Έγκυος Νυφη; Όσα θέλετε να ξέρετε

Διαβάστε περισσότερα

Μπορεί παλιά αν ο πελαργός χτυπούσε την πόρτα πριν από τον γάμο η έγκυος νύφη να ήθελε να καλύψει την «ντροπή» και ο γάμος γινόταν με συνοπτικές διαδικασίες, ευτυχώς όμως σήμερα τα έχουμε ξεπεράσει αυτά τα στερεότυπα.

Τόσο λοιπόν η εγκυμοσύνη, όσο και ο γάμος αποτελούν ευκαιρίες για γιορτή! Κάθε λοιπόν έγκυος νύφη πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αισθάνεται υπερήφανη και να απολαύσει όσο περισσότερο μπορεί αυτήν την ξεχωριστή ημέρα της ζωής της.

Λευκό νυφικό ή μήπως όχι;

Μπορεί στην συνείδηση όλως μας το λευκό να είναι το χρώμα της αγνότητας φαίνεται όμως ότι το λευκό χρώμα στο νυφικό δεν συμβολίζει την αθωότητα απαραίτητα. 

Τα νυφικά κυρίως ήθελαν να συμβολίζουν τον πλούτο. Στον δυτικό κόσμο όλο τον 18ο και το 19ο αιώνα, οι γυναίκες που είχαν χρήματα, παντρεύονταν ντυμένες με λευκά νυφικά και αυτό επειδή εκείνη την εποχή τα ρούχα πλένονταν στο χέρι. Οπότε το να καθαρίσει και να δείχνει ολόλευκο ένα λευκό ρούχο, αφού θα λερωθεί, ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Έτσι οι πλούσιες νύφες φορούσαν λευκά, για να δείξουν ότι το νυφικό τους δεν έχει ξαναφορεθεί. 

Το λευκό φόρεμα, έγινε μάλιστα πολύ της μόδας στην Αγγλία, όταν η Βασίλισσα Βικτώρια παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Άλμπερτ το 1840 κι ήταν μια μόδα που έμεινε. Για πολλούς επίσης το λευκό συμβολίζει την ελπίδα, τον ρομαντισμό και τη νοσταλγία. 

Σήμερα το λευκό χρώμα στο νυφικό είναι απλά ένα δημοφιλές και παραδοσιακό χρώμα του γάμου και όχι μια ηθική κρίση. Αν λοιπόν θέλετε να φορέσετε λευκό, τότε φορέστε το. Αν από την άλλη προτιμάτε το εκρού, το ροζ, το μώβ, το κίτρινο ή ακόμα και το κόκκινο (το παραδοσιακό χρώμα των γάμων στην Κίνα), πάλι μπορείτε να το κάνετε. Μην καταπιέζεστε εξαιτίας των κοινωνικών συμβάσεων.

Να είστε προετοιμασμένες για ορισμένα προβληματάκια με το φόρεμα

Βρείτε μια καλή μοδίστρα και πείτε της την ημερομηνία του γάμου σας και πόσο προχωρημένη αναμένεται να είναι η εγκυμοσύνη σας κατά την ημερομηνία αυτή. Σίγουρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και όσο πλησιάζει η ημερομηνία του γάμου σας θα χρειαστούν ορισμένες μεταποιήσεις αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει 100% τις αλλαγές στο σώμα σας εξαιτίας της εγκυμοσύνης. Για τον λόγο αυτό επιλέξτε ένα σχέδιο που να αγκαλιάζει την κοιλίτσα σας και όχι να την σφίγγει. Τα ιδανικά νυφικά για την κατάστασή σας είναι τα τύπου πριγκιπικά ή τα γραμμή Α. Δώστε επίσης προσοχή στους ώμους σας και στην ζώνη γύρω από την κοιλίτσα σας. Εάν αγοράσετε ένα έτοιμο νυφικό είναι προτιμότερο να το αφήσετε όσο πιο κοντά στην ημερομηνία του γάμου γίνεται για να είστε σίγουρες ότι θα αισθάνεστε άνετα μέσα σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τους κορσέδες, τα σφικτά δεμένα μπούστα ή οποιοδήποτε άλλο σχέδιο σας πιέζει και δυσκολεύει την αναπνοή σας.

Ξεχάστε τα φανταχτερά τακούνια

Είναι προτιμότερο να φορέσετε ένα άνετο ζευγάρι παπουτσιών που θα σας επιτρέψει να σταθείτε όρθια για ένα καλό χρονικό διάστημα χωρίς να κουραστείτε. 

Επιλέξτε τα συνηθισμένα αξεσουάρ του γάμου

Το πέπλο, τα κοσμήματα, τα γάντια, τα αξεσουάρ για τα μαλλιά παραμένουν ανεπηρέαστα από το μέγεθος της κοιλιάς σας, οπότε επιλέξτε αυτά ακριβώς που θέλετε.

Σκεφτείτε το μενού

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να καταναλώνετε ορισμένα τρόφιμα. Σίγουρα όμως υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να εντάξετε στο μενού το δικό σας. Αυτό δηλαδή δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιορίσετε τους καλεσμένους και τον γαμπρό τη βραδιά της δεξίωσης. Προσέξτε μόνο να μην καταναλώσετε ορισμένα θαλασσινά που είναι απαγορευμένα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάποια μαλακά τυριά και φυσικά αλκοόλ.

Προγραμματίστε ένα ταξίδι του μέλιτος που να είναι ρεαλιστικό και χαλαρωτικό.

Σίγουρα το αξίζετε να ξεκουραστείτε και με το παραπάνω. Διοργανώστε λοιπόν ένα ταξίδι του μέλιτος που δεν απαιτεί μεγάλη προετοιμασία και υπόσχεται γαλήνη, ησυχία και περιποίηση.

Μια άλλη λύση είναι να αναβάλλεται το ταξίδι του μέλιτος για μετά τη γέννηση του μωρού. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να κάνει babysitting στο μωρό, δεν έχετε παρά να το κάνετε.

Απολαύστε τον γάμο σας

Προσπαθήστε να κάνετε ό, τι είναι δυνατόν για να είστε ξεκούραστη κατά τη διάρκεια της δεξίωσης. Φροντίστε λοιπόν να φοράτε τα σωστά παπούτσια, να πίνετε άφθονο νερό και να είναι εύκολη η πρόσβαση στην τουαλέτα.

Χαλαρώστε και διασκεδάστε αυτή την λαμπερή μέρα της ζωής σας γιατί αξίζετε το καλύτερο!