mistika xaroumenos gamos

7 μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο

Συνήθως όταν μιλάμε για μυστικά που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα μακροχρόνιο και αρμονικό γάμο παραβλέπουμε πως κάθε σχέση, πόσω μάλλον ο γάμος, απαιτεί συνεχή δουλειά και αγώνα για αμοιβαία κατανόηση.

Δεν υπάρχει δηλαδή κάποια μαγική συνταγή. Θα πρέπει κατ’ αρχήν να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα του γάμου πλήρως συνειδητοποιημένοι για αυτό το μεγάλο βήμα και να κάνετε το καλύτερο δυνατό για να διατηρήσετε μέσα στη σχέση σας την αγάπη, το πάθος και τη φιλία, ανεξάρτητα από τα πιθανά προβλήματα και τα εμπόδια που θα προκύψουν στην πορεία.

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα μυστικά μιας ευτυχισμένης και μακρόχρονης συμβίωσης:

1. Ανάπτυξη της ταυτότητάς σας

Οταν δύο άνθρωποι παντρεύονται, γίνονται ένα σε ό,τι αφορά τη λήψη οικονομικών αποφάσεων και την ανατροφή των παιδιών. Συνήθως υπερφορτώνονται τόσο πολύ με διάφορες εργασίες που μπορεί εύκολα να χάσουν την ταυτότητά τους. Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν την τάση να θέλουν να ευχαριστήσουν τους συζύγους τους και πολλές φορές κάνουν θυσίες γι’ αυτό. Αυτή η συνταγή, όμως, μπορεί γρήγορα να σας κάνει να νοιώσετε κούραση και δυστυχία. Είναι απαραίτητο να μάθετε από νωρίς πώς να κάνετε πράγματα στο γάμο σας χωρίς να εξαντλείστε ή να «εξαφανίζετε» το εγώ σας. Δεν πρέπει να αμελείτε να κάνετε πράγματα που σάς αρέσουν. Μην ξεχάσετε να συναντήσετε τους φίλους σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ πρέπει να βρίσκετε χρόνο για το αγαπημένο σας χόμπι που κάνατε πριν παντρευτείτε.

2. Να είστε σε επαφή με το ταίρι σας.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι λόγω του φορτωμένου προγράμματός τους δεν έχουν πολλές φορές τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τον/τη σύζυγό τους. Σήμερα είναι πιο βολικό χάρη στη χρήση της ηλεκτρονικής τεχνολογίας να «διατηρήσετε επαφή», κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στείλτε ένα μήνυμα ή καλέστε τον/την αγαπημένο/η σας να μοιραστείτε πράγματα και συναισθήματα για την ημέρα σας. Τέτοιου είδους επικοινωνία θα σας βοηθήσει να βρείτε περισσότερα θέματα για να μιλήσετε το βράδυ. Μην περιμένετε μόνο τη νύχτα για να επικοινωνήσετε. Κάντε το κάθε μέρα από το πρωί.

3. Δώστε έμφαση στις κοινές σας ανάγκες.

Ενα από τα πιο σημαντικά μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου είναι να επικεντρωθείτε στις κοινές σας ανάγκες. Είναι απαραίτητο για κάθε άτομο να επιδιώκει να κάνει κάτι καλό για το ταίρι του, αντί να ανταγωνίζεται μ’ αυτό. Βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνεστε στις ανάγκες του/της συζύγου σας. Εάν οι ανάγκες σας έχουν ήδη επιτευχθεί θα πρέπει να απολαύσετε τη ζωή σας. Η κοινή σας επιθυμία να ικανοποιήσετε τις κοινές σας ανάγκες είναι η βάση ενός μακροχρόνιου και υγιούς γάμου.

4. Θετικές προοπτικές.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η αρνητική διάθεση μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση μέσα στο γάμο σας. Αν ο ένας σύζυγος έχει μια θλιβερή εικόνα ή οπτική ζωής μέσα στο γάμο, αυτό αρκεί για να είναι ο γάμος δυστυχισμένος. Παραμείνετε θετικοί και θα δείτε πως έτσι θα βελτιωθεί σημαντικά η ατμόσφαιρα στην οικογένειά σας. Είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί η φωτεινή πλευρά του μυαλού σας και η θετική σας σκέψη παρά τα προβλήματα. Επιπλέον, αν ο/η σύζυγός σας έχει τέτοιες αρνητικές τάσεις θα πρέπει να βοηθήσετε να απαλλαγεί από την αρνητικότητα και τις καταθλιπτικές σκέψεις.

5. Πιστέψτε στην αγάπη σας.

Ισως η καλύτερη απόδειξη της αγάπης είναι η εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη είναι το βασικό στοιχείο σε κάθε είδους σχέση. Οταν έχετε εμπιστοσύνη στην αγάπη σας, θα γίνει ανίκητη και θα μπορέσει να ξεπεράσει τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής, αφού θα αντιμετωπίσετε τις διάφορες δυσκολίες της ενωμένοι και δυνατοί. Πολλές φορές οι σκληρές περίοδοι της ζωής είναι οι καλύτερες για να ελέγξετε την δύναμη και την ειλικρίνεια της σχέσης σας.

6. Διαζύγιο, η λέξη ταμπού.

Οταν παντρεύεσαι θα πρέπει να ξεχάσεις καλύτερα την ύπαρξη της λέξης «διαζύγιο». Το διαζύγιο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να λύσει κανείς τα προβλήματά του. Οι σύζυγοι δεν θα πρέπει να μιλούν και να σκέφτονται γι’ αυτό, πολύ δε περισσότερο να το αναφέρουν ως απειλή σε κάθε τους καβγά. Είναι καλύτερα να θέσετε όλες σας τις προσπάθειες για την εξεύρεση διεξόδου από όλες τις δύσκολες καταστάσεις παρά να σκέφτεστε το διαζύγιο ως τη μόνη διέξοδο.

7. Ρωτήστε ευτυχισμένα παντρεμένα ζευγάρια για συμβουλές.

Εάν έχετε την ευκαιρία και την επιθυμία, να ζητήσετε ευτυχισμένα, ρωτήστε παντρεμένα ζευγάρια γνωστών ή συγγενών σας που γνωρίζετε πως είναι όντως ευτυχισμένα και αγαπημένα για πολύ καιρό. Αυτά τα σοφά και έμπειρα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις άτομα θα μοιραστούν τις ιδέες τους χαρούμενα και μπορούν να σάς δώσουν χρήσιμες συμβουλές. Κάθε ζευγάρι έχει ένα βασικό μυστικό της δικής του ευτυχίας. Για κάποιους είναι η εμπιστοσύνη, για άλλους η ειλικρίνεια, για άλλους το χιούμορ ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.

Ο ευτυχισμένος γάμος είναι ένα μακρύ ταξίδι της ζωής, γεμάτο από θετικές και αρνητικές στιγμές. Για να κρατήσετε τη φωτιά ζωντανή αρκεί να κρατήσετε κοντά τις ψυχές το μυαλό και τα κορμιά σας.

Πηγή άρθρου: medinova.gr, Διαβάστε ακόμη εδώ.