8 «διαφορετικοί» τρόποι για να σταματήσει το μωρό σας να κλαίει!

8 «διαφορετικοί» τρόποι για να σταματήσει το μωρό σας να κλαίει!

Το όνειρο κάθε μητέρας είναι να βρει εκείνο το μαγικό τρόπο για να μπορεί να ηρεμεί το μωρό της όταν αυτό κλαίει. Βέβαια πολλές φορές είναι απλό. Το μωράκι πεινάει ή έχει λερωθεί, έχει χάσει την πιπίλα του, ή είναι κουρασμένο και θέλει να κοιμηθεί.

Όμως πως μπορείτε να σταματήσετε το μωρό να κλαίει όταν το κάνει μόνο και μόνο για να κλαίει και δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο σαφή λόγο; Μητέρα τριών παιδιών μοιράζετε μαζί μας τρόπους που την έχουν βοηθήσει να ησυχάσει το μωράκι που κλαίει χωρίς λόγο. Μερικοί από αυτούς είναι αστείοι ή και ανόητοι, αλλά αποτελεσματικοί. Προσπαθήστε και εσείς. Ίσως εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

  1. Πηγαίνετε με το μωρό στο νεροχύτη και ανοίξτε τη βρύση. Υπάρχει κάτι μαγευτικό σχετικά με την παρακολούθηση του νερού που τρέχει και σε συνδυασμό με τον ήχο του νερού, βοηθά το μωρό να ηρεμήσει και να  σταματήσει το κλάμα.
  2. Πηγαίνετε μπροστά σε ένα καθρέφτη. Όλα τα μωρά αγαπούν να κοιτάζουν τον εαυτό τους, έτσι μερικές φορές βλέποντας  το προσωπάκι τους θα τα κάνει να ξεχάσουν γιατί έκλαιγαν. Θα ενδιαφερθούν τόσο πολύ για το παιδάκι στον καθρέφτη που οι λυγμοί τους θα υποχωρήσουν άμεσα!
  3. Διαβάστε του κάποιο νανούρισμα ή αγαπημένο του παραμύθι με ήρεμη χαλαρή φωνή. Εάν έχει συνηθίσει να το ακούει πριν τον ύπνο θα χαλαρώσει και θα ηρεμήσει. Εάν αγαπά ένα ιδιαίτερο νανούρισμα μπορεί να θέλει να το ακούσει δυο τρεις φορές πριν ηρεμήσει.
  4. Κάντε φυσαλίδες. Αυτό είναι άλλο ένα έξυπνο και αστείο τέχνασμα για να ηρεμήσει τους λυγμούς του μωρού. Ο μόνος κίνδυνος είναι ότι ίσως αρχίσει να κλαίει πάλι μόλις σταματήσουν! Αλλά κάνοντας μπουρμπουλήθρες θα το κάνετε να γελάσε, να προσπαθήσει να τις πιάσει και θα ξεχάσει το κλάμα του.
  5. Πείτε «σσς σσς σσς» στο αυτί του μωρού σας. Είναι πολύ αποτελεσματικό ιδιαίτερα σε βρέφη κάτω του ενός έτους. Όσο τρελό και αν ακούγεται όσο πιο δυνατά του λέτε «σσς» τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει, επειδή ο ήχος αυτός μιμείται τον ήχο που άκουγε το μωρό στη μήτρα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  6. Ανοίξτε το πιστολάκι για τα μαλλιά ή την ηλεκτρική σκούπα. Τα πιο μικρά μωράκια θα ησυχάσουν με τον ήχο αυτό, γιατί είναι συνηθισμένα σε δυνατούς θορύβους στη μήτρα. Ενώ τα πιο μεγάλα ίσως φοβηθούν. Πάντως μην έχετε τη συσκευή πολύ κοντά τους.
  7. Αναβοσβήνετε τα φώτα. Είναι ένας αλάνθαστος τρόπος για να αποσπάσετε την προσοχή του μικρού σας από το κλάμα. Όμως πρέπει να έχετε την υπομονή να το κάνετε πολλές φορές πριν ησυχάσει.
  8. Βρείτε ένα μικρό χαρούμενο, χαζό τραγουδάκι και συνηθίστε το μωράκι σας να το ακούει τακτικά όταν είναι ήρεμο και χαλαρό. Αν κλαίει χωρίς λόγο είναι η κατάλληλη στιγμή  για να το τραγουδήσετε. Θα το συνδυάσει με την αίσθηση χαράς και ηρεμίας και χωρίς αμφιβολία θα σταματήσει να κλαίει.

Βέβαια όλα τα μωράκια δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο στα διάφορα ερεθίσματα. Και η κάθε μητέρα ξέρει καλύτερα το δικό της παιδί. Όμως είναι κάποιες προτάσεις που πιθανόν να βοηθήσουν. Δεν χάνεται τίποτε να δοκιμάσετε.