Little Fantasy Writers

Little Fantasy Writers

Πρότζεκτ Δημιουργικής Γραφής για παιδιά και εφήβους, από τις‪ Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές‬. Συμμετέχουν σχολεία, βιβλιοθήκες, γονείς.

Το πρότζεκτ «Little Fantasy Writers» αφορά αποκλειστικά παιδιά και εφήβους, (ηλικίες 7 έως 15).

Σε αυτό το πρότζεκτ μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν βιβλιοθήκες, σχολεία, γονείς, αλλά και κάθε οργανισμός που έχει να κάνει με παιδιά αυτών των ηλικιών.

Η ιδέα είναι, βάσει απλών ασκήσεων (λέξεις, εικόνες, αρχή ιστοριών, κλπ) που θα υπάρχουν στο site, τα παιδιά να γράφουν μια φανταστική ιστορία.
Το καθένα τη δική του.
Χωρίς πίεση, μόνο αν τους αρέσει και αν τα εκφράζει, δεν είναι υποχρεωτικό.

Στόχος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν περισσότερο τη φαντασία τους και να εξοικειωθούν με την γραφή και κατ' επέκταση με το διάβασμα, πέρα των σχολικών βιβλίων.

Είμαστε της άποψης πως, εάν θέλουμε να έχουμε σωστούς αναγνώστες στο μέλλον, θα πρέπει να αρχίσουμε από τα παιδιά.

Επίσης, το διάβασμα και η γραφή είναι από τα σημαντικότερα μέσα έκφρασης κάθε ανθρώπου. Στα παιδιά, πέρα από όλα τα ωφέλει του χαρίζει η γραφή και η ανάγνωση, είναι σημαντικό να βλέπουμε αυτό που έχουν μέσα τους και να ακούμε αυτό που έχουν να μας πουν. Πολλές φορές τα παιδιά νιώθουν συναισθήματα που δεν μπορούν να ερμηνεύσουν, και μέσω της δημιουργικής γραφής μπορούν να εκφράζονται όπως θέλουν.

Επίσης, η δημιουργική γραφή των παιδιών μπορεί να δώσει στους γονείς να καταλάβουν, τι νιώθει το παιδί τους, τι κρύβει μέσα του και γενικά πώς αντιλαμβάνεται κάποια γεγονότα τα οποία συμβαίνουν γύρω του.

Οι ιστορίες που θα γράφουν τα παιδιά, θα ανεβαίνουν στο site «Little Fantasy Writers» μόνο με την έγκριση των γονιών, οι οποίοι θα συμπληρώνουν ηλεκτρονικά μια υπεύθυνη δήλωση όπου θα δίνουν έγκριση/θα δέχονται να κοινοποιηθεί η ιστορία του παιδιού τους στο site μας.

Φωτογραφίες των παιδιών δεν θα δημοσιευθούν ποτέ, για λόγους ασφαλείας των παιδιών.

Στο site «Little Fantasy Writers» υπάρχει ειδικός χώρος/κατηγορία όπου θα αναγράφονται τα ονόματα των σχολείων/βιβλιοθηκών/συλλόγων/οργανισμών που θα συμμετέχουν στο πρότζεκτ.

Εμείς από τη μεριά μας θα στείλουμε το πρότζεκτ «Little Fantasy Writers» σε όσα περισσότερα σχολεία και βιβλιοθήκες της Ελλάδας μπορούμε, γιατί όλοι έχουν το δικαίωμα τουλάχιστον στην ενημέρωση.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή συμμετοχή, η επικοινωνία γίνεται στο email (πατήστε εδώ).

Διαβάστε επίσης:
Child-reading-a-magical-book-bounce
Γιατί τα παραμύθια είναι απαραίτητα για τα μικρά παιδιά.