Ελάτε να παίξουμε παρέα με τα παιδιά μας...μουσική!!!

girlsingingwithabrushΈνας πολύ μοναδικός αλλά και απέραντα διασκεδαστικός κόσμος μπορεί ν' ανοίξει την πόρτα του για τα παιδιά. Ο κόσμος της μουσικής, ο κόσμος των ήχων, των ρυθμών, της φαντασίας, της κίνησης και του παιχνιδιού. Ας πιάσουμε το χέρι του παιδιού μας και ας το οδηγήσουμε στην εξερεύνηση αυτού του μαγικού κόσμου. Πώς; Παίζοντας!

Μία φορά κάθε εβδομάδα για περίπου μία ώρα συναντιόμαστε γονείς και παιδιά για να παίξουμε...  “Γύρω-γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης” ή μήπως να παίξουμε την “μικρή Ελένη που κάθεται και κλαίει”... ή μήπως πάλι “Αλάτι ψιλό, αλάτι χοντρό”; Να παίξουμε την  ”τυφλόμυγα” ή να ψάξουμε για το “δαχτυλίδι”;  Να  παίξουμε μαζί με τα παιδιά μας παιχνίδια που μέσα από τη δομή τους και τους κανόνες τους διδάσκουν ρυθμό και χτίζουν τη βάση για τις πρώτες μελωδίες, την ευαισθητοποίηση της ακοής, την αγάπη στο τραγούδι και την εξέλιξη της φωνής και του λόγου. Να τα συνοδεύσουμε με μουσικά όργανα αλλά και με κάθε λογής αντικείμενο που ηχεί. Παίζοντας, να αναπτύξουμε την ομαδικότητα και την συνεργασία αλλά και την αυτοπειθαρχία. Να μάθουμε να κερδίζουμε και να χάνουμε! Μέσα απ' το παιχνίδι να μεταδώσουμε και να παραδώσουμε τις δικές μας, παραδοσιακές μελωδίες, την δική μας μέθοδο να μεταφέρουμε τη μουσική και το λόγο από γενιά σε γενιά.

  Σας προτείνουμε λοιπόν, ένα πρόγραμμα μουσικής προσέγγισης για  παιδιά περίπου 3 ετών,βασισμένο στα παραδοσιακά παιχνίδια και παιχνιδοτράγουδα.

 

Διάρκεια: 1 φορά την εβδομάδα για 60 λεπτά, και για 29  συναντήσεις.

έναρξη:13 Οκτωβρίου 2012 και λήξη 25 Μαΐου 2013.

πρόγραμμα μαθημάτων: Σάββατο 10-11πμ

Παρέα με τη μαμά ή τον μπαμπά και τ' άλλα παιδιά με τους γονείς τους

Με αριθμό συμμετοχών στην ομάδα: ελάχιστο 3 παιδιά και μέγιστο 6  παιδιά

διδασκαλία: Βασιλική Χατζημανωλάκη

 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΑΦΝΗΣ

Αθ.Διάκου 23 17234 Δάφνη

ΤΗΛ: 2109026264

email:msdafni@in.gr, ixomythoi@yahoo.gr