«ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ» στο Θέατρο Αλκμήνη

«ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ» στο Θέατρο Αλκμήνη

Δύο ζιζάνια, ένα ταξίδι στην Ισπανία του 16ου αιώνα και μια διαδραστική θεατρική παράσταση που δημιουργεί ένα πυροτέχνημα από εικόνες.

Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μερικές από τις απίθανες ιστορίες του Αλόνσο Κιχάνο, ενός φτωχού άρχοντα από την επαρχία της Μάντσας που αποφασίζει να γίνει ιππότης, επιλέγει για τον εαυτό του το όνομα Δον Κιχώτης, παίρνει για υπηρέτη του τον αγαθό Σάντσο Πάντσα και πορεύεται στους δρόμους της δράσης, της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αναζητώντας την περιπέτεια και μια Δουλτσινέα που ζει μόνο στη φαντασία του.

don kixwtes 3

Το παραμύθι του Δον Κιχώτη αφηγούνται δύο ξωτικά, δύο πλάσματα πασπαλισμένα από την αστερόσκονη της παιδικής φαντασίας που παίζουν σχεδόν όλους τους ρόλους του έργου. Οι δύο ηθοποιοί παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν, να γνωρίσουν το θαυμαστό κόσμο της ιπποσύνης, να διασκεδάσουν, να «μπουν στο παιχνίδι» και να βοηθήσουν στην εξέλιξη του έργου σαν άλλοι Δον Κιχώτες.

Οι Δον Κιχώτες ξεκίνησαν την περιπλάνησή τους τη θεατρική σεζόν 2013-2014 με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης και ταξίδεψαν σε θέατρα και αίθουσες εκδηλώσεων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων σε όλη την Κρήτη. Στη συνέχεια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Θεατρικής Εταιρίας του Λουξεμβούργου και παρουσίασαν τις ιστορίες του Δον Κιχώτη στο 2ο Ευρωπαϊκό Σχολείο και στο θέατρο Banannenfabrik στην πόλη του Λουξεμβούργου.

don kixwtes 2

Φέτος, συνεχίζουν την περιπλάνηση στο θέατρο Αλκμήνη κάθε Κυριακή στις 17:00 και τις καθημερινές σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα!

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Καρακαξίδου, Γλύκα Στόιου

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 17:00
…για 12 παραστάσεις

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Μέρα και ώρα παράστασης
Κυριακή 17:00

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 6 €
Μειωμένο: 3 €

Διάρκεια παράστασης
Περίπου 60 λεπτά

Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικού)
τηλ. 210 3428650, 6973 306387