Χαρτογραφίες: Γραφή και Εικαστικά για παιδιά 9-12 ετών

Χαρτογραφίες: Γραφή και Εικαστικά για παιδιά 9-12 ετών

Τι είναι οι “Χαρτογραφίες”;

Αυτό το εργαστήρι έχει δύο σκέλη – δυο πόδια, με άλλα λόγια. Το ένα του πόδι πατάει στο παραμύθι και το άλλο στη ζωγραφική.

Μια με το ένα και μια με το άλλο πόδι, θα βαδίσουμε σε δρόμους ανεξερεύνητους, με οδηγούς την Έλενα και τη Μαρία, ώσπου να φτιάξουμε τους δικούς μας χάρτες.

Τα παιδιά που θα κάνουν αυτό το ταξίδι μαζί μας θα είναι 9-12 ετών, ενώ τα χρόνια της Έλενας και της Μαρίας μαζί είναι λιγότερα από 100. Η Έλενα, που είναι συγγραφέας, θα παίξει με τα παιδιά παιχνίδια που βασίζονται στη γλώσσα, ώστε να λυθεί η γλώσσα τους και να ξεπηδήσουν από αυτήν καινούργιες ιστορίες.

Picture1

Τα παραμύθια που θα γράφουμε σε κάθε συνάντηση, στη συνέχεια θα αποτελούν το υλικό για να κόβουν και να ράβουν τα παιδιά μαζί με τη Μαρία, που είναι ζωγράφος, τους δικούς τους κόσμους πάνω στο χαρτόνι.

Έτσι γραφή και ζωγραφική, παραμύθι και κολάζ, λέξη και χαρτόνι, θα εναλλάσσονται στο πρόγραμμα βδομάδα τη βδομάδα, έτσι όπως πλέκει κανείς μια πλεξούδα ή έτσι όπως μπερδεύονται σφιχτά τα κλαδιά ενός δέντρου ή έτσι όπως διασταυρώνονται τα μονοπάτια σ’ έναν χάρτη που σιγά σιγά θα ξεδιπλωθεί και θα υψωθεί σαν πόλη. Στην πόλη αυτή θα μπαινοβγαίνουμε μια φορά τη βδομάδα για όλη τη χρονιά , ενώ με το νου μας μπορούμε να την επισκεπτόμαστε μια ζωή.

Γιατί να πάει το παιδί μου στις “Χαρτογραφίες”;

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στις Χαρτογραφίες θα καλλιεργήσουν τις προφορικές και γραπτές γλωσσικές τους δεξιότητες. Θα ασχοληθούν δημιουργικά με την αφήγηση, κι έτσι θα καλλιεργήσουν την ικανότητα να επινοούν ιστορίες και ήρωες, εξασκώντας τη δημιουργικότητα και την φαντασία τους μέσα σ'ένα καθοδηγούμενο πλαίσιο.

Ο συνδυασμός μάλιστα της γλωσσικής με την εικαστική αφύπνιση πιστεύουμε πως θα κεντρίσει με πολύπλευρο τρόπο τις καλλιτεχνικές τάσεις των παιδιών φέρνοντας στην επιφάνεια τα ταλέντα τους και στηρίζοντας τυχόν αδυναμίες τους.

Φυσικά, καθώς όχημά μας θα είναι το παιχνίδι, πιστεύουμε πως τα παιδιά θα ωφεληθούν διασκεδάζοντας και θα αγαπήσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία τόσο τα βιβλία όσο και τη ζωγραφική

Το μάθημα διδάσκουν εναλλάξ η Έλενα Μαρούτσου (παραμύθι) και η Μαρία Κόντη (εικαστικά) κάθε Πέμπτη 17.00-18.30. Το πρώτο μάθημα ξεκινάει στις 13 Οκτωβρίου 2016. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων.

Picture2

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site μας www.faro.gr
Fårö Creative Learning
Έβρου 14, 115 27
Τηλ. επικοινωνίας 210 7717544
info@faro.gr