Έξυπνο Μουσείο από την Χρυσαλίδα!

Έξυπνο Μουσείο από την Χρυσαλίδα!

Η  ‘’ΧΡΥΣΑΛΙΔΑ’’ η Εταιρεία Μελέτης, Καταγραφής, Διατήρησης και Ανάπτυξης Περιβαλλοντικής, Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, συνεχίζοντας το πολυεπίπεδο έργο της, σας ανακοινώνει τη δημιουργία ενός ακόμη ‘’Έξυπνου Μουσείου’’.

 

Τα ‘’Έξυπνα Μουσεία’’, είναι μια πολυβραβευμένη και πρωτοποριακή για τα παγκόσμια δεδομένα πρωτοβουλία της ‘’ΧΡΥΣΑΛΙΔΑΣ’’.

Σύμφωνα με αυτήν, ‘’στήνονται’’ μικρά καλαίσθητα  Μουσεία με περιορισμένο και στοχευμένο θεματικό προσανατολισμό, μέσα σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς πολυσύχναστους χώρους…

Έτσι, επιτυγχάνονται οι εξής 4 σκοποί:

  • Η αποτελεσματική προστασία σπάνιων εκθεμάτων που αποτυπώνουν και αναδεικνύουν με σαφή τρόπο την ελληνική ιστορία και λαογραφία.
  • Η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου ως προς τη διάσωση σπάνιων μουσειακών αντικειμένων.
  • Η συνεχής και… τυχαία επαφή του κοινού με αρκετές πτυχές του ελληνικού πολιτισμού.
  • Η άμεση αύξηση του κύκλου εργασιών της επιχείρησης, αποτέλεσμα της επιθυμίας του κόσμου να γνωρίσει το Μουσείο.

Τα τελευταία 9 χρόνια, έχουν παραδοθεί στο κοινό 86! ‘’ Έξυπνα Μουσεία’’ και στολίζουν επιχειρήσεις σε όλο τον ελλαδικό χώρο καθώς και επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Το πρόσφατο δημιούργημα   έχει ως θέμα τον ‘’Γυρολόγο – Πραματευτή’’.

Οι  Γυρολόγοι ήταν για χιλιάδες οι πλανόδιοι έμποροι που περιφέρονταν σε γειτονιές και χωριά και πουλούσαν διάφορα προϊόντα, αρκετές φορές δικής τους παραγωγής, που δε μπορούσαν να τα προμηθευτούν εύκολα οι κάτοικοι του τόπου που επισκέπτονταν. Η δουλειά δεν ήταν καθόλου εύκολη, έπρεπε να περπατήσουν πολλά χιλιόμετρα, κάποιες φορές έχοντας για βοηθό το γαϊδουράκι τους, άποιες άλλες, κουβαλώντας στην πλάτη τον σάκο τους. Φυσικά, αρκετά συχνά, χρειαζόταν να λείψουν μέρες από το σπίτι τους. Όταν έφταναν σε έναν τόπο, γύριζαν πρώτα τις γειτονιές για να διαλαλήσουν την πραμάτεια τους

και γνωστοποιούσαν το σημείο που θα έστηναν τον πάγκο τους. Τη δεκαετία του 70, με τη σταδιακή εμφάνιση των αυτοκινήτων και την ευκολία που αυτό σήμαινε, ξεκίνησε η παρακμή αυτού του πολύ παλιού επαγγέλματος...

Ο εξοπλισμός του ‘’δικού μας’’ Γυρολόγου είναι απολύτως αυθεντικός, καλοσυντηρημένος από το ειδικό και έμπειρο συνεργείο της  ‘’ΧΡΥΣΑΛΙΔΑΣ’’  και κοσμεί πλέον τη βιτρίνα ενός προσεγμένου καταστήματος με φυσικά προϊόντα στην Πάτρα.