Καρκίνος μαστού και γυναικεία σεξουαλικότητα

Ευτυχώς σήμερα πλέον είναι μία πραγματικότητα πως ο καρκίνος του μαστού δεν αποτελεί καταληκτική ασθένεια όπως τα προηγούμενα χρόνια, αν γίνει έγκαιρα η διάγνωσή του.

Παιδί και σεξουαλικότητα - Μιλώντας για το σεξ

 

Είναι καλό οι γονείς να ξεκινούν συζητήσεις για το σεξ και τη σεξουαλικότητα αρκετά νωρίς, καθώς τα παιδιά από μικρά είναι περίεργα να μάθουν για το σώμα τους και πώς αυτό αλλάζει όσο μεγαλώνουν.

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για την Ομοφυλοφιλία;

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες του γονιού είναι το τι θα πει στο παιδί του αν τον ρωτήσει τι είναι η ομοφυλοφιλία και πως θα την περιγράψει. Χρειάζεται λοιπόν πρώτα ο γονιός να έχει ενημερωθεί ο ίδιος - και λέμε να έχει ενημερωθεί, επειδή πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται για ένα τόσο λεπτό θέμα.

Εμφανιζόμαστε γυμνοί μπροστά στα παιδιά;

"Όταν αλλάζω ρούχα ή όταν κάνω μπάνιο και μπει μέσα το παιδί μου, τι να κάνω; Να το αφήσω να με βλέπει ή να το διώξω; Να κάνω μπάνιο μαζί του; Είναι μικρό ακόμα και τόσο χαριτωμένο, γιατί να μην το χαρώ, άλλωστε τι καταλαβαίνει;"

Ένα αληθινό "ταξίδι" σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, μέσα στην τάξη!

Γράφει η ψυχολόγος Κλαίρη Σειραδάκη

 

Ένα από τα πιο σπουδαία ζητήματα που προσωπικά θεωρώ ότι θα έπρεπε να απασχολεί κάθε γονιό σχετικά με το παιδί του, είναι αυτό της σεξουαλικής του διαπαιδαγώγησης. Τα παιδιά στην εποχή μας, βομβαρδιζόμενα από τα ερεθίσματα της τωρινής κοινωνίας, έχουν ανησυχίες τέτοιου είδους πολύ νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενες εποχές, γεγονός που κάνει την ανάγκη για ενημέρωση των παιδιών, ακόμα πιο άμεση και επιτακτική.

Παιδικός Αυνανισμός

"Το παιδί μου που είναι δύο ετών, τρίβεται στην άκρη του καναπέ, ακουμπάει στο πιπί του διάφορα χνουδωτά κουκλάκια και τα πιέζει πάνω του, αγγίζει τα γεννητικά του όργανα είτε απευθείας είτε πάνω από τα ρούχα του, πέφτει στο πάτωμα και κουνιέται πάνω κάτω, άλλες φορές κλείνει τα ποδαράκια του , αναψοκοκκινίζει, ιδρώνει και αναπνέει γρήγορα. Μάλλον αυνανίζεται, δεν ξέρω τι να κάνω, πως να φερθώ..."

Εγγραφή στο RSS - σεξουαλικότητα