«Κυριακή πρωί στο αγρόκτημα»  και  «Γενέθλιες Κυριακές»

«Κυριακή πρωί στο αγρόκτημα» και «Γενέθλιες Κυριακές»

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία σε οικογένειες της πόλης μας να έχουν μια ξεχωριστή κυριακάτικη εξόρμηση.

Ο περίπατος στο καταπράσινο και ασφαλές εκπαιδευτικό μας αγρόκτημα, σε ελάχιστη απόσταση από την πόλη, οι βιωματικές δράσεις στο αγρόκτημα και στο εργαστήρι μαγειρικής καθώς και οι πληροφορίες για τις υποδομές του αγροκτήματος, που δίνονται από τα στελέχη μας, συνηγορούν στο να προσφέρουν στους επισκέπτες μας ένα πραγματικά ξεχωριστό κυριακάτικο πρωινό.

Σύντομη περιγραφή

Υποδοχή στο σαλόνι της στεγαστικής εστίας Περρωτή και γνωριμία των μελών της ομάδας με τα στελέχη μας αλλά και μεταξύ τους.

Ξενάγηση και ενημέρωση για την παραγωγή και τις υποδομές του αγροκτήματος κάνοντας ένα μεγάλο περίπατο με σταθμούς:

Αμπελώνας: πληροφορίες για το αμπέλι, τα προϊόντα του, τη φροντίδα του, τις ποικιλίες του.

Ελαιώνας: πληροφορίες για την ελιά, τα προϊόντα της, τη φροντίδα της, τη σημαντικότητά της στη μεσογειακή διατροφή.

Οινοποιείο: πληροφορίες για τη διαδικασία της οινοποίησης.

Θερμοκήπια-λαχανόκηποι:  ενημέρωση για τις καλλιέργειες και τις εργασίες των μαθητών μας. Παιδιά και γονείς με τη βοήθεια των στελεχών μας κόβουν λίγα λαχανικά και τα μεταφέρουν σε ψάθινα καλάθια.

Βουστάσιο: πληροφορίες για τη ζωή, τη φροντίδα και την παραγωγή των αγελάδων μας.

Γαλακτοκομείο: πληροφορίες για την επεξεργασία του γάλακτος και τα παράγωγά του καθώς και τη διατροφική του αξία. Το εποπτικό υλικό που έχει  εγκατασταθεί θα ενισχύσει την ενημέρωση, ειδικά για τα παιδιά.

Αίθουσα μαγειρικής: παιδιά και γονείς με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των στελεχών μας, χωρισμένοι σε μικρότερες ομάδες και φορώντας σκούφους και ποδιές του chef, πλένουν τα λαχανικά και ετοιμάζουν γευστικές προτάσεις.

Τα φρέσκα και αγνά προϊόντα από το αγρόκτημα και η φαντασία των παιδιών είναι αρκετά να δημιουργήσουν ένα υπέροχο λιτό γεύμα!

Κάθε Κυριακή θα προτείνουμε διαφορετικούς συνδυασμούς προϊόντων μας, πχ Κυριακή με σαλάτες, αβγόφετες και δημιουργίες με γιαούρτι ή Κυριακή με σαλάτες και χυλοπίτες, με στόχο κυκλικά να τα γευτούμε όλα (γάλα, αβγά, τραχανά, χυλοπίτες, γιαούρτι, λαχανικά).

Θερμοκήπια: μετά το γεύμα ξαναγυρίζουμε στα θερμοκήπια όπου τα παιδιά φυτεύουν το δικό τους φυτό από προτεινόμενα λαχανικά, μυρωδικά ή λουλούδια.

Οι γονείς μπορούν να δημιουργήσουν ένα μικρό μπουκετάκι μυρωδικών ή ένα ευωδιαστό πουγκί.

Ολοκλήρωση του περίπατου στα πλαίσια του πρωινού της Κυριακής στο αγρόκτημα και αποχαιρετισμός στην πύλη.
 

Οι «Γενέθλιες Κυριακές»  απευθύνονται σε οικογένειες που θα ήθελαν να γιορτάσουν τα γενέθλια των παιδιών τους με ξεχωριστό τρόπο, προσκαλώντας τους φίλους τους να συμμετέχουν, ως αυτόνομη ομάδα, στο παραπάνω πρόγραμμα.

Οι «Γενέθλιες Κυριακές» μπορούν να οργανωθούν για παιδιά από 5-12 ετών, με ή χωρίς την παρουσία των γονέων.

Τα προγράμματα θα εφαρμόζονται σε συγκεκριμένες προτεινόμενες Κυριακές, μετά από δηλώσεις συμμετοχών, σε ομάδες έως 20 ατόμων (ενηλίκων και παιδιών) και θα έχουν διάρκεια περίπου 2,5 ωρών.

Απευθύνονται σε παιδιά 5-12 ετών και στους γονείς ή κηδεμόνες τους.

Ημερομηνίες εφαρμογής: 6/10, 13/10, 20/10, 3/11, 10/11, 17/11, 24/11, 23/2, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3, 6/4, 13/4, 4/5, 11/5, 18/5.         

Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι δραστηριότητες θα αναβάλλονται για επόμενη Κυριακή μετά από συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή τηλεφωνικά στα 2310-492768, 2310- 492756 ή ηλεκτρονικά στο email: scamp@afs.edu.gr  Είναι απαραίτητο να  δηλώνετε έναν τουλάχιστον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας.

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-13.00.

Το κόστος του προγράμματος είναι: €10 για τους γονείς –συνοδούς, €7 για τα παιδιά και €6 για τα αδέλφια.

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών :15 άτομα /ομάδα

Υπεύθυνη προγράμματος: Αργυριάδου Ειρήνη

Ενημερωθείτε επίσης και για τα άλλα προγράμματα :«Επίσκεψη στο αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης», «Με γάλα παιχνίδια», «Σιτάρι, από το χωράφι στο τραπέζι μας».