Μήνυμα ζωής και δύναμης έστειλε η 38 χρονη Ζωή Κωσταρίδη

Μήνυμα ζωής και δύναμης έστειλε η 38 χρονη Ζωή Κωσταρίδη

εγκυμοσύνη μήνυμα ζωήςΜήνυμα ζωής και δύναμης έστειλε τη Mεγάλη Δευτέρα, από τη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική «η 38 χρονη Ζωή Κωσταρίδη.

Στις 8 το πρωϊ, η κυρία Κωσταρίδη, η οποία είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς προ επταετίας, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, βάρους 2.800  γραμμαρίων, με καισαρική τομή την οποία πραγματοποίησε ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Ηλίας Γάτος, ειδικός  σε κυήσεις υψηλού κινδύνου. 

Η γενναία μητέρα υπεβλήθη σε επιτυχή  μεταμόσχευση καρδιάς το 2004 στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» από τον καρδιοχειρουργό καθηγητή Πέτρο Αλιβιζάτο με ιστορικό διατατικής μυοκαρδιοπάθειας και βαρείας καρδιακής ανεπάρκειας.

Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο αμφιθέατρο «Ευάγγελος Βλασσόπουλος» της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής «ΡΕΑ», ο πρόεδρος  του Δ.Σ Ευστάθιος Τσαλίκης υπογράμμισε τη σημασία του περιστατικού, σε μια εποχή που  ο εθελοντισμός και η δωρεά οργάνων στη χώρα μας βρίσκονται σε περίοδο κάμψεως. Ο κ. Τσαλίκης υπογράμμισε ότι η συνεργασία «ΡΕΑ»-Ωνασείου δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Ηλίας Γάτος, τόνισε ότι πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα και από τις σπάνιες στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά. Η ευτυχισμένη μητέρα  αποτελεί το πρώτο περιστατικό του οποίου όλη η διαδικασία (μεταμόσχευση καρδιάς και τοκετός) έγινε στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής - καρδιοχειρουργός Πέτρος Αλιβιζάτος στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία του « Ωνασείου» με τη «Ρέα» και τον μαιευτήρα, δίνοντας το μήνυμα της «ομαδικής εργασίας» (teamwork) η οποία είχε άριστο αποτέλεσμα. Ο καθηγητής εξήρε το θάρρος της γυναίκας και τόνισε ότι οι μεταμοσχεύσεις καρδιάς συνεχίζουν να γίνονται με επιτυχία στην Ελλάδα και χαρίζουν ζωή και ποιότητα ζωής.

Η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της «ΡΕΑ» νεογνολόγος Αντωνία Χαρίτου, αναφέρθηκε στην άριστη υγεία του νεογνού , το οποίο βρίσκεται, για λόγους καθαρά προληπτικούς, στη μονάδα.

Όπως τονίσθηκε στη συνέντευξη, η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική επελέγη από την ομάδα των καρδιολόγων και τον γυναικολόγο της  μητέρας, λόγω του ότι ο εξοπλισμός και ο βαθμός ετοιμότητάς του για την αντιμετώπιση περιστατικών υψηλού κινδύνου πληροί όλες τις παγκοσμίως θεσπισμένες αυστηρές προδιαγραφές.

Στο πλευρό της ευτυχισμένης μητέρας, βρίσκεται συνεχώς ο σύζυγός της. Όπως δήλωσε η κυρία Κωσταρίδη, θα μιλήσει στα ΜΜΕ γιατί επιθυμεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του εθελοντισμού και της δωρεάς οργάνων στη χώρα μας.