ΕΛΗΞΕ ο διαγωνισμός για την παράσταση "Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;" (5/4)

ΕΛΗΞΕ ο διαγωνισμός για την παράσταση "Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;" (5/4)

Ομάδα «Θέατρο Ρετρό»
Θέατρο ‘ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ’
Ιάκχου 19, Γκάζι
"Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;"

Δείτε τα ονόματα τνω νικητών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Η Θεατρική ομάδα "Θέατρο Ρετρό" προσφέρει 4 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση του Σαββάτου 5 Απριλίου στις 17.00 σε 4 τυχερούς αναγνώστες του paidorama.com!

Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 3 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι και οι τυχεροί νικητές θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 4 Απριλίου.

Ο διαγωνισμός μας έχει λήξει, σας ευχαριστούμε πολύ για τις συμμετοχές σας!!!

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι:

Χρυσάνθη Αγγελακη
Μαρία Λειβαδάρη
Παντελής Καπετανάκης
Ζέφη Χατζηπαλαμούτζη

Εκτάκτως αυτή την εβδομάδα η παράσταση αλλάζει χώρο και η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο "Εργαστήρη Μαιρηβή", στη διέυθυνση Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή.  

ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΝΤΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑ Ε-ΜΑΙL ΣΤΟ info@theatroretro.eu.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η Ομάδα «Θέατρο Ρετρό» αφού ταξίδεψε με την παράσταση «Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;», στην Νορβηγία, τη γενέτειρα χώρα του μύθου στον οποίο βασίζεται το έργο, επιστρέφει για 3η σαιζόν στο Θέατρο «Εν Αθήναις», κάτω από τη σκηνοθετική ματιά της Μάρθας Κλουκίνα. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2013, το έργο παρουσιάστηκε στα παιδιά του Ελληνόφωνου σχολείου Νορβηγίας στο Όσλο.

Στο έργο διαδραματίζεται η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σ’ έναν μυστηριώδη λευκό αρκούδο που μιλάει, και μια φτωχή κοπέλα που τον ακολουθεί στο πλούσιο κάστρο του, με αντάλλαγμα τη σωτηρία απ’ την πείνα της φτωχής οικογένειας της.

Τα πράγματα όμως στη ζωή - όπως και στο παραμύθι μας - δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται και σύντομα το κορίτσι ανακαλύπτει ότι ο λευκός αρκούδος, έχει ένα μυστικό όπου εκείνη θα πρέπει να αποδεχτεί και να ζήσει με αυτό γιατί αλλιώς θα πάθουν και οι δύο μεγάλο κακό.

Ένα δώρο της μητέρας της, όμως, που θέλει να την προστατεύσει θα την οδηγήσει στο να κάνει ένα λάθος, τις συνέπειες του οποίου θα πρέπει να δείτε την παράσταση μας για ν’ ανακαλύψετε.

Μια παράσταση που μιλά για την δύναμη της αγάπης, της εμπιστοσύνης, τη σημασία της συγχώρεσης και των επιλογών στη ζωή, καθώς και το πλήθος των δοκιμασιών που καλούνται να αντιμετωπίσουν δύο νέοι τη σήμερον -και την τότε- ημέρα μέχρι να κατορθώσουν να είναι ουσιαστικά μαζί και να κατακτήσουν το δικό τους «...και ζήσαν αυτοί καλύτερα».

Οι άνθρωποι που αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της ομάδας «Θέατρο Ρετρό» (Αγγελική Φράγκου ηθοποιός - εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, Μαργαρίτα Κυραγιάννη νηπιαγωγός - συγγραφέας, Άννα Μαγουλιώτη θεατρολόγος - γλύπτρια) εκτός από την αγάπη τους για τα παιδιά και τις γνώσεις τους για την ουσιαστική τους ψυχαγωγία μοιράζονται το όνειρο, αν όχι το όραμα για μια σειρά παραστάσεων στη διάρκεια των οποίων τα μάτια των ενήλικων θεατών θα εξομοιώνονται με τα μάτια των παιδιών.

…Τα παραμύθια είναι για να κοιμούνται τα παιδιά και να ξυπνούν οι μεγάλοι…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφή-Διασκευή Κειμένου - Μαργαρίτα Κυραγιάννη
Σκηνοθεσία - Χορογραφία– Μάρθα Κλουκίνα
Επιμέλεια Μουσικής – Μάρθα Κλουκίνα - Δημήτρης Κατσιμίρης
Σκηνικά-Κοστούμια – Άννα Μαγουλιώτη
Σχεδιασμός φωτισμού-Παύλος Μαυρίδης
Παραγωγή- Ομάδα 'Θέατρο ΡΕΤΡΟ'' - Αγγελική Φράγκου

ΠΑΙΖΟΥΝ 
Δημήτρης Κατσιμίρης, Αγγελική Φράγκου, Μαρία Ψαθά

ΗΜΕΡΕΣ-ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ-ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Σάββατο 17.00
Γενική είσοδος: 10 €
Προπώληση εισιτήριων θέατρο 'Εν Αθήναις' και www.viva.gr

Διάρκεια παράστασης 1:15 
Ηλικίες παιδιών από 4 -12 ετών

Θέατρο «ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ»
Ιάκχου 19, Γκάζι
Κρατήσεις : 6983-434636

Η παράσταση έχει την δυνατότητα μεταφοράς 
και παρουσίασης στα σχολεία.