Γιατί τα μωρά ηρεμούν με τον ήχο του απορροφητήρα;

Λέγεται λευκός θόρυβος και αμέτρητοι γονείς ανά τον πλανήτη τον ευγνωμονούν.

Τι είναι ο λευκός θόρυβος;  

Ο λευκός θόρυβος είναι το ηχητικό σήμα το όποιο χρησιμοποιείται κατά κόρον για να καλύψει τους ενοχλητικούς θορύβους του περιβάλλοντος. Λευκός ονομάζεται  ο φυσικός θόρυβος ο όποιος περιέχει όλες τις ακουστικές συχνότητες.Κατά τη δημιουργία των εμβρυακών κυττάρων καταγράφονται μοναδικά οι ήχοι που παράγονται από τη μητέρα και κωδικοποιούνται από το έμβρυο στο DNA του.

Οι ήχοι αυτοί μεταδίδονται μέσω τις ομφάλιας αορτής. Στο ηχητικό αυτό περιβάλλον που  εμπλουτίζεται  καθώς τα χρόνια  περνούν με την προσθήκη κι άλλων ήχων. Τόσο μεγάλης σημαντικότητας τείνει να είναι ο συγκεκριμένος ήχος που χρησιμοποιείται στην σύγχρονη ιατρική για να καλυφθούν οι δυσάρεστοι ήχοι των ιατρικών μηχανημάτων(στην ενήλικη ζωή υποσυνείδητα θυμίζει το ασφαλές περιβάλλον της μήτρας).

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το αν και τι ακούνε τα μωρά μέσα στη μήτρα; Έχετε την άποψη πως εκεί επικρατεί απόλυτη ησυχία;Τα πράγματα  απέχουν πολύ από αυτή  την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως εκεί μέσα επικρατεί πανδαιμόνιο. Οι παραγόμενοι ήχοι είναι εκκωφαντικοί, και το έμβρυο είναι απόλυτα συμβιβασμένο με την κατάσταση. Με άλλα λόγια τα μωράκια λατρεύουν τη φασαρία.

Αυτό φυσικά συνεχίζετε και όταν έρχονται στον έξω κόσμο. Η αποτελεσματικότερη θεραπεία είναι για ήσυχες νύχτες είναι η έκθεση τους σε λευκούς θορύβους.

Πως βοηθά ουσιαστικά;

Τα μωρά έχουν ένα πολύ ευάλωτο και ευερέθιστο νευρικό σύστημα. Οτιδήποτε μη οικείο σε αυτά μπορεί να τα στρεσάρει . Γύρω του όλα είναι νέα, με πρωτόγνωρα ερεθίσματα που τις περισσότερες φορές τα αγχώνουν λευκοί θόρυβοι το στέλνουν υποσυνείδητα στην εποχή που βρισκόταν στη μήτρα και ουσιαστικά του δίνει την αίσθηση της απόλυτης προστασίας.

Οι λευκοί θόρυβοι ουσιαστικά συμβάλλουν στο να ξεπεραστεί η κατάσταση της ”διέγερσης” ύπνου. Κατά την οποία τα μωρά κάθε περίπου 20 λεπτά ξυπνούν. Οι λευκοί θόρυβοι ουσιαστικά συμβάλλουν στο να ξεπεραστεί κάτι τέτοιο αφού μπλοκάρει τους ενοχλητικούς θορύβους του σπιτιού όπως είναι το κουδούνι αλλά και η ύπαρξη μεγαλύτερων αδελφιών που μπορεί να δημιουργούν απειλητικούς θορύβους.

Εν τέλει τα βοηθά να μένουν περισσότερη ώρα ήσυχα και μακρυά από δάκρυα.Εάν το καλοσκεφτείτε το παρατεταμένο σσσσ είναι και αυτός ένας λευκός ήχος που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι για να κατευνάσουμε το μωρό.Αυτός μαζί με τους θορύβους που προκαλούν το σεσουάρ μαλλιών,ο απορροφητήρας, το ραδιόφωνο στη συχνότητα των ΑΜ,ο ήχος της βροχής αλλά και εφαρμογές σε κινητά αλλά και cd που πωλούνται ευρέως στο εμπόριο είναι οι σύμμαχοι των γονέων για ”ελεγχόμενες καταστάσεις”.

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί μία ολόκληρη ώρα του λευκού θορύβου για τα μωρά.