Ένας διαγωνισμός ωδή στις «μουτζούρες» των παιδιού

Ένας διαγωνισμός ωδή στις «μουτζούρες» των παιδιού

Κάθε παιδί ξεκινά το ταξίδι του στον κόσμο της ελεύθερης έκφρασης και της τέχνης, με τα πιο απλά υλικά. Την πρώτη φορά που βουτάει το χέρι στην άμμο και ανοίγει μία τρύπα, την πρώτη φορά που πιάνει ένα στυλό και γράφει σε χαρτί.

Ατέλειωτες «μουτζούρες και γραμμές», ατελείωτες «κατασκευές ακαταλαβιστίκες» όπως φαίνονται στα μάτια των ενηλίκων, αμέτρητες ιστορίες όπως φαίνονται στα μάτια των παιδιών. Ήδη από την ηλικία των τριών η χαρά της δημιουργίας γίνεται έκδηλη στο πρόσωπο του παιδιού.

Με τον καιρό οι «μουτζούρες» παίρνουν σχήμα, οι εικόνες γίνονται όλο και πιο ρεαλιστικές, οι κατασκευές γίνονται πολύπλοκες, παίρνουν το αληθινό σχήμα και κάπως έτσι κάθε παιδί γίνεται ένας μικρός καλλιτέχνης.

Ποια ανάγκη άραγε ωθεί τα παιδιά παγκοσμίως ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, κουλτούρας και πολιτισμού να δημιουργούν; Υπάρχουν κάποια “κρυφά” μηνύματα που θέλουν να μας δώσουν;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε καλλιτεχνική έκφραση αποτυπώνει ένα μήνυμα. Είναι μία «σιωπηλή» γλώσσα επικοινωνίας που εκφράζει τη χαρά, το θυμό, την οργή, τη ζήλια, την ανάγκη για προσοχή, τη στενοχώρια, τον πόνο, την αδιαφορία, αλλά και τις γνωστικές εμπειρίες που βιώνει ένα παιδί μεγαλώνοντας.

Με την ανάγκη να εκφράζονται τα παιδιά μέσω της τέχνης ως εφαλτήριο, η Kinder πραγματοποιεί για 3η χρονιά το Kinder Chocolate Gallery, έναν ξεχωριστό διαγωνισμό που αποτελεί γιορτή χαράς και δημιουργίας για γονείς και παιδιά! Γιατί φέτος η χαρά έχει τη γεύση της …δημιουργίας!

kinderchocolategallery

Πώς μπορείτε να πάρετε μέρος:

Η ιδέα είναι να αφήσετε τα παιδιά σας ελεύθερα να αφεθούν στην εσωτερική τους ανάγκη για δημιουργία, να κατασκευάσουν έργα τέχνης, μόνα ή παρέα με εσάς, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να τσαλακώσουν, απλά, ένα χαρτί ή να μουτζουρώσουν το πάτωμα!

Στη συνέχεια ως περήφανη μαμά ή περήφανος μπαμπάς μπορείτε να απαθανατίσετε τα καλλιτεχνήματα των μικρών δημιουργών σας και με ένα κλίκ στο Kinder Chocolate Gallery στη σελίδα της Κinder στο Facebook, να τα ανεβάσετε μπαίνοντας έτσι, στη κλήρωση για να κερδίσετε δώρα.

«Μη διστάσετε! Απολαύστε ακόμη μία χαρούμενη στιγμή με το παιδί σας και κάντε πραγματικότητα την πρώτη του εικαστική έκθεση λαμβάνοντας μέρος στο Kinder Chocolate Gallery.»

Και να θυμάστε, πάντοτε θα υπάρχουν στερεότυπα. Το πιο σημαντικό είναι να δώσετε στο παιδί σας τα κατάλληλα εργαλεία για να τα «χρωματίσει» όπως εκείνο αισθάνεται.