"Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες" στη Δημ. Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

"Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες" στη Δημ. Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης, για δεύτερη χρονιά, συνεχίζει το πρόγραμμα "Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες" στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης.

 Από τις 6 Νοεμβρίου έως τις 29 Μαΐου 2014, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, μπορούν να παρακολουθήσουν, μέσα από την αφήγηση και τη δραματοποίηση της εικαστικού Θεανώς Χριστοπούλου και της ηθοποιού Αργυρώς Δημακέα, να ζωντανεύουν μπροστά τους εικόνες από τα αγαπημένα τους βιβλία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γκρουπ 25 ατόμων και είναι αποκλειστικά για μαθητές έως 12 ετών.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Για παιδιά του Νηπιαγωγείου (κάθε Τετάρτη)

«Το σποράκι ταξιδεύει…» του Eric Carle: Η συναρπαστική ιστορία ενός πανέμορφου ηλιοτρόπιου που φύτρωσε από ένα μικρούτσικο σποράκι. Μέσα από την αφήγηση, το θεατρικό παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία, τα παιδιά αντιλαμβάνονται πόσο σημαντική είναι η διαδρομή και του πιο μικρού σπόρου στην διατήρηση της βιοποικιλότητας στη φύση.

Για παιδιά της Α΄-Β΄-Γ΄ Δημοτικού (κάθε Πέμπτη)

«Πρωταθλητές του κόσμου στην οικολογία!» του Stephane Frattini και Stephanie Ledu: Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι η οικολογία είναι σε αρμονική σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του φυσικού του περιβάλλοντος. Κατανοούν πως η προστασία του πλανήτη ξεκινά από το σπίτι μας και μαθαίνουν τις αρχές μιας οικολογικής συμπεριφοράς μέσα από τους κανόνες επιτραπέζιων παιχνιδιών.

Για παιδιά Δ΄-Ε΄-ΣΤ’ Δημοτικού (κάθε Πέμπτη)

«Η πόλη» της Isabelle Nicolazzi: Η πόλη είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και κινούμαστε καθημερινά. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς οργανώνεται και πώς λειτουργεί, μέσα από την παρατήρηση, το παιχνίδι και την έρευνα και στη συνέχεια, κατασκευάζουν εικαστικά τη δική τους πόλη. Παράλληλα, παίρνουν το ερέθισμα να οργανώσουν δράσεις ή έρευνες στο χώρο της γειτονιάς τους, με σκοπό να προτείνουν ιδέες για να βελτιώσουν την καθημερινή τους ζωή.

Για δηλώσεις συμμετοχής, τα σχολεία που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο τηλέφωνο 210 9948344