Εβδομάδα Δωρεάν Γονικού Ελέγχου H/Y»

Η Κωτσόβολος προσκαλεί όλους τους γονείς στην «Εβδομάδα Δωρεάν Γονικού Ελέγχου H/Y»


Την εβδομάδα 24-29 Σεπτεμβρίου, οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται για τους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα παιδιά στο Διαδίκτυο και να λαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το γονικό έλεγχο. Ταυτόχρονα, όλοι όσοι φέρουν τον υπολογιστή τους σε ένα από τα 16 κέντρα υποστήριξης του Support 360° θα έχουν την ευκαιρία να παραμετροποιήσουν δωρεάν τις συσκευές τους μέσω της Υπηρεσίας Γονικού Ελέγχου Η/Υ του Support 360°. Η εν λόγω υπηρεσία προσφέρει πλήρη παραμετροποίηση του υπολογιστή ανάλογα με τις ανάγκες του  γονέα, καθώς και συμβουλές και ενημέρωση για το κατάλληλο λογισμικό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ανεξάρτητα από το κατάστημα αγοράς του υπολογιστή.

Ο γονικός έλεγχος κρίνεται απαραίτητος σε μία εποχή που η εξοικείωση των παιδιών με τους υπολογιστές και το ψηφιακό περιβάλλον γίνεται από πολύ μικρή ηλικία. Η σωστή  καθοδήγηση των παιδιών και η χρήση ειδικού λογισμικού μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση κινδύνων όπως:

-    Το Cyber Bullying που περιλαμβάνει τακτικές όπως η αποστολή e-mail με κείμενα προσβλητικού περιεχομένου, η κακόβουλη δημοσίευση φωτογραφιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγια (blogs), η διάδοση ψευδών ειδήσεων, οι ανώνυμες κλήσεις και τα μηνύματα με σκοπό την πρόκληση φόβου και ταραχής μέσα από διάφορα ηλεκτρονικά κανάλια. Σύμφωνα με έρευνες μεταξύ 2008 και 2010 έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των παιδιών που δέχθηκαν μια τέτοιου είδους συμπεριφορά*.

-    Η Παιδική Πορνογραφία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα το 20% των εφήβων στο διαδίκτυο προσεγγίζεται κάποια στιγμή από παιδόφιλους*.

-    Απειλές από Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχεται συχνά καταγγελίες για παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook με σκοπό τον εξευτελισμό την απειλή ή τον εξαναγκασμό σε κάποια συγκεκριμένη πράξη*.

-    Αυτοκτονίες: Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2006 μέχρι σήμερα, έχουν αντιμετωπισθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 540 εκδηλώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας*.

-    Παράνομη Διακίνηση και Χρήση Περιεχομένου και Λογισμικού. Η παράνομη χρήση πνευματικής εργασίας άλλων, χωρίς ρητή αναφορά στο δημιουργό της αποτελεί, σύμφωνα με το νόμο, κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και συνιστά αδίκημα. Η Ελλάδα σήμερα κατέχει τη 13η θέση διεθνώς στην παράνομη online διανομή και ανταλλαγή τίτλων παιχνιδιών ενώ το ποσοστό πειρατείας στην Ελλάδα ξεπερνά το 50% σύμφωνα με τη Διεθνή Συμμαχία για την Προστασία της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (International Intellectual Property Alliance, IIPA)**.

Ως κορύφωση της «Εβδομάδας Δωρεάν Γονικού Ελέγχου Η/Υ», την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στο κατάστημα Κωτσόβολος στο The Mall Athens, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης για τους γονείς και τα παιδιά. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να ζητήσουν χρήσιμες συμβουλές από τον κ. Γιώργο Κορμά, Γιατρό ειδικό σε θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου, για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά και φέρνοντας τον υπολογιστή τους θα τους προσφέρεται επί τόπου δωρεάν η Υπηρεσία Γονικού Ελέγχου από το Support 360°. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με τα παιδιά τους την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», για την καλύτερη γνωριμία των μικρών φίλων με τους κινδύνους του Διαδικτύου.