Αποστείρωση και σωστή προετοιμασία του γάλακτος του μωρού

Αποστείρωση και σωστή προετοιμασία του γάλακτος του μωρού

Το μητρικό γάλα είναι αποστειρωμένο. Αντίθετα, όταν ταΐζουμε το μωρό μας με μπιμπερό απαιτείται σχολαστική αποστείρωση, ειδικά το πρώτο εξάμηνο για να προστατεύσουμε το βρέφος από τα βακτήρια που κρύβονται στα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε για το τάισμα του.

Σιγά – σιγά καθώς πλησιάζει τον πρώτο χρόνο, το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού έχει ενισχυθεί,  το πεπτικό σύστημα είναι πιο ώριμο και όλα δείχνουν ότι το μικρούλι μας είναι έτοιμο να έρθει σε επαφή με τον αληθινό κόσμο!

Η αποστείρωση είναι γνωστή από τα πολύ παλιά χρόνια, τότε που οι κανόνες υγιεινής ήταν σχεδόν άγνωστοι, όπως επίσης η παστερίωση του γάλακτος και η χλωρίωση του νερού. Την εποχή εκείνη, η θνησιμότητα των βρεφών από την κατανάλωση ακατάλληλου γάλακτος ήταν υψηλή. Έτσι η αποστείρωση ήταν απαραίτητη.
Σήμερα, αυστηροί κανόνες υγιεινής εφαρμόζονται στο δημόσιο τομέα και ασφαλώς κάθε άτομο προσέχει σχολαστικά την προσωπική του υγιεινή.

Έτσι έχει καθιερωθεί και η αποστείρωση των μπιμπερό για τα βρέφη και μαζί με τη σχολαστική καθαριότητα οι γονείς προστατεύουν με τον καλύτερο τρόπο την υγεία των μωρών τους.

Η αποστείρωση επιτυγχάνεται σήμερα με τη χρήση ηλεκτρονικών αποστειρωτών ατμού ή και με την αποστείρωση στο φούρνο μικροκυμάτων. Όποια μέθοδο και αν διαλέξουν οι γονείς, είναι απαραίτητο να έχουν στη διάθεσή τους τα καλύτερα προϊόντα που κυκλοφορούν σήμερα στην Ελληνική αγορά.

Ηλεκτρικός αποστειρωτής ατμού Dr. Brown’s

Εργονομικά σχεδιασμένος, με μοντέρνο design, πρακτικός και σύγχρονος, έχει  τη δυνατότητα να αποστειρώνει 6 μπιμπερό μέσα σε 12 μόλις λεπτά, μειώνοντας τον απαιτούμενο χρόνο και την κατανάλωση του ρεύματος. Κατασκευάζεται από υψηλής ποιότητας πλαστικό, χωρίς Bisphenol – A και είναι εξοπλισμένος με ειδικό δίσκο πολλαπλών θέσεων, για την αποστείρωση όλων των βρεφικών εξαρτημάτων. Είναι προϊόν εξελιγμένης τεχνογνωσίας και παρέχει υψηλή ασφάλεια στην προστασία της υγείας των βρεφών.
Ένα άλλο απαραίτητο αντικείμενο για το τάισμα του μωρού μας, είναι ο:

Θερμαντήρας για τα μπιμπερό Dr. Brown’s

Σύγχρονος και πρακτικός, ηλεκτρικός θερμαντήρας μπιμπερό και δοχείων φαγητού. Με προηγμένο σύστημα θέρμανσης ατμού, είναι ο πιο γρήγορος και υγιεινός τρόπος για το ζέσταμα των μπουκαλιών, καθώς και του βρεφικού φαγητού. Είναι συμβατός με όλα τα μπιμπερό φυσικής ροής Dr. Brown’s, αλλά και με μπουκάλια άλλης μάρκας.

Κατασκευάζεται από υψηλής ποιότητας πλαστικό, χωρίς Bisphenol – A, και είναι προϊόν προηγμένης τεχνογνωσίας, με μοντέρνα εμφάνιση.

Διαθέτει πίνακα ελέγχου με οθόνη LCD για το σύστημα προγραμματισμού. Έχει την δυνατότητα να αποστειρώνει τόσο τα διάφορα μέρη των βρεφικών εξαρτημάτων όσο και ένα μπιμπερό.

Όλα τα παραπάνω σκεύη πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, που είναι πολύ απλές. Και μία μικρή λεπτομέρεια, τα αποστειρωμένα μπιμπερό μπορούν να φυλαχτούν στο ψυγείο για μία ημέρα!