ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ… για τον καρκίνο του μαστού!

Πάρα τις τόσες ενημερώσεις…ομιχλώδες είναι το τοπίο σχετικά με τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, καθώς λανθασμένες απόψεις επικρατούν μεταξύ των γυναικών για τη νόσο και ξεπερασμένες πρακτικές εξακολουθούν να εφαρμόζονται μερικές φορές από τον ιατρικό κόσμο.

Τι είναι το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών;

Το Σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι μια πάθηση, η οποία μπορεί να επηρεάσει τον εμμηνορρυσιακό κύκλο μιας γυναίκας, την γονιμότητά της, τις ορμόνες της ή πτυχές της εμφάνισής της. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την μακροπρόθεσμη υγεία της.

Εξωμήτρια κύηση: η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για ασφαλή αντιμετώπιση!!

Μία από τις πιο σοβαρές και συχνά απειλητικές για τη ζωή παθήσεις που καλείται να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει ένας γυναικολόγος, είναι η εξωμήτριος ή έκτοπος κύηση.

Η Μητρότητα χωρίς προσωπεία…. Θα είμαι καλή Μητέρα;

«Θα είμαι καλή μητέρα;» Μια ερώτηση που βασανίζει πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και που συχνά ακούγεται στις συναντήσεις προετοιμασίας για τη μητρότητα.

Χολόσταση στην εγκυμοσύνη

Η χολόσταση της κύησης αποτελεί μια πάθηση του ήπατος που εμφανίζεται κατά την κύηση, κατά την οποία η λειτουργία της χοληδόχου κύστης επηρεάζεται από τις ορμόνες της κύησης. Συνοδεύεται από αυξημένα επίπεδα χολικών οξέων, το οποίο ανιχνεύεται στο αίμα. Συνήθως εμφανίζεται προς το τέλος της εγκυμοσύνης και συμβαίνει με συχνότητα 1:1000 κυήσεις.

Η ψυχολογία της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη μια και είναι ο προπομπός της νέας ζωής, σηματοδοτεί, στο πέρασμα των αιώνων, σε προσωπικό επίπεδο μια περίοδο ευτυχίας, χαράς, προσδοκίας, ελπίδας, κοινωνικής καταξίωσης. Στην πραγματικότητα όμως συχνά αναδύει και μια σειρά αρνητικών συναισθημάτων όπως αγωνία, φόβο, άρνηση, εσωτερική σύγκρουση, τα οποία μάλιστα είναι δύσκολο να εκφραστούν καθώς έρχονται σε αντίθεση με το κοινωνικό πρότυπο.

Συμπτώματα - Προειδοποιήσεις για τον καρκίνο στις ωοθήκες!

Μην παραμελείτε συμπτώματα στην περιοχή της κοιλιάς - όπως φούσκωμα ή αίσθημα πίεσης- και μην ξεχνάτε το ετήσιο κολπικό υπερηχογράφημα στον γυναικολόγο σας. Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών σώζει τις εννέα στις δέκα ασθενείς.

Τα 14 λάθη που κάνουμε με τα προφυλακτικά

Τα προφυλακτικά δεν μπορούν να αποτρέψουν τις ανεπιθύμητες κυήσεις ούτε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εάν δεν χρησιμοποιούνται σωστά. Δυστυχώς, μία νέα ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας αποκαλύπτει ότι τα λάθη με τα προφυλακτικά είναι πάρα πολύ συνηθισμένα.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Dr Άρης Τσιγκρής