Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα

Η Διεθνής Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα αποτελεί την ευκαιρία να ακουστούν δυνατά φωνές από ολόκληρο τον πλανήτη σε θέματα που αφορούν την προώθηση του φυσικού τοκετού και τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας. Η Διεθνής Εβδομάδα  για τον Σεβασμό στη Γέννα (International Weekfor Respecting Childbirth – IWRC) πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τον Μάιο.

Για φέτος, το 2011, έχει προγραμματιστεί για την εβδομάδα από τις 15 έως τις 22 Μαΐου. Το θέμα της φετινής εβδομάδας είναι: «Γέννα όπου την επιθυμείτε, με τον τρόπο που την επιθυμείτε, με τους ανθρώπους που θέλετε κοντά σας».

 

Πρόσκληση για συμμετοχή

Ανοίξτε την καρδιά σας, ανοίξτε το χώρο σας, μοιραστείτε τη γνώση σας, προσφέρετε δωρεάν τις υπηρεσίες σας. Δείξτε έμπρακτα τον σεβασμό στη γέννα, την εγκυμοσύνη, τη μητρότητα.

Φέτος, τη Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα από τις 15 έως τις 22 Μαΐου 2011, ελάτε να στείλουμε μαζί στις μητέρες που ζουν στην Ελλάδα, την πληροφορία για το πού μπορούν να βρουν υποστήριξη, έμπνευση, γνώση και δύναμη για να ζήσουν τη γέννα που εκείνες θέλουν, όπως την θέλουν, όπου την θέλουν και με τους ανθρώπους που χρειάζονται κοντά τους.

Προγραμματίστε και οργανώστε μια ανοιχτή εκδήλωση, μια ανοιχτή δράση, ένα πλαίσιο δωρεάν παροχής των υπηρεσιών σας, για δύο, τρεις ή περισσότερες ώρες,  από τις 15 έως τις 22 Μαΐου, στο χώρο σας ή σε χώρο με τον οποίο συνεργάζεστε, ενημερώστε το δίκτυό σας και στείλτε επίσης την πληροφορία στο δίκτυο του ENCA Hellas για να επικοινωνήσουμε με κάθε τρόπο, σε όσο γίνεται περισσότερες γυναίκες και ενδιαφερόμενους ένα συλλογικό ημερολόγιο για την «Ανοιχτή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα».

Όποιος κι αν είναι ο τομέας δράσης σας (υποστήριξη οικογένειας, ομάδες εγκύων,  ομάδες ζευγαριών, ομάδες λοχείας, yoga, massage, baby-massage, προγεννητική και περιγεννητική φροντίδα, μαιευτική, συμβουλευτική μητρότητας, ιατρική, δημιουργική απασχόληση παιδιών, ομάδες γονέων και παιδιών, κ.α.), η γνώση σας είναι σημαντική, αξίζει να διαδοθεί και να υπάρξει ευκαιρία πρόσβασης σε αυτή.

Βήματα για την υλοποίηση

1)      Οργανώστε και προγραμματίστε την εκδήλωσή σας για την ελληνική «Ανοιχτή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στο Τοκετό», από τις 15 έως τις 22 Μαΐου 2011.

2)      Δώστε της τίτλο και στείλτε την πληροφορία στο ENCA Hellas (ENCA_Hellas@yahoogroups.com), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 22 Απριλίου, προκειμένου να φτιάξουμε ένα ημερολόγιο με όλες τις ανοιχτές – δωρεάν εκδηλώσεις για την Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα και να το επικοινωνήσουμε έγκαιρα.

3)      Η πληροφορία σας θα πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένη, σύντομη, χωρίς όμως να λείπουν λεπτομέρειες. Χρειάζεται να ξέρουμε τα:               

  • Ποιός [άτομο/φορέας]
  • Tί [τίτλος εκδήλωσης – περιγραφή υπηρεσίας]
  • Πότε [Ημέρα/-ες, Ώρα/-ες, Διάρκεια],
  • Πού [Ακριβής Διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, email, URL],

4)      Μπορείτε, αν θέλετε, να στείλετε ένα σύντομο κείμενο (όχι μεγαλύτερο από 350 λέξεις) στο οποίο θα περιγράφετε γενικά τη δραστηριότητά σας και το οποίο μπορεί να συμπεριληφθεί στις ηλεκτρονικές αναφορές γύρω από την Ανοιχτή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα).

5)      Μείνετε σε επικοινωνία, ώστε και εσείς με τη σειρά σας να επικοινωνήσετε τη συνολική πληροφορία (ημερολόγιο) και τη συλλογική δράση για τη Διεθνή Εβδομάδα για το Σεβασμό στον Τοκετό.

Περισσότερες Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση της Ανοιχτής Εβδομάδας για τον Σεβασμό στη Γέννα, επικοινωνήστε στο ENCA_Hellas@yahoogroups.com ή με τη Λαμπρινή Σταμάτη στο lambrini7@gmail.com.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ENCA και τη Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα θα βρείτε στο

http://cianewiki.naissance.asso.fr/Enca/

Το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas, δημιουργήθηκε με στόχο τη βελτίωση της περιγεννητικής φροντίδας, ως μιαπρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων οργανισμών και πολιτών, και αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανισμών για τον Τοκετό ENCA -European Network of Childbirth Associations.