Φθινόπωρο στο δάσος

Φθινόπωρο στο δάσος

Τι αλλάζει στο δάσος το Φθινόπωρο;

Πώς προετοιμάζονται οι κάτοικοι του δάσους για τον Χειμώνα που έρχεται;
Πόσο μοιάζουν οι φθινοπωρινές αλλαγές στη φύση γύρω μας με αυτές που συντελούνται μέσα μας, στις σχέσεις μας, στην ψυχή και στη ζωή μας;

Αναζητάμε και ανακαλύπτουμε μαζί τα… ίχνη του Φθινοπώρου, μέσα στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού! 

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου το πρωί (ώρα συνάντησης 11:00 πμ) θα συναντηθούμε και πάλι, οικογένειες μαζί, στο χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, πίσω από τη Μονή Καισαριανής, για να γνωρίσουμε το φθινόπωρο στο δάσος.

Μικροί και μεγάλοι, θα εξερευνήσουν το Αισθητικό Δάσος Υμηττού «παίζοντας» και ανακαλύπτοντας μυστικά και πληροφορίες για τους κατοίκους του δάσους και για τις φθινοπωρινές τους συνήθειες! Περπατώντας στο βουνό, η κάθε οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει υλικά της φύσης, τα οποία προσφέρει απλόχερα το δάσος, και να δημιουργήσει με αυτά το δικό της μοναδικό φθινοπωρινό φυλαχτό!

Το οικογενειακό αυτό πρόγραμμα του Νοεμβρίου, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και τις δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών διαχειρίζεται το Αισθητικό Δάσος στον Υμηττό γύρω από την Μονή Καισαριανής και επενδύει μεγάλος μέρος της προσπάθειάς της στο να φέρει τις οικογένειες, σχολεία και παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από τα εκπαιδευτικά και τα οικογενειακά προγράμματα που συντονίζει. Σχεδιάζει ήδη μια σειρά νέων οικογενειακών εξορμήσεων, για τις εποχές που ακολουθούν, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΠΟΤΕ: Σάββατο 15 Νοεμβρίου, ώρα 11.00 - 13.00 
(Παρακαλούμε να είστε εκεί 10 λεπτά νωρίτερα).
ΠΟΥ: Στον χώρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (πίσω από τη Μονή Καισαριανής).
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ: Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 ευρώ ανά οικογένεια (τα έσοδα στηρίζουν τη δράση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών). 
ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ: Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 
(κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες & θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ: Νερό, καπέλο, άνετα και ζεστά ρούχα, παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
Online: http://www.philodassiki.org | e-mail: contact@philodassiki.org
Διεύθυνση: Ηροδότου 10, 10675 Αθήνα. ΤΗΛ. 210 7220866 – FAX. 210 7291628