Επηρεάζουν τα Ζώδια το χαρακτήρα των παιδιών μας;

Σήμερα ακούμε πάρα πολύ μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνέχεια για την αστρολογία και τις προβλέψεις της.
Πόσο αξιόπιστες είναι οι προβλέψεις σε μια τόσο ευρεία και μαζική εφαρμογή; Σίγουρα από ελάχιστο έως καθόλου.

Ο κάθε άνθρωπος είναι ατομικός και ιδιαίτερος, δεν υπάρχουν δυο ίδια δακτυλικά αποτυπώματα. Πώς μπορούν να γίνονται προβλέψεις για εκατομμύρια ανθρώπους χωρισμένες σε 12 χονδροειδείς κατηγορίες. Νομίζω η απάντηση είναι εμφανής και δεν χρειάζεται να την αναλύσουμε περαιτέρω.

Μπορούν όμως πραγματικά να επηρεάσουν τα ζώδια τα παιδιά μας;

Τι είναι τα ζώδια; Η τροχιά της γης γύρω από τον φωτοδότη ήλιο σημειοδοτεί ένα εικονικό πέρασμα μέσα από 12 πολύ πολύ μακρινούς αστερισμούς. Τι είναι οι αστερισμοί; Ένα σύνολο από Φωτοδότες Ήλιους επίσης. Στην πραγματικότητα όμως αυτό το εικονικό πέρασμα μέσα από αυτούς τους αστερισμούς σημειοδοτεί τις εποχές του χρόνου. Έτσι έχουμε (τουλάχιστον είχαμε γιατί έτσι όπως πορευόμαστε...) 4 εποχές του χρόνου. Κάθε εποχή έχει 3 μήνες σύνολο 12 μήνες. Κάθε μήνα τον έχουμε αντιστοιχίσει σε έναν αστερισμό. Έτσι πολύ γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ναι, η ΕΠΟΧΗ που ένα παιδί ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ, σαφώς και το επηρεάζει.

Πώς η εποχή μπορεί να επηρεάσει το παιδί;

Κάθε εποχή έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, βασισμένη πάνω στα στοιχεία της φύσης. Δηλαδή άλλοτε κυριαρχεί η ζέστη με την  ξηρασία (καλοκαίρι), ακολουθεί ξηρότητα με πτώση της θερI ?οκρασίας (φθινόπωρο), στην συνέχεια κρύο μαζί με υγρασία (χειμώνας) και μετά υγρασία μαζί με ζέστη (άνοιξη).
 
  • Παιδιά που είναι γεννημένα στην εποχή του χειμώνα δηλαδή ανήκουν στα ζώδια Αιγόκερου, Υδροχόου, Ιχθύ, είναι άτομα που συνήθως έχουν εσωστρέφεια και εσωτερικότητα όπως ο χειμώνας. Τα πάντα στην φύση τον Χειμώνα είναι κάτω από το έδαφος.
    Είναι παιδιά που έχουν στόχους και πειθαρχία (Αιγόκερος), παιδιά με οράματα και που ακολουθούν τον δικό τους ιδιαίτερο και μοναδικό δρόμο (Υδροχόος), παιδιά που θα θυσιαστούν για να επέλθει το καινούργιο (Ιχθύς) όπως η φύση θυσιάζει τα πάντα πριν την έλευση της άνοιξης!
  • Παιδιά γεννημένα την εποχή της Άνοιξης, έχουν τις ιδιότητες της άνοιξης, την ορμητικότητα της φύσης τέλη Μαρτίου-Απριλίου (Κριός), την ομορφιά της φύσης τέλη Απριλίου-Μαϊου (Ταύρος) και την πιο χαρούμενη όψη του φωτός τέλη Μαϊου έως και την μεγαλύτερη περίπου ημέρα του Χρόνου (Δίδυμος).
  • Παιδιά γεννημένα τέλη Ιουνίου- τέλη Ιουλίου έχουν την συναισθηματική φόρτιση, την ομορφιά και την γλύκα της ωριμότητας πια της φύσης και την έλευση του καλοκαιριού (Καρκίνος), τέλη Ιουλίου- Αυγούστου (Λέοντες) εδώ ο ήλιος καίει και έτσι και τα λεονταράκια μας καίνε την γούνα μας από την εγωκεντρισμό τους και την λάμψη τους, τέλη Αυγούστου - Σεπτεμβρίου (Παρθένος) η λεπτότητα η διάκριση καθώς φεύγει το καυτό καλοκαίρι και έρχεται σιγά σιγά το φθινόπωρο χαρακτηρίζουν τα παιδιά αυτά.
  • Και τέλος η τριάδα, του Ζυγού (τέλη Σεπτεμβρίου-τέλη Οκτωβρίου) ο φωτοδότης ήλιος χάνει την δύναμη του και έχουμε την χειμερινή ισημερία, τα άτομα που γεννιούνται σε αυτήν την εποχή είναι διπλωμάτες και σε αντίθεση με τους καλοκαιρινούς τύπους που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, εδώ σκέφτονται τους άλλους. Ο Σκορπιός (τέλη Οκτωβρίου- τέλη Νοεμβρίου), τα πάντα πια κρύβονται και προετοιμάζονται για τον χειμώνα, έτσι και οι Σκορπιοί φροντίζουν να κρύβονται επίσης αλλά με πλούσιο εσωτερικό κόσμο. Και τελευταίος ο Τοξότης (τέλη Δεκεμβρίου) η φύση πια..στοχάζεται, μαθαίνει και φιλοσοφεί όπως τα άτομα αυτά, κρυμμένη μέσα στο κρύο του χειμώνα.