ένα πολύ ελκυστικό εργαλείο στα χέρια των εφήβων, καθώς γνωρίζουν ότι χρησιμοποιώντας τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης, θα εντοπίσουν σχεδόν πάντα την πληροφορία που χρειάζονται. Ταυτόχρονα, όμως, η πλοήγηση στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει και ένα αρκετά επικίνδυνο εργαλείο, όταν ο έφηβος δεν κάνει συνετή και προσεκτική χρήση.

Διαβάστε Περισσότερα

Μιλώντας στον έφηβο για την οικονομία... και στο χαρτζιλίκι

xartziliki sΟ δρόμος για ένα παιδί που διανύει την περίοδο της εφηβείας είναι μακρύς και γεμάτος επιλογές. Στην καθημερινή του ζωή, έρχεται αντιμέτωπο με διαφορετικές επιλογές, μέσα από τις οποίες μαθαίνει τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και διεκδικεί εκείνες που θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του, στην μετέπειτα ενήλικη ζωή του.

Διαβάστε Περισσότερα

Εφηβεία και μαθησιακές δυσκολίες.

efivia 2Σε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, η εφηβεία είναι ασφαλώς μία δύσκολη χρονική περίοδος, που διαφέρει και εξαρτάται από το χαρακτήρα και τις οικογενειακές συνθήκες που βιώνει κάθε παιδί. Ένα από τα πιο συνήθη προβλήματα που παρουσιάζουν οι έφηβοι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες.

Διαβάστε Περισσότερα

Περισσότερα Άρθρα...