Χριστουγεννιάτικα χάρτινα αστεράκια

Χριστουγεννιάτικα χάρτινα αστεράκια

Τα χάρτινα αυτά αστεράκια είναι εύκολο να γίνουν και σε λίγη ώρα θα έχετε αρκετά από αυτά να στολίσετε το δένδρο, τα δώρα σας,  μία γιρλάντα ή ότι άλλο θέλετε.

Κάθε αστέρι γίνεται διπλώνοντας και κόβοντας ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτί σε όποιο μέγεθος θέλετε. Μπορείτε πρώτα να δοκιμάσετε με παλιό χαρτί περιτυλίγματος έως ότου βεβαιωθείτε ότι κάνετε σωστά το αστέρι.

Όσο περισσότερες μυτούλες θέλετε να έχει το αστέρι, τόσο περισσότερες πτυχές χρειάζεται να κάνετε. Όταν το αστέρι είναι έτοιμο, πασπαλίστε με χρυσό, ασημί ή βάψτε το με ότι χρώμα σας αρέσει.

Θα χρειαστείτε

 • Ψαλίδι
 • Χαρτί διακοσμητικό

Εκτέλεση

 1. Διπλώστε ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτί στη μέση για να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο και αφήστε το στο τραπέζι μπροστά σας, έτσι ώστε η πτυχή να είναι στην κορυφή και το ανοικτό μέρος στην κάτω πλευρά.
 2. Διπλώστε τις δύο επάνω γωνίες προς τα κάτω και προς το κέντρο για να σχηματίσουν ένα τρίγωνο.
 3. Πάρτε την αριστερή γωνία και διπλώστε έτσι ώστε να συναντήσει την δεξιά γωνία. Αυτό σχηματίζει ένα μικρότερο τρίγωνο.
 4. Με ένα κοφτερό ψαλίδι, κόψτε διαγώνια κάτω από την δεξιά άκρη του τριγώνου μέχρι, ακριβώς κάτω από το μέσο της αριστερής άκρης. Ξεδιπλώστε.
 5. Ξεκινήστε με το διπλωμένο ορθογώνιο
 6. Φέρτε την επάνω δεξιά γωνία προς τα κάτω, στην αριστερή άκρη του ορθογωνίου, περίπου στο ένα τρίτο από την κάτω αριστερή γωνία.
 7. Φέρτε την πάνω αριστερή γωνία προς τα κάτω, ( το επάνω μέρος του χαρτιού πρέπει τώρα να μοιάζει με ένα τρίγωνο που διχοτομείται από μία κάθετη γραμμή).
 8. Χρησιμοποιώντας το πάνω σημείο σαν αναφορά, διπλώστε το χαρτί στη μέση κάθετα. Κόψτε από την δεξιά άκρη του σχήματος προς τα κάτω στο μέσο του αριστερού άκρου. Ξεδιπλώστε.
 9. Ξεκινήστε με το διπλωμένο ορθογώνιο.
 10. Φέρτε την πάνω δεξιά γωνία προς τα κάτω σε ένα σημείο στην κάτω άκρη του ορθογωνίου, περίπου στο ένα τέταρτο της διαδρομής, από την κάτω αριστερή γωνία.
 11. Φέρτε την πάνω αριστερή γωνία προς τα κάτω και δεξιά, έτσι ώστε το πάνω μέρος του σχήματος να συναντά το δεξί άκρο.
 12. Χρησιμοποιώντας το επάνω σημείο σαν σημείο αναφοράς, διπλώστε το χαρτί στη μέση και κάθετα. Κόψτε διαγώνια το δεξί άκρο του σχήματος προς τα κάτω περίπου στο μέσον του αριστερού άκρου. Ξεδιπλώστε.
 13. Ξεκινήστε με το διπλωμένο ορθογώνιο.
 14. Φέρτε την πάνω δεξιά γωνία προς τα κάτω στην αριστερή άκρη του ορθογωνίου, περίπου στο ένα τέταρτο της διαδρομής από την κάτω αριστερή γωνία.
 15. Φέρτε την πάνω αριστερή γωνία προς τα κάτω και προς τα δεξιά, ώστε το πάνω μέρος του σχήματος, συναντά αλλά δεν καλύπτει, την διαγώνιο που κάνατε στο νούμερο 2.
 16. Διπλώστε την αριστερή πλευρά προς τα κάτω.
 17. Χρησιμοποιώντας πάλι την κορυφαία άκρη σαν αναφορά, διπλώστε την αριστερή πλευρά να σχηματίσετε μία κάθετη γραμμή που διχοτομεί το σχήμα.
 18. Διπλώστε το χαρτί στη μέση κάθετα. Κόψτε διαγώνια από το δεξί άκρο προς τα κάτω, περίπου στη μέση της αριστερής άκρης. Ξεδιπλώστε.
 19. Ξεκινήστε με το διπλωμένο ορθογώνιο.
 20. Φέρτε την επάνω δεξιά γωνία προς τα κάτω, στην αριστερή άκρη του ορθογωνίου περίπου στο ήμισυ της διαδρομής από την κάτω αριστερή γωνία.
 21. Φέρτε την αριστερή επάνω γωνία προς τα κάτω και δεξιά, ώστε να καλύψει το δεξί μέρος του σχήματος.
 22. Φέρτε την αριστερή άκρη προς τα κάτω και δεξιά ώστε να συναντήσει την διαγώνιο γραμμή που κάνετε στο νούμερο 3.
 23. Χρησιμοποιώντας το κορυφαίο σημείο σαν αναφορά, διπλώστε την αριστερή πλευρά για να σχηματίσετε μία κάθετη γραμμή που διχοτομεί το σχήμα.
 24. Διπλώστε στη μέση κάθετα. Κόψτε διαγώνια από τη δεξιά άκρη μέχρι περίπου το μέσο της αριστερής πλευράς. Ξεδιπλώστε.

Καλή επιτυχία!