Διαλέγοντας όνομα για το μωράκι σας, πριν ακόμη είστε σίγουρη για την εγκυμοσύνη σας!

Διαλέγοντας όνομα για το μωράκι σας, πριν ακόμη είστε σίγουρη για την εγκυμοσύνη σας!

Πως σας φαίνεται η ιδέα αυτή;

Στη χώρα μας όλοι έχουμε ακούσει για τους τρικούβερτους καβγάδες μεταξύ των οικογενειών και του ζευγαριού για το όνομα του παιδιού! Πολλά ζευγάρια έχουν φτάσει και στο διαζύγιο για την επιλογή του ονόματος του παιδιού τους.

Ίσως και εδώ το έθιμο αυτό να «μαλακώνει» όπως περνούν τα χρόνια, όμως τι θα λέγατε αν, χωρίς να το πείτε στις οικογένειές σας αρχίσετε να ψάχνετε για το όνομα που εσείς θέλετε να δώσετε στο παιδάκι σας;

Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των νέων γονέων επέλεξαν ονόματα για το μωρό τους πριν καν συλληφθεί. Και αυτό δεν είναι καθόλου άσχημο. Άλλωστε διαλέγοντας όνομα μπορεί να είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά και συναρπαστικά γεγονότα της εγκυμοσύνης ακόμη και πριν από τη σύλληψη, φυσικά χωρίς να υπολογίζουμε την ίδια την γέννηση του μωρού μας.

Και αν υποψιάζεστε ότι εσείς και ο σύντροφός σας έχετε διαφορετικές απόψεις για το όνομα, τότε ίσως είναι καλύτερα να αρχίσετε τη συζήτηση νωρίς!

Υπάρχουν γύρω σας πολλά πράγματα που μπορούν να σας εμπνεύσουν, ακόμη και το οικογενειακό σας δένδρο. Προσέξτε μήπως το όνομα που σας αρέσει δεν είναι «καλό» ή είναι λίγο «παράξενο» στην πραγματική ζωή για το παιδί σας.

Ενώ λοιπόν ονειρεύεστε το ωραιότερο όνομα για το ωραιότερο μωράκι που θα γεννηθεί σε λίγο, δείτε τις παρακάτω ιδέες:

Διαλέξτε ένα όνομα με νόημα. Μήπως έχετε ένα πολύ αγαπημένο συγγραφέα που πάντα σέβεστε; Ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειά σας ή των προγόνων σας; Θέλετε να του δώσετε το όνομα κάποιας λογοτεχνικής ή ιστορικής προσωπικότητας ή κάποιου μέλους της οικογένειας που σημαίνει πολλά για σας; Το παιδί μεγαλώνοντας θα έχει αυτομάτως μία αίσθηση ότι ανήκει και έχει μία ειδική σχέση με την ευρύτερη οικογένεια και τον κόσμο γύρω του.

Δώστε του δύο ονόματα. Αν και αυτό ορισμένες φορές δημιουργεί κάποια προβλήματα (γραφειοκρατικά), είναι μία ωραία λύση. Αν αργότερα το ίδιο το παιδί προτιμά το μεσαίο του όνομα θα μπορεί να το χρησιμοποιεί.

Αποφύγετε τα ονόματα της μόδας. Μην επιβαρύνετε το παιδί με ένα όνομα που συνηθίζεται σήμερα και θα ακούγεται περίεργα μετά από μερικά χρόνια. Οι διάσημοι αστέρες και οι ήρωες στη τηλεόραση δεν κρατούν αιώνια. Και το παιδί θα αισθάνεται άβολα.

Προσέξτε πως ακούγεται. Επιλέξτε ένα όνομα που ακούγεται όμορφα με το επίθετό σας. Ένα όνομα με λίγες συλλαβές ταιριάζει απόλυτα με μεγάλο επώνυμο και το αντίθετο. Αυτό βέβαια αν δεν είστε υποχρεωμένοι να διαλέξετε ένα όνομα από τις οικογένειές σας.

Και μία τελευταία συμβουλή: Στη περίοδο αυτή, είναι πιθανώς καλύτερο να κρατήσετε τις επιλογές για τον εαυτό σας, θα αποφύγετε έτσι να πληγώσετε τον θείο Κώστα που, επειδή δεν έχει παιδιά, περιμένει από σας να βγάλετε το όνομά του. Επίσης θα αποφύγετε σχόλια και συμβουλές.

Και να είστε ευέλικτη. Μπορεί τα συναισθήματά σας να αλλάξουν λίγο αργότερα, ακόμη και τη στιγμή του τοκετού. Και το μικρούλι σας να μοιάζει περισσότερο με Έλλη παρά με Αντιγόνη, όπως ο Κωστής του ταιριάζει περισσότερο από το Αλέξανδρος!