«Η Μυλωνού»

MikrosNotos-2Επί σκηνής τρία λαϊκά ελληνικά παραμύθια, ζωντανή μουσική με πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα, κουκλοθέατρο με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης.

Mια διαδραστική θεατρική εμπειρία για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Από το σκηνοθέτη Τάσο Ράτζο. Συνεργάτης σκηνοθέτης & μουσική σύνθεση-επιμέλεια: Πέτρος Δαμουλής.

Παίζουν οι ηθοποιοί της ομάδας «Μικρός Νότος»: Λευτέρης Αγγελάκης, Τάσος Αλατζάς, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Γιώτα Μηλίτση, Στέφανος Παπατρέχας. Διάρκεια: 60 λεπτά (και ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά).

«Η Μυλωνού» είναι μία εκπαιδευτική, διαδραστική παράσταση που αξιοποιεί τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, με πολύ κέφι, με πρωτοτυπία και δημιουργική διάθεση.

Τρία λαϊκά ελληνικά παραμύθια συνθέτουν την παράσταση: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο.

Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τη ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα, την παντομίμα, το κουκλοθέατρο.

Θα ξαφνιαστούν από το κουκλοθέατρο, που μεταμορφώνει εργαλεία καθημερινής χρήσης στην κουζίνα ή στον κήπο σε κούκλες και τα παιδιά θα αναλάβουν τα ίδια τη θεατρική δράση στο διαδραστικό μέρος της παράστασης, το οποίο έχει σχεδιαστεί επιστημονικά από τη Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ και την Άννα Παπαφίγκου, θεατρολόγο, ειδικευμένη στο Drama in Education.  

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Η θεατρική ομάδα παρουσιάζει τη «Μυλωνού», κυρίως  μέσα σε σχολικές αίθουσες, και σε ιδιαίτερες εκδηλώσεις για παιδιά.

Όλα τα Σάββατα και τις Κυριακές του Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Θέατρο στον κύβο,  Μαργαρίτη 5, Νέος Κόσμος (Συγγρού-Φιξ).Πίσω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα.

Σάββατα 2,9,16,23, 30 Μαρτίου & Κυριακές 3,10,17,24, 31 Μαρτίου 2013,  στις 12μμ

Δείτε το βίντεο για τη «Μυλωνού», από την ομάδα «Μικρός Νότος» στο: