Δημιουργικά εργαστήρια από την Πύρνα

Δημιουργικά εργαστήρια από την Πύρνα

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού με στόχο, μέσα από την ψυχαγωγία, τα παιδιά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους και να τα εκφράσουν, τις ικανότητές  τους και να τις εξελίξουν, τις προτιμήσεις τους και να τις χαρούν.

 

 

 

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ

Έναρξη: 7 Οκτωβρίου
Λήξη: 27 Ιανουαρίου
Ώρα: 17.00-18.30 (ΚΜ)
Για παιδιά 5 έως 8 ετών
7/10 συνάντηση γνωριμίας.

Κράτηση θέσης απαραίτητη

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

k.mpaka

 

 

 

 

 

Με αφορμή τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® και την άμεση επαφή μας με το σύγχρονο παιδικό βιβλίο, δημιουργούμε στην Πύρνα μια παρέα με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν την απόλαυση της ανάγνωσης μέσα από παιχνίδια, εκπλήξεις, γέλια, γεύσεις, χαρτιά και χρωματιστά μολύβια!

Θα δανειστούν βιβλία στο σπίτι για να τα μοιραστούν με την οικογένεια. Θα συναντήσουν συγγραφείς, εικονογράφους, βιβλιοδέτες και θα γίνουν τα ίδια δημιουργοί, γράφοντας και εικονογραφώντας το δικό τους βιβλίο που θα μας παρουσιάσουν στο τέλος της χρονιάς!

Με την παιδαγωγό Κατερίνα Μπάκα – Ματιάτου

Tιμή συμμετοχής: 48€/παιδί, ανά 4 συναντήσεις (περίπου ανά μήνα). Για συμμετοχή του παιδιού σε 2 διαφορετικά εργαστήρια  ή για αδέλφια, ή για μια πληρωμή 8 συναντήσεων, έκπτωση 10%.

Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές στο τηλ. 2106230913, email στο pyrnanet@otenet.gr.
 
 
 
ΠΕΜΠΤΗ

Έναρξη: 10 Οκτωβρίου
Λήξη: 30 Ιανουαρίου
Ώρα: 17.00-18.30
(ΜΒ)
Για παιδιά από 5 ετών
10/10 συνάντηση γνωριμίας

Κράτηση θέσης απαραίτητη

ΜΙΑ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΝΑ

m.vamvoukli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα βίωμα που ξεκινά και τελειώνει στη φωνή, αλλά έχει ενδιάμεσους σταθμούς τη  συνεργασία, το παιχνίδι, τον συντονισμό, την όξυνση της μνήμης και την καλλιέργεια ισχυρών δεσμών, μέσω της μαγείας της συλλογικής μουσικής έκφρασης.

Μια δραστηριότητα που στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής εφραστικότητας, στην εξερεύνηση της ανθρώπινης φωνής και στην επαφή με παιχνίδια ρυθμού με το σώμα και με κρουστά μουσικά όργανα.

Με την μουσικοπαιδαγωγό Μαρίζα Βαμβουκλή

Tιμή συμμετοχής: 48€/παιδί, ανά 4 συναντήσεις (περίπου ανά μήνα). Για συμμετοχή του παιδιού σε 2 διαφορετικά εργαστήρια  ή για αδέλφια, ή για μια πληρωμή 8 συναντήσεων, έκπτωση 10%.
Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές στο τηλ. 2106230913, στο 6948984940 (γραπτό μήνυμα),
email στο pyrnanet@otenet.gr.
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Έναρξη: 18 Οκτωβρίου
Λήξη: 31 Ιανουαρίου
(εκτός από 25/10)
Ώρα: 17.00-18.30
(ΜΛ)
Για παιδιά 5 έως 8 ετών
18/10 συνάντηση γνωριμίας

Κράτηση θέσης απαραίτητη

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ

m.lagonika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το μύθο, την ιστορία και τη φαντασία τα παιδιά θα εκφραστούν δημιουργικά αναπτύσσοντας δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας.

Συγχρόνως θα αναπτύξουν τη γλωσσική και εκφραστική ικανότητα τους μέσω του αυτοσχέδιου διαλόγου και της επεξεργασίας των μύθων.

Ο Αίσωπος, Ο  Λαφονταίν και ο Ροντάρι θα μας δανείσουν  τις ιστορίες τους και εμείς, χρησιμοποιώντας τη συμβολική γλώσσα του θεάτρου, θα τις μεταμορφώσουμε σε δρώμενα!

Με την παιδαγωγό-εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδού Μαρία Λαγωνίκα

Η τιμή συμμετοχής: 48€/παιδί, ανά 4 συναντήσεις (περίπου ανά μήνα).

Για συμμετοχή του παιδιού σε 2 διαφορετικά εργαστήρια  ή για αδέλφια, ή για μια πληρωμή 8 συναντήσεων, έκπτωση 10%.

Δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές στο τηλ. 2106230913, στο 6948984940 (και γραπτό μήνυμα),
email στο pyrnanet@otenet.gr.

ΣΑΒΒΑΤΟ

2 Νοεμβρίου 2013
Ώρα: 11.30-13.00
(ΛΠ)
Για παιδιά 6-11 ετών
Τιμή: 12€

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ

Για όλους τους λαούς της Μεσογείου, η ελιά είναι σύμβολο Ειρήνης, Ευημερίας και Γονιμότητας. Εμάς, μας τη χάρισε η θεά Αθηνά και από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα απολαμβάνουμε αυτό το θείο δώρο: το αθάνατο δέντρο και τον καρπό του. Με οδηγό το βιβλίο της Ματούλας Τόλκα «Η Ελίτσα», (Εκδ. Λιβάνη), μαθαίνουμε, μέσα απ’ τη συζήτηση, τη ζωγραφική και το παιχνίδι, πόσο σημαντικά είναι για τη ζωή μας η Ελιά και το Λάδι.
Με τη συγγραφέα Λίλα Πατρόκλου και την παιδαγωγό Νατάσσα Ψαριανού

ΣΑΒΒΑΤΟ

19/10, 9&30/11, 18/01/2014
Ώρα: 12.00 -13.30
(ΘΡ1-ΘΡ4)
Για παιδιά άνω των 5 ετών
Τιμή: 20€/εργαστήρι, 70€/ 4 εργαστήρια

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ!

Στην ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα της Πύρνας τα παιδιά θα φτιάξουν νόστιμες λιχουδιές! Πέρα από τη διασκέδαση και την εξοικίωση με τα υλικά και τα σκεύη, επιδιώκουμε να βάλουμε στην καθημερινότητά των παιδιών μια διαφορετική προσέγγιση στο φαγητό, που προσφέρει  μια σωστή βάση για το διατροφικό τους μέλλον. Τα παιδιά δοκιμάζουν τα ποικίλα συστατικά, αποκτούν γευστικές εμπειρίες, μαθαίνουν για την αξία και την τοπική ταυτότητα των ελληνικών τροφίμων και μαγειρεύουν από ελληνικά μέχρι ....κινέζικα πιάτα.
Με το chef Θανάση Ρούσσο

ΣΑΒΒΑΤΟ

14 Δεκεμβρίου
Ώρα: 11.00 -12.00
(ΧΜΠ)
Για παιδιά άνω των 5 ετών
Τιμή: 15€

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Ελάτε να φορέσουμε τις ποδιές μας, να ανακατευτούμε με τη ζύμη και τη ζάχαρη για να φτιάξουμε ωραία και μυρωδάτα χριστουγεννιάτικα καλούδια! Θα τα πλάσουμε, θα τα ψήσουμε, θα τα στολίσουμε και θα τα πάρουμε στο σπίτι για το γιορτινό τραπέζι!
 
Επιπλέον...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 20.30
Η Πύρνα προσκαλεί  γονείς παιδιών έως 12 ετών, σε συνάντηση γνωριμίας με τον Σπύρο Κασιμάτη, PgDip, MA, δάσκαλο και σύμβουλο ψυχικής υγείας, με θέμα:

Γονείς, Παιδιά, Σχολεία

Οι γονείς, που αισθάνονται πως κανείς δεν τους προετοίμασε για να κάνουν οικογένεια και να μεγαλώσουν παιδιά, ψάχνουν την ευκαιρία να σκεφτούν και να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν και τι μπορούν να κάνουν για να αναπτύξουν εποικοδομητικές και ευτυχισμένες σχέσεις μεταξύ τους και με τα παιδιά τους. Από αυτή τη συνάντηση ίσως δημιουργηθεί ενδιαφέρον και διαθεσιμότητα συμμετοχής σε μια δίωρη εβδομαδιαία ομάδα εργασίας που θα συζητήσει και θα σκεφτεί ερωτήματα που φαίνεται να απασχολούν έντονα.

Είσοδος ελεύθερη, κράτηση θέσης απαραίτητη στο τηλ. 2106230913.