"ΗΡΑΚΛΗΣ Η αληθινή ιστορία" στο Θέατρο OLVIO

"ΗΡΑΚΛΗΣ Η αληθινή ιστορία" στο Θέατρο OLVIO

Η εταιρεία θεάτρου «ΠΕΔΙΟ ΤΕΧΝΗΣ» παρουσιάζει την παράσταση «ΗΡΑΚΛΗΣ- Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ», σε κείμενο Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη στο Θέατρο OLVIO, από τις 6 Δεκεμβρίου.

 Πρόκειται για μία διαφορετική ανάγνωση του γνωστού μύθου του Ηρακλή, ο οποίος έχει αποδοθεί με ακρίβεια, κρατώντας τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, αλλά και το χιούμορ ώστε να προσελκύει τα παιδιά αλλά και το ενήλικο κοινό. Η χιουμοριστική προσέγγιση του μύθου του Ηρακλή ενισχύεται και από την αισθητική κόμιξ που χρησιμοποιείται στην παράσταση.

Οι 14 ηθοποιοί-απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζουν τη γνωστή ιστορία του ημίθεου Ηρακλή, σύμφωνα με τους κώδικες του αυτοσχεδιασμού και του σωματικού θεάτρου, ακολουθώντας τη μακρά παράδοση του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν στον τομέα αυτό. Οι άθλοι του Ηρακλή αντιμετωπίζονται με φαντασία και χιούμορ από τους νέους ηθοποιούς δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία για μια διαφορετική, βιωματική προσέγγιση της μυθολογίας.

Οι μαθητές θα γνωρίσουν τη ζωή και τους άθλους του Ηρακλή με πρωτότυπο τρόπο καθώς οι ηθοποιοί με τα σώματά τους ζωντανεύουν επί σκηνής τους χώρους, τα αντικείμενα και τα στοιχεία της φύσης: ένα μουσείο με αγάλματα, ένα ρινγκ, το σπίτι της Αλκμήνης, το δάσος, μια σπηλιά, τη Λερναία Ύδρα, τα μουσικά όργανα, τον Άδη κ.α

Η Άνδρη Θεοτότου και ο Δημήτρης Δεγαΐτης, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο παιδικό θέατρο, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν υπογράψει σημαντικές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν όπως: Ο Μολυβένιος Στρατιώτης, Αλαντίν, Πινόκιο, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν-Μια ζωή σαν παραμύθι, Το φάντασμα του Κάντερβιλ.

Η παράσταση «ΗΡΑΚΛΗΣ-Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» ανέβηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία από την Ομάδα «ΠΕΤΑΕΙ» το 2001 στο Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Άνδρη Θεοδότου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Σκαβάρας
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα

ΠΑΙΖΟΥΝ
Κωστάκης Ανδρικόπουλος, Γιάννης Ασκάρογλου, Ιουλία Γεωργίου, Βερόνικα Δαβάκη, Γιάννης Δαμάλας, Χριστιάννα Δρόσου, Καίτη Ιωαννίδου, Γιάννης Κόκκας, Αυγουστίνος Κούμουλος, Δήμητρα Κωνσταντινοπούλου, Ισαβέλλα Μπαλτσαβιά, Δώρα Παρδάλη, Θανάσης Πατριαρχέας, Ειρήνη Τσιριγώτη.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 5μμ
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία
(Πληροφορίες-κρατήσεις για σχολεία: Ευτυχία Πανουτσοπούλου κιν. 6979038789)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Σχολεία: 6 ευρώ

Θέατρο OLVIO: Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός τηλ. 2103414118

Επικοινωνία:
Έλενα Γρίβα |6977443343|elena_griva@yahoo.com
Ανζελίκα Καψαμπέλη |6945798883|akapsampeli@hotmail.com