Δίαιτα στην εγκυμοσύνη.

Δίαιτα στην εγκυμοσύνη.

Η διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ανησυχείτε για το περιττό σας βάρος, δεν έχει σημασία τι βάρος είχατε πριν την εγκυμοσύνη.Ούτε είναι η ώρα να ανησυχείτε για την αλλοίωση της κοριτσίστικης φιγούρας σας.

Αφού μείνετε έγκυος, η εστίασή σας πρέπει να είναι να κερδίσετε τη συνιστώμενη ποσότητα του βάρους και να διατηρήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής για μια υγιή εγκυμοσύνη. Είναι η ώρα να τρώτε υγιεινά και να μείνετε σε φόρμα, χωρίς να αμελείτε τις θερμίδες.

Το μωρό σας αναπτύσσεται διαρκώς και χρειάζεται συνεχή τροφή. Μπορείτε να σκεφτείτε για την απώλεια βάρους και την επίτευξη ενός υγιέστερου βάρους όταν η εγκυμοσύνη σας θα έχει τελειώσει, καθώς και ο θηλασμός του μωρού σας. Ακόμα και όταν προσπαθείτε να συλλάβετε, είναι σκόπιμο να μείνετε μακριά από ακραίες δίαιτες δεδομένου ότι μπορεί να μην καταλάβετε αμέσως ότι είστε έγκυος.

Ορισμένες δίαιτες μπορεί να είναι πολύ χαμηλές σε θερμίδες, βιταμίνες και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που χρειάζεστε από την αρχή της εγκυμοσύνης. Εάν πρέπει να αποκτήσετε ένα πιο υγιεινό βάρος πριν την εγκυμοσύνη, κάντε το με μια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, πλούσια σε ίνες και καλά ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση. Το να κάνετε δίαιτα είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις που είναι πιθανό να επηρεάσουν τη σωστή ανάπτυξη του μωρού σας.

Αν ακολουθείτε μια δίαιτα με μείωση της θερμιδικής πρόσληψης σας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως πρόωρο τοκετό και γέννηση ενός μωρού με χαμηλό βάρος. Μην προσπαθήσετε να χάσετε βάρος, προκειμένου να μην αποκτήσετε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Οι μεγαλύτερες γυναίκες είναι απίθανο να κερδίσουν τόσο πολύ βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και οι μικρότερες γυναίκες απλά θα πρέπει να τρώνε όσο προβλέπεται γιατί και το να πάρετε πολύ βάρος κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχει εξίσου αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία σας. Η διατροφή στην εγκυμοσύνη είναι πολύ σημαντική για σας και το παιδί σας.

Υπολογίστε το ιδανικό βάρος στην εγκυμοσύνη σας