Η Νεράιδα Πραλίνα και το Μαγικό Φουντούκι

neraida  papagalosΗ Νεράιδα Πραλίνα, όταν πέταξε για πρώτη φορά πάνω από τη Χώρα της Σοκολάτας, μαγεύτηκε από τα σοκολατένια ποτάμια και τα βουνά και αποφάσισε να “μεταναστεύσει” εκεί.

Με μια θυσία ωστόσο: στην είσοδο της Χώρας παρέδωσε όλα τα μαγικά της φτερά και για αντάλλαγμα, της έδωσαν φύλακα και οδηγό για τη νέα ζωή της, το Μαγικό Φουντούκι.

Η φιλία έγινε ζωτικό και αναπόσπαστο μέρος της ζωής τους. Σε μια μεγάλη γιορτή όμως, η Πραλίνα έχασε τον αγαπημένο της φίλο... Η απώλεια αυτή, την έχει στενοχωρήσει πολύ.

Ωστόσο, η ίδια η απουσία του φίλου της, την κινητοποιεί  για να τον βρει. Το ατομικό της ταξίδι  ξεκινάει  από τη στιγμή που αποφασίζει να ενεργοποιήσει τις εσωτερικές της δυνάμεις... Η αγάπη και η επικοινωνία με το περιβάλλον παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο.  Ορατοί, αόρατοι φίλοι και συμπαραστάτες, πολλή μουσική, τραγούδια και μαγευτικές εικόνες συνθέτουν το πιο γλυκό σκηνικό!

Σε μια εποχή «κρίσης» και ανάγκης για εσωτερική αναζήτηση, η ιστορία μας αφήνει να επιλέξουμε εάν την «απώλεια», σε όποιο επίπεδο κι αν τη βιώνουμε, θέλουμε να την μεταμορφώσουμε σε κάτι... Μια περιπέτεια που αντίπαλοι - ίσως - εμφανίζονται οι ίδιες μας οι επιθυμίες; Μια ιστορία,  που ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στον φανταστικό κόσμο της Σοκολάτας, κρατώντας πάντα ενεργοποιημένη την κριτική σκέψη και τη βιωματική μάθηση, υπενθυμίζοντας  τις πραγματικές αξίες στη ζωή, όπως τη φιλία, την αγάπη, το σεβασμό, την αλληλεγγύη, την προσπάθεια, την  αισιοδοξία... το γέλιο!

Λίγα λόγια για την ομάδα…
Η Amusic FREEater  είναι μια έμπειρη ομάδα καλλιτεχνών, θεατρολόγων, και εκπαιδευτικών που οργανώνει  θεατρικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και  εκπαιδευτικά προγράμματα  με ιδιαίτερη δράση στις ομάδες των παιδιών και των εφήβων. Με την Νεράιδα Πραλίνα και το Μαγικό Φουντούκι στόχο έχει τη δημιουργική, τη διαδραστική συμμετοχή των παιδιών και των εφήβων στην παράσταση και τη βιωματική αξιολόγηση των ερωτημάτων που απασχολούν τους ήρωες.

Συντελεστές
Θεατρική διασκευή-Σκηνοθεσία: Kλειώ Φανουράκη
Μουσική: Νίκος Βογιατζάκης
Φωτισμοί: Μαρία Βενετάκη & Κωνσταντίνος Αλεξίου
Ηχοληψία: Aποστόλης Κοσκινάς
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ρένα Φουντουλάκη
Σκηνογραφική επιμέλεια: Χάρις Βουλγαράκη
Μοντάζ-Post production: Βέρα Καραγιώργου
Κάμερα: Φάνης Καραγιώργος
Γραφικά: Αμαλία Ζαχαριάδου
Κατασκευή κούκλας: Κλειώ Κιούλπαλη
Σχεδιασμός διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος: Κλειώ Φανουράκη
Παραγωγή: Αmusic FREEater

Παίζουν :  Νίκος Παρασκευόπουλος, Νίκος Βογιατζάκης, Δέσποινα Φούντα, Γιώργος Λυμπέρης, Κλειώ Φανουράκη, η Κυρία Τρουφάκη, ο Αόρατος Μουσικός και πολλοί σοκολατένιοι ήρωες από το νησί της Σοκολάτας Κεράσι.

Πληροφορίες - Παραστάσεις
Χώρος: Backstage - Μουσική Σκηνή Θεάτρου Βadminton
Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012,  ώρα 11:00-13:00 &  13:00-15:00
Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012,  ώρα 11:00-13:00 &  13:00-15:00
Σάββατο  5  & Κυριακή  6 Ιανουαρίου  2013,   ώρα 11:00-13:00 &  13:00-15:00

Παραστάσεις  Σχολείων :  17-21 Δεκεμβρίου 2012
Α’ Παράσταση ώρα 9:00-11: 00
Β’ Παράσταση ώρα 11:00-13:00
Κρατήσεις Σχολείων:  694 6159 241

Τιμές εισιτηρίων : 8 ευρώ (ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις σχολείων)
Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία Θεάτρου Badminton, 210 8840600, www.abcd.gr
Καταστήματα Public, www.viva.gr