egkios kakopoiisi

Εξέδιδαν και κακοποιούσαν έγκυο στη Λάρισσα

Όλα ξεκίνησαν όταν η 28χρονη κοπέλα, έμενε έγκυος. Ο σύντροφός της δεν θέλει το παιδί κι εκείνη αποφάισε να έρθει στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή.

Ο σύντροφός της, την παραπέμπει σε άλλο πρόσωπο (κατηγορούμενος κι αυτός) το οποίο τη μεταφέρει. Τη φέρνει σε μια κτηνοτροφική μονάδα όπου τη βιάζει  και τη δέρνει ομοεθνής της. Στη δουλειά δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Την παίρνει ξανά ο κατηγορούμενος και την πηγαίνει σε άλλο σημείο της Θεσσαλίας για αγροτικές εργασίες.

Εκεί παραδίδεται σε ζευγάρι ομοεθνών της (ακόμη δύο κατηγορούμενοι), οι οποίοι αρχίζουν να την εκδίδουν μετά το πέρας των εργασιών. Οι πελάτες, όμως, δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις ερωτικές υπηρεσίες της 28χρονης.

Σε αντίποινα, ο άνδρας τη χτυπάει με ένα ξύλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ίδια και το μωρό της, τη βιάζει θέλοντας να της υποδείξει πώς να «εργάζεται» και την απειλεί πως θα γεννήσει «επί τόπου». Έκτοτε την αναγκάζει να έχει 5 ερωτικές συνευρέσεις μετά το πέρας των αγροτικών εργασιών, οι οποίες ξεκινούν από τις 6:00 το χάραμα, όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο.

Η κοπέλα όχι μόνο δεν πληρώνεται αλλά κάποια στιγμή της παίρνουν και την ταυτότητα γιατί προσπάθησε να διαφύγει. Ήταν εγκλωβισμένη τόσο στον χώρο όσο και στα συναισθήματα του φόβου, όπως ειπώθηκε.

Κάποια στιγμή σκαρφίζεται κάτι που αποδείχθηκε σωτήριο για την ίδια. Τους λέει πως μίλησε με την αστυνομία της Ρουμανίας και θα έρθουν να την ψάξουν. Υπό τον φόβο της σύλληψης τη διώχνουν για τη Θεσσαλονίκη. Εκείνη με το που φτάνει τρέχει αμέσως σε Αστυνομικό Τμήμα. Με μέριμνα των αρμόδιων ανακριτικών αρχών εξετάζεται από ιατροδικαστή που επιβεβαιώνει ιατρικά το μαρτύριό της αλλά και το γεγονός πως ήταν έγκυος 4 μηνών. Εν συνεχεία η γυναίκα οδηγείται σε δομή για κακοποιημένες γυναίκες όπου και γέννησε…

Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν με τη βοήθεια μέσου κοινωνικού δικτύωσης απ’ όπου τους αναγνώρισε η γυναίκα στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν κατά περίπτωση ήταν, εμπορία ανθρώπων, σωματεμπορία, βιασμός, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοκατοχή και ληστεία.

Κρίθηκαν ένοχοι για τις περισσότερες εξ αυτών, κατά πλειοψηφία, καθότι ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη πως θα έπρεπε να κριθούν, σε μερικές, αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Ο ένας εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών και 2 μηνών, η σύζυγός του σε 15 χρόνια και ο τρίτος κατηγορούμενος σε ποινή 13 ετών. Σε όλους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν τις πράξεις λέγοντας πως ήθελαν να τη βοηθήσουν και τίποτα παραπάνω.

Πρότεινε ενοχή ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας της έδρας μεταξύ άλλων επισήμανε με έμφαση τα εξής: «Αποδείχθηκε ότι εξελίχθηκε σταδιακά ένα ανθρώπινο δράμα από πλευράς θύματος, από δε την πλευρά των κατηγορουμένων μία απάνθρωπη, με ιδιάζουσα σκληρότητα και προσβάλλουσα βάναυσα τον πολιτισμό μας εκμετάλλευση του θύματος, δηλαδή μιας νεαρής γυναίκας χάριν του παρανόμου δικού τους κέρδους.

Η δε κοινωνική απαξία της συμπεριφοράς των κατηγορουμένων στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ακόμη πιο ειδεχθής αφού γνώριζαν αυτοί ότι η γυναίκα που με άθλιο τρόπο εκμεταλλεύονταν εργασιακά και στον γενετήσιο τομέα αλλά και κακοποιούσαν ήταν εγκυμονούσα».

Για τους παραπάνω λόγους, πρότεινε την ενοχή τους «και με αυστηρότητα στην επιβολή των ποινών» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

πηγή:cnn.gr