Μητρότητα: μια λέξη που μαθαίνεις την έννοια της

Γράφει ο Dr. Άρης Τσιγκρής

Η εγκυμοσύνη συνήθως δημιουργεί στη γυναίκα πολλές απορρίες, ενώ μια ερώτηση που συχνά ακούνε οι γυναικολόγοι, είναι η «Θα είμαι καλή μητέρα;»

Ανεπάρκεια τραχήλου... Περίδεση στον τράχηλο στην εγκυμοσύνη!

Γράφει ο Dr. Άρης Τσιγκρής

Η περίδεση τραχήλου εφαρμόζεται σε γυναίκες που εμφανίζουν ανεπάρκεια τραχήλου.

Υγεία του πρωκτού - από τι κινδυνεύουμε!

Γράφει ο Dr. Άρης Τσιγκρής

Ο πρωκτός είναι ευαίσθητη περιοχή και τραυματίζεται εύκολα την ώρα του σεξ.
Για τον λόγο αυτό, είτε είμαστε άντρες είτε γυναίκες, είτε γκέι είτε στρέιτ, είναι πάρα πολύ εύκολο να κολλήσουμε διάφορες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες αρρώστιες, όταν κάνουμε σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Eγκυμοσύνη, επιλόχεια κατάθλιψη και η θέση του πατέρα

Γράφει ο Dr. Άρης Τσιγκρής

Σε ψυχολογικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης έχουν προετοιμαστεί σημαντικές ψυχολογικές μεταβολές.

Μπορώ να καταλάβω μια εγκυμοσύνη πριν την καθυστέρηση;

Θα μπορούσατε να είστε έγκυος; Η απόδειξη είναι το τεστ εγκυμοσύνης. Αλλά ακόμη και προτού να “χάσετε” μια περίοδο, ίσως υποψιάζεστε (ή ελπίζετε...) ότι είστε έγκυος.

Ένα παιδί που νιώθει μέσα στην κοιλιά την αγάπη της μητέρας του γεννιέται με αίσθημα εμπιστοσύνης για τη ζωή

Γράφει ο Dr. Άρης Τσιγκρής

Πώς επηρεάζουν τη ζωή μας οι 9 μήνες μέσα στην κοιλιά;

Ο Διαβήτης στην εγκυμοσύνη χρειάζεται προσοχή!

Η εγκυμοσύνη, μία από τις ενδιαφέρουσες - πλούσιες σε νέα ερεθίσματα και συναισθήματα - περιόδους στη ζωή μίας γυναίκας έχει ιδιαιτερότητες, προβλήματα, κινδύνους. Το σάκχαρο είναι ένας από αυτούς. Αποκαλούμενο και ως διαβήτης κύησης, εμφανίζεται μεν παροδικά, χρειάζεται όμως προσοχή, αφού 4 στις 10 εγκύους ενδέχεται να εμφανίσουν το πρόβλημα, κυρίως στην αρχή του τρίτου τριμήνου.

Ινοκυστική αλλαγή στο στήθος! το ποιο κοινό εύρημα

Πολύ κοινό εύρημα στο στήθος μιας γυναίκας είναι η ινοκυστική μαστοπάθεια, μια καλοήθης κατάσταση που προκαλεί πόνο στο στήθος (μαστοδυνία), κύστεις και καλοήθη οζίδια. Η περίπτωση αυτή δεν πρέπει να συγχέεται με ασθένεια αλλά αποτελεί μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση που μπορεί να επηρεάζει γυναίκες μεταξύ 25 και 50 ετών. 

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Άρης Τσιγκρής